Siirry sisältöön
Joku ihan sairaan tyhmä 14v tyttö

Aina koton ku mul on nälkä ni mä meen jääkaapille mut laitan sen yleensä heti kiinni, ku tuntuu silt et en mä voi syödä. Mä en haluu tulla läskiksi. Mun molemmat vanhemmat on ylipainosii ja läskejä, sillei et mua aina hävettää olla niitte kans missää kaupungil tai kaupas. Joskus mul menee lomilla tai vklpn sillei et mä syön vaa yhen kerran päiväs, mut silti mul o ihan vammane maha. Kaikki sanoo aina et mä oon ihan normaali, mut silti must aina tuntuu et mä oon ihan läski… mä nään mun aitoi kavereit yleensä vaa kerran viikos. Sit tyylii joka kerta koulus terveystiedos puhutaa syömisestä ja et pitää liikkuu paljo. Mä kävelen kouluu ja takas n.1300m sillo ku on kouluu en mä muute kauheest liiku paitsi koulu liikas, en oo vapaa-ajal arkena koskaa kavereitte kans ku kaikki niist asuu toisel puolel kaupunkii tai jollai muul paikkakunnal. En jaksa kirjottaa enempää

Et.ole.tyhmä.

Moikka!

On tärkeää, että syöt säännöllisesti, jotta jaksat arjessa olla aktiivinen ja on energiaa opiskella koulussa.

Se, että haluat pysyä normaalipainoisena ja huolehtia omasta terveydestä on ihan hyvä asia. Olet myös jo sen ikäinen, että osaat varmasti tehdä jo itse ruokaa. Jos kotona ahdistaa syödä tarjolla olevaa ruokaa, voit kysyä jos vanhemmat voisivat ostaa perunaa, täysjyväpastaa, kasviksia ja tuoretta lihaa. Niistä voit itse opetella tekemään terveellistä ruokaa, joka ei lihota ketään. Lautanen saa olla täynnä lautasmallin mukaisesti tuota perus ruokaa. Sellaista mitä on koulussa, mutta kotona tehtynä se on parempaa! ;)

Lihavuus ja ylipaino on monimutkainen asia. Se voi johtua monesta syystä. Olisi tärkeää, että siun ei tarvitsisi hävetä vanhempiasi. He ovat aivan yhtä arvokkaita ihmisiä painostaan huolimatta. Heidän ylipaino ei myöskään ole sinun vastuulla. Vanhemmille voi kauniisti sanoa, jos sinua huolettaa heidän terveys. Myös aikuisille on tarjolla apua painonhallintaan.

Arkiaktiivisuus on parasta liikuntaa! Kävelet kouluun, joten se on ihan best! Terveystieto on paljon muutakin kuin syömistä ja liikkumista, harmi että nuo asiat korostuvat oppitunneilla. Ne asiat pyörii siun mielessä, joten ne varmasti jää myös mieleen tunneilta. Yhtä tärkeitä teemoja ovat mielenterveys, seksuaalisuus ja muut terveyden edistämisen osa-alueet.

Olet arvokas ja tärkeä nuori. Älä murehdi liikaa painostasi. Paljon tärkeämpiä asioita ovat sinun kokonaisvaltainen hyvinvointi ja jaksaminen kouluarjessa ja harrastuksissa. Kavereita on helpompi löytää, kun luotat itseesi ja uskot, että olet hyvä juuri omana itsenäsi. 💕

Vastaa aiheeseen: Syöminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top