Siirry sisältöön
Mie

Hei tykkäättekö te puhua ruotsia? Miksi/miksi ette? :)
Onko se outoa jos vapaaehtosesti lähtee opiskelemaan ruotsiksi vaikka on täysin suomenkielinen?

John

Ite en ikinä oo tykänny, tosi vaikee kieli omasta mielestä, ja se aksentti on vaan liian ”homon” kuuloinen. Mut miksei, ite rakastan englantia, käytän sitä osana mun puhekielessäkin kaverin kanssa, mitä kaikki ei pysty ymmärtämään edes. Jos itse tykkää niin mikä ettei, tee vaan niinku haluat äläkä mieti muita. Sosiaali ympäristö on suuri rajoite ja asioiden vääristäjä monissa asioissa, joten älä tässä asiassa kuuntele muiden mielipidettä vaan tee sitä mistä ite tykkäät!

Hyen

Oon aina vihannut. Se sekotti mun kielipääni täysin, koska olin heikko englannissa jo valmiiksi. Sitten kun ruotsi tuli kuvioihin, meni kaikki ihan sekaisin enkä osannut edes englantia enää. Onneksi kuitenkin opettaja on ymmärtänyt yskän ja helpottaa mun ruotsin opiskelua ihan hirveesti, ettei se enää häiritse mua.

Patricia

En ole koskaan ruotsista perustanut, mutta japanista ehkä pikkasen enemmän kuin enkusta.

Joo, en näe siinä mitään väärää, et menee ruotsinkieliseen kouluun, vaikka äidinkielenä on suomi? Kielitaito kehittyy ja ruotsinkieli on oma lukunsa Suomen kulttuuria ja historiaa, joten ansaitset täyden kunnioitukseni siitä, että menet opiskelemaan ruotsiksi.

valerie

No mun mielestä siinä ei oo mitää vikaa, mun monet sukulaiset on ruotsalaisia ja en oo ite kokonaan suomalainen, mut siis must tuntuu et tääl mis asun nii ehkä jotku kattoo vähä kieroon jos ruotsia tääl puhuu mut siis ihan mun mielestä ruotsi on kiva kieli ja siit on hyötyy, kosk se on kummiskin toinen suomen virallinen kieli… Ja ei siinä mun mielest oo mtn opiskella ruotsis! Ei siit haittaa oo, et ehkä vaa hyötyy. Kielitaito tulee aik äkkii paremmas, mä ite olin ruotsis yläasteel vaihto-oppilaan nii kyl siin kielitaito parani:)

Moi!

Mun mielestä ruotsin kieli on kauniin kuulosta ja ite tykkään siitä tosi paljon. Mun mielestä meidän on tärkeetä osata ruotsia, koska Suomessa asuu paljon ruotsia äidinkielenään puhuvia sekä olemmehan joskus myös kuuluuneet ruotsille. Mun mielestä ruotsin kielen taito kuuluu yleissivistykseen.

Nimetön

Mun mielestä ruotsi on ihan ok kielenä, paitsi muutama asia siinä ärsyttää:
– en vai ett -sana, siinäpä mysteeri.
– ja vielä kuinka ne eri substantiiviryhmät taipuu
– ja myös verbien eri tavat taipua

Jos noita ei olis, tai jos jako olis selkee (niinku esim. englannissa ryhmä tulee ensimmäisestä kirjaimesta), niin tykkäisin ruotsista paljon enemmän.

amppunen

No mun mielestä ruotsi menee siinä missä enkkukin. Tottakai enkkuu tarvii varmaan enemmän maailmalla, mutta musta ruotsi ei ainakaan vielä oo mitenkään tosi vaikeeta ja oon siis just alottanu lukion tokan luokan ja mulla on lyhyt ruotsi. : ) On se ihan ok kieli.

kielien ystävä

Ite tykkään
-japanista
-enkusta
-saksasta
-ruotsista
– sekä tietty suomesta! Siihen on kai tottunut

Finlandssvensk

No siis ite oon suomenruotsalainen:)

Joku

Omasta mielestä ruotsi saisi olla vapaaehtoinen eikä pakollinen oppiaine. Itse tykkään englannista ja käytän sitä myös välillä omassa puheessani.

VanilijaSahramiMaija

Mä kävin ruotsinkielisen eskarin.
Mä kävin ruotsinkielistä ala-astetta viidennen luokan puoliväliin.
En osannu alussa yhtää ruotsii, puolen vuoden jälkeen osasin jotenkin. Mun äidinkieli oli alussa Suomi mut sit ku opin ruotsii ni se vaihettii ruotsiks. En oo kuitenkaa ruotsalainen ees puoliks.

Adulhior

Ite en tykkää ruotsista oikeestaan ollenkaan, se alko meillä syksyllä. Mulle ei jotenkin mee samalla lailla helposti muut kielet (saksa ja ruotsi) kun mitä englanti ja suomi eli periaatteessa ihan heittämällä vaan pystyn keskustelemaan melkein ongelmitta mistä tahansa. Mulla enkku tulee oikeestaan melkein luonnostaan, mutta saksa ja ruotsi ei oo sillain helppoja.
Niin, siitä ruotsistahan mä olin sanomassa. Ruotsista mä en oo koko vuoden aikana tykänny oikeestaan ollenkaan. En muutenkaan tykkää opiskella kieliä, mutta ruotsista tykkään vähiten. Muutenkin se on vähän vaikeeta, enkä mä usko että tulis menemään ikinä täydellisesti. Mutta pääasiassa se johtuu meidän ruotsin opettajasta. Se ei oo kauheen tiukka, eikä kyllä mikään ihan lepsukaan, mutta se on musta jostakin syystä (mitä en osaa ees selittää) mutta en tykkää siitä opesta ollenkaan, joten en tykkää myöskään siitä oppiaineena. Pahoittelut viestin mahdollinen sekavuus ja epäjohdonmukaisuus.

(:

Mun on vähän vaikee sanoo ku oon suomen-ruotsalainen mut rakastan puhuu ruotsii vaik mun äidinkieli on ruotsti en puhu sitä hirveesti

Jaha

Vihaan ruotsia 🎼💃🏼

Vastaa aiheeseen: Svenska

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top