Siirry sisältöön
epävarma

Olen 14-vuotias, ja biologiselta sukupuoleltani tyttö. Mä oon aina ajatellut että olisin myös sukupuoli-identiteetiltä tyttö, mutta mä en enää oikein tiedä.

Noin kuukausi (tai pari?) sitten mua alkoi ahdistaa joku, mutta mä en oikein tajunnut mikä. Jossain vaiheessa mä sitten paikansin, että se ahdistus liittyy mun kehoon. Mä en tiennyt mikä mua ahdistaa mun kehossa, koska oon omasta mielestäni aina ollu aika hoikka enkä koskaan ajatellu mun painon olevan joku ongelma.

Noh, viimeiset pari viikkoa se ahdistus on tuntunut ikään kuin liittyvän kaikkeen, mikä liittyy mun sukupuoleen. Eli siis jos mulla on kasvukipuja rinnoissa, se ahdistaa. Menkat ahdistaa myös, ennen ne vain ärsytti. Mä myös itsetyydytin ennen aika usein, peitolla tai sormella, mutta kun vähän aikaa sitten kokeilin, se tuntui vaan ahdistavalta ja en saanut mitään nautintoa. Välillä kun ajattelen mun sukupuolta (eli siis jos joku vaikka kutsuu mua tytöksi) mulle tulee pala kurkkuun ja alkaa itkettää tai oksettaa pelkästä ahdistuksesta. Ja se ei siis ahdista että joku kutsuu tytöksi, vaan että tytöksi kutsuminen saa mut ajattelemaan mun kehoa (ennen se ei johtanut siihen) ja sitä kautta ahdistumaan. Kuitenkaan mulla ei oo onneksi koko ajan paha olo, esim. kun kävin äidin ja pikkusisarusten kanssa shoppailemassa, unohdin koko asian hetkeksi.

Mä en siis ymmärrä, miksi mun keho ahdistaa mua. Mä en koskaan oo ajatellut että mua haittaisi, vaikka olisinkin muunsukupuolinen. Ja kun mä n. vuosi sitten kerroin mun vanhemmille ja sisaruksille olevani panseksuaali, kukaan niistä ei suhtautunu asiaan mitenkään negatiivisesti, joten se ei voi olla mistään perheelle kertomiseen liittyvää.

Onko kellään samanlaista kokemusta? Entä onko tähän ahdistukseen mitään apua? :(

Anonyymi

Joo, mulla on sama mut vaan välillä. Mulla oli hetki sitte aika pitkä jakso jollon luulin et oon poika. Nykyään se luulo/tunto vaihtelee sen verran että sanoisin olevani genderfluid :D
Sulla ei oo mikään kiire sun sukupuoli identiteetin kaa, lue aiheesta, tutustu, kokeile eri nimikkeitä ja sit joskus löydät hyvän :)

Sukupuoleton

Kuulostaa suunnilleen samalta mitä mulla on ollu ja on vieläki.
Pari vuotta sitten (olin 11) mulla alko esiintyy ahdistusta ja masentuneisuutta enkä tienny mistä se johtu. Oon eläny sen kanssa tähän asti ja vasta pari kuukutta sitten tajusin et se liittyy mun sukupuoleen. Oon biologiselta sukupuolelta tyttö mut sukupuoli-identiteetti on nonbinary. En oo varma mikä tarkennetusti mut sukupuoleton oon. Mua ahistaa mun rinnat, sukupuoli elin, kuukautiset, kaikki mikä liittyy ’tyttöyteen’.
Pahinta mitä mulle on sanottu on ”syöppä lisää kun oot niin laiha nuori tyttö” t. mun karen mummi. Oon hiukan epävarma mun kehosta enkä tunne olevani tyttö joten toi lause kolahti muhun.
Mä en myöskään haluu koskaan biologisia lapsia, haluun adoptoida teinin. Mä en haluu et mut lokeroidaan naispuoliseks ja jos tulisin raskaaks niin 99% ihmisistä näkis mut sellasena. Muutenkin kohtu on mulle hyödytön kun en lapsia haluu synnyttää enkä menkkoja tarvii mihinkään, niin joskus tekis vaan mieli repästä se irti. Ei se tietenkään mahdollista oo mutta haluun joskus vielä lahjottaa mun kohdun henkilölle joka sitä tarvii ja haluaa, esim trans naiselle, henkilölle jonka oma kohtu ei jostain syystä toimi tai on jouduttu poistamaan.
Mä eksyin jo kokonaan aiheesta mutta tsemppiä ittes löytämiseen ja hyväksymiseen<3

Vastaa aiheeseen: Sukupuoli ja ahdistus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top