Siirry sisältöön
Kuka oon

Heido!

Olen nuori demityttö, joka miettii sukupuolivähemmistöjä. Kuinka moni täällä kuuluu johonkin seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön?

Jotkut älyhaukat kutsuvat minua lesboksi, mutta oikeasti olen demityttö eli jonkin verran tyttö ja jonkin verran jokin muu.

En ole vielä onnistunut selvittämään seksuaalista suuntautumistani, mutta en tiedä, tarvitseeko edes. Minusta se on turhaa.

Mutta olen halunnut selvittää sukupuoleni, sillä en ole koskaan kokenut olevani tyttö enkä poika. Syntymässä on määritelty tytöksi, mutta en koskaan ole kokenut sitä minuksi.

Puhukaa te välillä. Mitä mieltä olette muusukupuolisuudesta?

Kata, verkk@ri

Moi!
Tosi hienoa, että jaat ajatuksesi.
Ei omaa sukupuoli- tai seksuaali-identiteettiä tarvitse mahduttaa mihinkään lokeroon. Ei sellaiset asiat ole elämässä tärkeintä, jokaisen oma kokemus omasta identiteetistä on yhtä hyvä. :) Oon sitä mieltä, että jokainen on tosi hieno ja arvokas tyyppi ihan sellasena kun on. Vaikka osa ihmisistä ehkä tuomitsee niin aina on se isompi joukko kuka hyväksyy ja on tukena.<3

Azzie

Olen samoilla linjoilla kanssasi. Sukupuolen liika ajattelu on mielestäni aika turhaa, koska ihminen voi olla juuri mitä haluaa, sukupuolesta ja seksuaalisuudesta huolimatta. Sen ei pitäisi määritellä meitä oikeastaan millään muulla tavalla, kuin sillä, että miten lisäännymme (koska se on biologiaa, ja sille emme oikein voi mitään). Mutta muuten, mitä edes on olla tyttö tai poika, jos lähtee miettimään? Jos joku kysyy ”Mikä on tyttö?”, onko vastaus jalkojen välissä tai rinnoissa, vai pukeutumisessa ja harrastuksissa? Omasta mielestäni, tähän ei ole mitään oikeaa vastausta. Sukuelimesi voivat ehkä olla tytön, mutta sekin koskettaa sinua oikeastaan vasta silloin, mikäli joku päivä haluat lapsia. Mutta muuten sanoisin, että sukupuolen miettiminen on vähän turhaa saanut niin ison roolin. Ole vain juuri sitä, mitä haluat olla, juuri sellainen, miksikä tunnet itsesi hyväksi. Ei sinun tarvitse määritellä itseäsi mitenkään, jos se ei sovi sinulle.

Nettiystävä

Hei joo, mä niin tiedän tän! Älä anna epäluuloisten tai tyhmästi käyttäytyvä en ihmisten lannistaa sua. Oo just niinku oot nyt!

ropeliiz

sillä ei sinänsä oo väliä onko lesbo, bi vai joku muu itse olen bi tai ainaki luulisiin nii koska ensisijaisesti pidän tytöistä mutta kyllä ma oon poikienki kaa seurustellu ja niin
koen myös että en ole 100% tyttö vaan osittain myös poika koska minussa on aika paljon poikamaisia piirteitä eikä silläkään ole väli ei sukupuolielimet liitä sinua tiettyyn sukupuoleen tai mihinkää muuhunkaan ja jos ny joku älykääpiö sattuu lesboks kutsumaan niin ajattelen vaan että eihän se mikään haukkuma sana ole vaan päin vastoin eikä itseäni kyllä haittaa jos joku sattuu minua pojaksi kutsumaan.

Tyttö joka ei ole tyttö

Joo sama homma. Oon aika miettiny et osinkoja muusukupuolinen kun en tykkää ku mua kutsutaan tytöksi mut en mä poikaan oo.

En tienny kään koko demitytöstä mitään ja kun kuvailit nii kuulostaa minulta. En tosin tiiä.

SirGay

Hei. Oon ite trans sukupuolinen (naisesta mieheksi/ftm) määrittelen itseni siis täysin pojaksi. Seksuaalinen suuntautuminen ”kaikki ruokainen” (bi/pan tässä asiassa en jaksa ”lokeroida” itseäni, koska en itsekkään tiedä mitä kaikki tarkoittaa.)

Mut kuitenkin, demityttö, onko sun kehossa jotain mikä sua häiritsee, mutta et itse voi tehdä asialle mitään? Koska jos on, niin tampereen/helsingin transpolilla voidaan korjata sukupuoli ristiriidat. Jos haluat muuttaa kehoasi, niin ensimmäiseksi sun kannattaa keskustella asiasta terkkarin/psykiatrin yms. Kanssa jolta voit pyytää lähetettä transpolille.

Transpolilla sitten tutkitaan onko sulla ns. ”vaihe” päällä vai oletko oikeasti sitä mitä sanot olevasi. (En osannu paremmin kertoa.) Samalla myös keskustellaan siitä miten haluat muuttaa kehoasi. Puolen vuoden – parin vuoden tutkinnan jälkeen sinulle voidaan määrätä hoidot.

MUTTA vaikka et itseäsi määrittelekkään täysin, se ei tarkoita, että sinun tulisi hakea transpolille. Ajattelin asiasta kuitenkin mainita JOS tunnet tarvetta muuttaa kehoasi. On myös ihmisiä jotka määrittelevät itsensä pojaksi/tytöksi, eivätkä halua siihen mitään hoitoja tai vain osan hoidoista.

