Siirry sisältöön
Goldprincess🙌

syöminen ja paino ja jotai muuta siihen liittyvää

Haluan kertoo tän jollekki ku ei vaa jaksa
Kaikki alko ku mä olin kolmosella äiti oli aina sanonu ett mä oon hoikka ja näin mutt sitt kolmosella mun paino oli vähän huolestuttava ja terkkari laitto mut painotarkkailuun ett kävin terkkarilla joka kuukausi puntarilla D: . Aloin syömään sitte kunnolla koulussa (kotona söin aina hyvin mutt koulussa söin vähä riippuen ruuasta) mun paino normalisoitui ja mä söin koulussa aina sen tietyn annoskoon ruokaa oli se sitte hyvää tai pahaa. (se oli ainut tapa jolla sain mun painon pysymään normaalina) kaikki muuttu ku menin yläasteelle huomasin ett muut otti aivan järkyttävän pieniä annoskokoja ja mietin miten ne jaksaa sillä. Kun kaverit söi niin vähän aloin tuntea ahdistusta omasta syömisestä [osa tekstistä poistettu] jatkoin kotona kuitenkin syömistä normaalisti. Oon myös alkanu vertaa itteäni muihin mun kavereihin jotka valittaa olevansa läskejä ja ovat paljon laihempia kuin minä. [Osa tekstistä poistettu]. Kotona onneks mun syöminen on vieläki ihan normaalia mutta se ei hirveesti auta. Äiti sai jonku trauman ku mä jouruin kolmosella painotarkkailuun joten se vahtii mun kotona syömistä hirveesti.
Joululomalla mä söin hirveesti ku ei ollu pientä ääntä sanomassa että hei mitä sä teet. Se järkevä osa musta toivoi ett mun paino, joka oli vaan tippunu yläasteen alusta olis noussu, mutta puolet musta toivoi että ei nousis. Havahduin kunnolla tähän mun tilanteeseen ku mun sisko sano ett sun kylkiluut näkyy ihan selkeesti, ett miten sä oot noin laiha. Menin sitt puntarille ja joo mun paino on tippunu marraskuisesta terkkarista viis kiloo ja mun paino oli jo silloo ollu normaalipainon rajoilla mutt en ollu sanonu siitä vanhemmille mitää ett joo. Mun isoin toive olis että pystyisin syömää koulussa normaalisti.

Nii ja pikkulisäys äiti on sanonu mulle ett vaikka mä söisin kuinka paljo nii musta ei tulis ylipainoista ku mun ruumiinrakenne on sellanen ett mun pitää olla tosi tarkka ku mun paino tippuu niin helposti D: ett hups

Nuortennetin ylläpito

Hei Goldprincess🙌
Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi
aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa”
-keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla
keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan
julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.
Jos asiasi on kiireellinen, suosittelemme olemaan yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111)
tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/. Voit myös kirjoittaa
anonyymisti Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun https://lasten-ja-nuorten.kirjepalvelu.mll.fi/.
Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Vastaa aiheeseen: Syöminen ja paino ja kaikkee muuta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top