Siirry sisältöön
15v tyttö

Moi! Oon nyt täs 1 ja puol vuotta tapellu kehonkuvan kanssa vuorotellen laihduttanu ja syöny normaalisti🤙saan apuu et käyn kerran viikossa/kahessa juttelemas ja mut punnitaan kerran kuussa. Syömishäiriö polille mua ei otettu, vaikka mut sinne yritettiin laittaa. Täl hetkel menee muuten ihan hyvin, mut kuukaus sitten oli taas punnitus ja ajatukset nousi pilviin. Viimenen kuukausi meni siis tosta notkahduksesta parantuessa. Oon siis urheilija, joten tää vointi vaikuttaa tosi paljon treenaamiseen ja kehittymiseen. Tänään oli taas punnitus, ja paniikkikohtaushan siinä meinas tulla. Oon ihan loppu siihen, et aina ku luulen et hei nyt täst tulee helpompaa, tulee uus notkahdus. En tiiä koska tää helpottaa, koska painon mittaus ahdistaa super paljon. Pahinta on viel se, että ens kerralla voin jutella täst asiasta yli viikon päästä. Oisko vinkkejä, miten pääsisin tästä nopeemmin yli? Mulla on kisat tulossa ja haluisin et ne menee hyvin. Tuntuu et ihan sama mitä teen, oon tosi pettyny itteeni.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moi!

Kiitos viestistäsi! Hienoa, ettet ole jäänyt yksin ja haet itsellesi tukea. Voit olla itsestäsi ylpeä!

Jos on syömiseen ja/tai kehonkuvaan liittyviä haasteita, niin niihin onkin tosi tärkeää saada apua ja hienoa, että sinulla on säännöllinen hoitokontakti. Ikävä kuitenkin kuulla, että notkahduksia on ollut ja ymmärrän, että ne painavat mieltä. Ymmärrettävästi ne vaikuttavat myös treenaamiseen ja ymmärrän, että sinulla on tulevat kisat mielessäsi. Joskus toipumisprosessi voi tuntua vuoristoradalta ja tulla notkahduksia, mitkä varmasti haastavat omaa jaksamista.

Kaipasit vinkkejä, miten pääsisit tästä nopeammin yli. Oletko huomannut, että jokin asia tai tekeminen olisi sellainen, joka veisi ajatuksiasi muualle huonosta olosta? Puhuminen on myös yksi tärkeä keino, sillä vaikeiden ajatusten ja tunteiden kanssa ei ole hyvä jäädä yksin. Haluaisinkin kannustaa sinua tukeutumaan johonkin omaan läheiseen, luotettavaan ja turvalliseen aikuiseen silloin, kun olo on vaikea. Kuka voisi olla sinulle sellainen aikuinen?

Vastaukseni tulee viiveellä ja ilmeisesti tässä lähipäivinä sinulla taitaa olla tapaaminen, jossa pääset purkamaan oloasi. Oletko pystynyt aiemmin kertomaan ammattilaiselle notkahduksistasi? Niistä on tosi tärkeää kertoa ja ammattilainen voisi osata pohtia kanssasi myös erilaisia keinoja, millä helpottaa omaa oloaan vaikeina hetkinä.

Voit halutessasi soitella myös meidän Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), jos haluat jutella. Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. Kaikki palvelumme ovat ilmaisia, luotettavia ja nimettömiä. Voit jutella ihan mistä tahansa. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Nuorten tukilinja päivystää samassa numerossa (116 111) joka arki-ilta klo 20-24. Voit myös varata soittoajan MLL:n työntekijälle soittamalla Tukilinjalle tai voit kysyä soittoaikoja nettikirjepalvelumme kautta. Lisätietoa löydät täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/nuorten-tukilinja/

Itseään kohtaan voi joskus tuntua vaikealta olla armollinen, mutta sinä olet jo nyt tähän asti toiminut tosi hienosti, kun olet hakenut itsellesi tukea ja pohdit nyt, kuinka oloasi voisi vielä enemmän helpottaa. Polku kohti parempaa vointia voi joskus olla kuoppainen ja vaikea, mutta uskon, että jossakin vaiheessa tulee aika, kun huomaat, että notkahduksia alkaa olla vähemmän ja vähemmän. Olet tärkeä ja arvokas!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Syömishäiriö🥰🖕

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top