Ja vaikka et omaa sukupuolta tiedäkkään niin sitä ei kannata etsimällä etsiä, se selviää aikanaan. Olet silti saman arvoinen muiden kanssa.

Viimeiseksi toivon että jokainen saa olla sitä mitä kokee olevansa ilman, että kukaan sitä tulee kyseenalaistamaan tai haukkumaan. Minusta peruskouluissa pitäisi opettaa, että homot ja muun sukupuoliset ovat ihmisiä siinä missä muutkin, jotta jokaisen päähän tulisi se ymmärrys ja he voisivat hyväksyä vähemmistön.

lexie

mun mielestä muun sukupuolisuus on okei, ite oon kans demigirl :)
mulla on itellä ollu jonkun sortin identiteetti kriisi koska oon halunnu löytää ittelleni sopivan sukupuolen, seksuaalisen ja romanttisen suuntautumisen. tähän asti oon päätelly et oon cupioseksuaali, ja toi demigender on mulle sopinu ihan hyvin :)

?

Ei tunnu siltä, että olisin tyttö. Pelaan poikavaltaisessa sekajoukuueessa (=poikien joukkueessa) jääkiekkoa. Lisäksi siellä on toinen tyttö, mutta hän ei vietä juurikaan aikaa minun kanssani, sillä hänellä on poikaystävä samassa joukkueessa. Koulussa oon mielummin poikien kuin tyttöjen kaa, koska suurin osa tytöistä on muuttunu ihan oudoiksi. Tunnen oloni luontevammaksi poikien seurassa. Pidän kumminkin myös ns. tyttöjen jutuista. Rakastan meikkaamista enkä voi kyllä sanoa, että en pitäisi kehostani, vaikka se on tytön keho.

Kiitos jos jaksoit lukea edes loppuun. Arvostan sitä paljon.

😀

Te ootte rohkeita! Kaikkien pitäis antaa olla sellasii ku on!

😀

Ja mun mielestä sukupuolista ei puhuta tarpeeks. Kaikkien pitäis saada tietää, ettei muunsukupuolisuus oo mitään pelleilyä.

en keksi lol

Hei! Täällä kans yks demigirl! Kesti hetki tajuta, mutta tässä sitä ollaan…😅
Itellä oli jotenki tosi vaikeeta tajuta oma sukupuoli-identiteetti. Koska siitä ei puhuta tarpeeks!!!
Mulla on onneks semmoset vanhemmat, jotka supportaa no mater what!=)
Oon äidille jo ulko kaapista Mun panseksuaalisuuden kaa, mutta vielä polyamoria ja demigirl jäljellä.
Mun äiti on kyll ihana ku se sanoo mua ✨sateenkaarilapseksi✨.
On kiva lukee että on muitakin lgbt tyyppejä!!

Muistakaa juoda ja syödä! olkaa omia itsejänne ja OLETTE IHANIA!!\^o^/

T. Sateenkaarinuori( •̀ ω •́ )✧🌈✨

Voinen leipä

Moi! Itse olen tyttö ja en kuulu seksuaalivähemmistöihin. Minulle kuitenkin on ihan ok jos joku muu kuuluu. Se on heidän asiansa.
Minusta sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ihmiset ovat tavallisia. Olen kuitenkin tavannut muutaman ihmisen jotka ovat ajatelleet, että heterot, cis tytöt ja cis pojat (toivottavasti käytin oikeaa termiä, jos en niin anteeksi) ovat heidän alapuolellaan ja haukkuneet heitä. Kuitenkaan ei saa yleistää, että kaikki olisivat sellaisia.
Voit halutessasi tutkia erilaisia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä, jos haluat löytää sen joka vastaa sitä, miten tunnet itsesi.

Arvedávgi

Ittellä kokemus sukupuolesta on monimutkainen. Mulla ei oo koskaan ollu mitenkään vahvaa kokemusta tai ymmärrystä sukupuolesta ja jos multa kysytään, sukupuolen sais heittää kokonaan menemään. Siinä mielessä mut vois luokitella sukupuolettomaksi ja ehkä mä jollain tavalla oonkin. Silti mulla on jonkin sortin yhteys sukupuoleen, mikä joskus hävettää mua jostain selvittämättömästä syystä. Ehkä loppujen lopuksi sillä ei oo mitään väliä. Ei sukupuoli mua määrittele, se on vain täysin toissijainen osa mua (tai sitten ei). Ihan sama.

Hyvää pridee muuten 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️🏳️‍🌈🏳️‍⚧️

🏳️‍🌈❤️‍🔥

Terve, genderfluid tääl:D
Tiiän ton tuntee tosi hyvin. Tajusin tän vuoden alus et en välttämättä ookkaa sitä sukupuolta mikä mulle on syntymässä määritelty. Oon identifioitunu demigenderiksi, muunsukupuoliseks ja transsukupuoliseksi. Mikään näistä ei ollu ns täydellinen. Jotenki sit vaa jossai vaihees(eilen🫣🥲) et oon genderfluid.

Älä ota mitää paineita:). Sun ei oo mikään pakko määritellä itseäsi, mut jos haluut nii Setan sivut on ihan hyvät ja sit on olemassa niitä testei netis, niit voi tehä mut ei välttämättä kannata ottaa niit täysin tosissaan, enemmän ehkä käyttää niitä suuntaa näyttävinä.

Muunsukupuoliset on tavallisia ihmisiä siinä missä muutkin, positiivisesti suhtaudun:D

Tsemppiä ja kaikkee hyvää sulle:3

Vastaa aiheeseen: Sukupuoli

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top