Siirry sisältöön
JookosKookos🏳‍🌈

siis hitto, tää alko noin viikko sitte, en tiiä miks tai miten, mutta ensi alkuun vaan illalla ja nyt ihan päivälläki, mä nään omituisii juttuja, esim välillä joku huonekalu tai esine sillai liikkuu vähän niinku lämpö värinä, tai sit nurkissa on jotai omituista, sitku meen kattoo ni ei mitää.

illalla se on pahempi, mä en pysty nukkumaan tai pistämään valoja pois, se mitä nään on sellassii isoja ontuen liikkuvia otuksia. kaikki eri näkösiä. ne ei kuitenkaa pääse mun lähelle, ainakaan hereillä ollessa mutta mitä jos mä nukahdan.

en todellakaa haluu kertoo mun vanhemmille, ku tää ei oo ekakerta, ja viimeks ku kerroin ni ne sivuutti sen asian kokonaan, ja katkas koko kämpästä yöks valot.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hyvä, kun kirjoitit asiasta. Lähes jokainen ihminen kokee jonkinlaisia harhoja jossain vaiheessa elämää, usein silloin kun on stressaantunut tai väsynyt tai kyseessä on joku iso elämänmuutos. Harhat voivat olla ääniä, tuntoaistimuksia tai näköharhoja ja tyypillisiä ne ovat ennen nukkumaan menoa.

Mikäli harhat vähenevät tai poistuvat, niin luulen että voit olla ihan rauhassa. Mutta jos ne lisääntyvät tai ovat sinusta pelottavia, niistä kannattaa jutella jollekin aikuiselle uudestaan. Monesti aikuiset vähättelevät uutta asiaa ensimmäisellä kerralla, mutta voit hyvin sanoa, että ”Muistatko, kun sanoin silloin harhoista? Näen niitä edelleen eivätkä ne ole poistuneet ja asia huolettaa minua.” Toinen vaihtoehto on jutella niistä koulusi terkkarille.

Haluan siis sanoa, että asia voi olla ihan harmiton, mutta jos olet siitä huolissasi, niin en haluaisi sinun pohtivan asiaa yksin, vaan silloin on hyvä puhua siitä jollekin. Ammattilainen voi sitten tehdä asiasta arvion ja pohtia, onko syytä lisätutkimuksiin.

Voit jutella tästä tai mistä tahansa asiasta myös Lasten ja nuorten puhelimessa (numero on 116 111) tai chatissä. Molemmat palvelut ovat auki joka päivä eivätkä maksa sinulle mitään.

Kaikkea hyvää sinulle ja mukavaa syksyn aikaa!
Toivottaa
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: SOS nään harhoja.😟

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top