Siirry sisältöön
Pelokas

Tiedän että Suomessa ollaan turvassa, mutta silti ahdistaa.
Pelottaa että se kestää pitkään ja vaikuttaa Suomessa asuviin.

Randomi

Pelko on normaali tunnetila vallitsevassa tilanteessa, mutta syytä huoleen ei ole. Vaikka voi tuntua siltä, että sota käydään lähellä ja vihollinen on arvaamaton, on hyvä myös pysyä positiivisena siitä, että emme ole ainoita tässä tilanteessa. Pitää myös muistaa pitää arjesta kiinni, eikä päästää näitä uutisia vaikuttamaan liikaa siihen.

Lisa, verkk@ri

Hei. Hyvä kun laitoit viestiä tänne palstalle. Monia varmasti ahdistaa, pelottaa ja mietityttää tämä tilanne, minuakin myös. Sinua kuunnellaan.

Jo se, että avauduit huolestasi täällä voi antaa muille näkökulman, että eivät ole yksin pelon kanssa. On muutenki hyvää, että tulit tänne purkamaan pelkoasi.

Tällä hetkellä parasta mitä voit tehdä, on seuraamalla uutisia luotettavilta lähteiltä, mutta parhaasi mukaan yrittää myös keksiä muuta tekemistä. Voit esim. nähdä kavereita tai olla perheesi kanssa. Voit myös yrittää tehdä jtn muuta mieluisaa.

Jos tarvitset puhua asiasta tänne palstalle voi laittaa viestiä. Voit myös soittaa esim lasten ja nuorten puhelimeen, joka on 116 111. Jos haluat itseksesi miettiä asioita läpi Voit esim. kirjoittaa ajatuksia ja tunteita ylös tai jollain muulla tavalla purkaa ajatuksia.

Toivottavasti tästä oli apua <3

🌈rainbow🌈

Hei!
Mua pelottaa myös.
Ahistaa, että Suomeenkin tulee sota.
Toivottavasti ei.
Ahdistaa silti.😭

moms spaghetti

sama homma, harmittaa ukrainalaisten puolesta:(

12vee

Minua ei ahdista, mutta ymmärrän sen. Kyllä tuo sota joskus loppuu! Luota siihen! ❤️

Pimpula

Muakin pelottaa niiin paljon😭 en haluu et tänne hyökätään ja me menetetään kodit ja pitää lähtee pois ja lemmikit kuolee:((

S [Nimimerkki muutettu]

Minua ahdista että suomen tulee sota ja en pääse mun tulevaisuuden ja olen ite itkenyt olen ollut tosi surullinen

Vastaa aiheeseen: Sota pelottaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top