Siirry sisältöön
Nimetön

Kaikki jolla on skolioosi ni tervetuloa tänne höpöttelee ( saa muutkin tulla)
Haluisin kysyy et onks teillä kipuja ja onko miten hoidettu? Mulla todettiin joku puol vuotta sitten aika pahakin skolioosi, leikkausta ei tehdä koska liian vaarallinen (mulla on siis jtn nikamapoikkeamia) ja korsetti ei toimi enään.. on ihan järkyttävät kivut varsinkin alaselässä ja välillä ylempänäkin😭

Moi🫣

Siis mä en oo varma et onks mul skolioosi mut meen pian terkkarille nii selvii… Miten sulla todettiin se? Ja paljon tsemppii❤️

Minäpä vain

Hei! Minulla ei ole skolioosia tai sitä ei ainakaan olla oltu diagnosoitu mutta haluan kertoa mitä minulle on tapahtunut. Kun olin viidennellä minä olin viidennen luokan laaja-alaisessa terveystarkastuksessa kuten kaikki muutkin. Sitten yhdessä vaiheessa selkääni kai mitattiin jotenkin jollain jutulla nimeltä skoliometri tai jotain semmoista. Sillä mitattiin selkäni ja siinä oleva luku näytti 6. Se oli juuri se raja niinku että jos siitä tuli 6 tai enemmän niin lähetettiin fysioterapeutin luokse varmuuden vuoksi vaikka se koululääkäriltä ei kyllä uskonut että mulla olis mitään mut se lähetti varmuuden vuoksi. No sitten kun mä menin sinne ne just testas kaikkee jne. Sitten ne just mittaa mun selkää uudestaan ja laitto yhen semmosen laatan mun toisen jalan alle ja sit se niinku tasottu heti se luku siitä kutosesta. No ei siinä kai sitten ihmeempiä ne sano että tulen sit takas jos kasi luokalla toi näyttää samaa. Olen seiskalla.

Gay & not so happy:D

Siis mulla ei oo skolioosia, mut muaki on joskus sillä jollain mittarijutulla mitattu, ja se oli kai just siinä rajalla. Siitä on nyt jo ehkä 3-4 vuotta eikä kukaan oikein kertonu mulle et mitä tapahtu, mut muistaisin et olin aina välillä jossain röntgenkuvauksissa. Mä en koskaan saanu tietää niitä tuloksia, ku mun vanhemmat ei jostain syystä kertonu. Jossain kohtaa mun ei vaa enää tarvinnu käydä siel ja se lääkäri sano et se oli osittain korjautunu jo itsekseen…..
Toivon et sulla helpottaa kivut ja saat ton jotenki hoidettua:)

Nimetön

Moi🫣: Kiitos tsempeistä❤️Mulla se todettii vähän niiku puolivahingossa ku mulla tutkittiin astmaa ni keuhkokuvissa oli näkyny! Mulle on kyl pienestä asti (oon kohta 15) sanottu et ”onpas sun selkä outo” mut asialle ei koskaan sit tehty mitään🙄 sen takia tää varmaan onki niin paha. Ja toivottavasti ainakin jos sulla todetaan se ni ei olis paha ja et joutus leikkaukseen yms eli sullekin tsempit🥰

010 muijaaaz

Siis HÄ mikä on skoolizii

Mai, verkk@ri

Moikka!

Mä en ole terveydenhuollon ammattilainen, vaan mulla on todettu itsellä skolioosi jo 3v iässä.

Hei ekaks haluun sanoo kaikille, että skolioosi ei tuu olemaan maailmanloppu.

Tottakai, se kuulostaa pelottavalta ja se saattaa eri ihmisillä vaikuttaa jotenkin elämään. Mutta sen kanssa voi siis elää täyttä elämää, mutta sit täytyy vaan pitää huolta lihaskunnosta ja esimerkiksi siitä, ettei istu liikaa päivän aikana.

Ootte tosi hienosti pohdiskelleet, että monella se tilanne on niin lievä että ei ole tarvinnut tehdä mitään. Haluun sanoo et se on n. 1% verran, jotka joutuu leikkaukseen ja monet selviää yhdellä leikkauksella. Tärkee on, että harrastaa jotain liikuntaa mikä vahvistaa lihaksia ja luita silleen että selkä pysyis mahdollisimman hyvässä kunnossa.

Jos kaipaatte vertaistukea, esimerkiksi http://www.selkayhdistykset.fi/toiminta/selkaoireisten-vertaistuki/ täältä löytyy lisää tietoa. Selkäyhdistyksillä on koulutettuja vertaistukijoita ja muutama nuorten skolioositapauksiin erikoistunut. :) Pyytäkää vaikka vanhemmilta apua, jos on sellainen olo että kaipaatte vertaistukea ja mietitte et mihin vois ottaa yhteyttä.

Haleja kaikille, toivoo Mai

Vastaa aiheeseen: Skolioosi ihmiset!!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top