Siirry sisältöön
pink_love

Moi!
En nyt oikein tiedä onko tää syömishäiriö mutta kumminkin.
Mä oon laiha mahasta mutta mun reidet on tosi paksut.
Oon alkanu miettiin reisille jotai laihdutusjuttuu mut ei ne laihdu vaikka yritän.
Niin siis tää on nyt se asia:
En yleensä syö aamupalaa juon vaan kupillisen kahvia.
Sitten koulussa joskus syön mutta tosi vähän koska en tykkäö kouluruosta.
Kun tuun kotiin, en aina edes syö mitään sillonki saatan ottaa kupin kahvia jos tekee mieli.
Syön kotona aina ruokaa kun sitä tehdään mutta sillonki vaan pieniä annoksia.
Liikun aika paljon koska voimistelen joka päivä. Mua aina alkaa ällötää kaikki ruoka mutta sillonku saan karkkia niin se ei ällötä yhtään.
Kaikki makea maistuu mutta muut ei kunnolla.
Olisko kellään neuvoja tähän? Mikä mua vaivaa vai onko tää normaalia?
P.s oon 12-vuotias.
Kiitos vastanneille! ♥

Koyomi

En mä itekkä tiiä, onko se syömishäiriö,
mut lopeta se reisien laihutus!
Mä oon 99% varma et tosi monen tytön mielest
niitten reidet on lihavat. Mäkin olin sitä mieltä,
kunnes sain tietää et murrosikään kuulu se et,
reisii kertyy rasvakudosta ihan yhtä lailla ku menkat
ja kaikki muu juttu. Joten se ett reidet on paksut on hyvä
ja normaali juttu. :)
Tosta sun syömis jutusta:
suosittelen et pikku hiljaa nostat niitä ruoka annoksias
ihan oikeesti. Kannattaa vaikka ens aamupalal syyä joku hedelmä
tai jogurtti tai leipä. Sama muilla ruuilla, totuta ittes syömää hyvin
ja esim. ku syöt salaattii ni siit tulee ihan sika hyvä olo. Taitele. :)
ps. oon 13.

HotChocolate

Moi!

En oo lääkäri joten en voi sanoa onko sulla syömishäiriötä vai ei, mutta sen tyyppiseltä ainakin kuulostaa(?).
Reisien ei tartte olla mitenkään kapeat (eikä ne normaalipainoisella normaalisti ole semmoset missä on iso väli reisien välissä) ja en todellakaan usko että sulla on mitään tarvetta laihduttaa ja oot vielä niin nuori että voi olla jopa vahingollista jos laihdutat (=et saa tarpeeksi ravintoaineita ja muita aineita mitä tarvitaan kasvamiseen, kehon ylläpitämiseen ja vaan normaaliin elämiseen) ja siten alat pikkuhiljaa kuihtua.
Jos sun omakuvasi on vääristynyt (oot normaalipainoinen ja esim. näet itsesi ylilihavana/tosi alipainoisena vaikket oikeasti ole) niin mahdollisuus syömishäiriöön toki on.
Veikkaan että parhaan neuvon saat kun menet juttelemaan esim. koulussa terveydenhoitajalle tai juttelet vaikka vanhemmille (terkalla on vaitiolovelvollisuus joten asiat ei kulje tällaisissa jutuissa eteenpäin esim. vanhemmille jos et halua).

Jos vielä korvaat oikean ruuan kahvilla ja karkilla, se on jo epäterveellistä. Karkeista saat vaan sokeria ja lisäaineita, kahvista kofeiinia jne, joten vaikka sillä energiamäärällä pyörii pari päivää, tulee tosi huono olo jälkeenpäin, ja keho rappeutuu.

Yritä nostaa aamupalan määrää aina pikkuhiljaa, huomenna voisit nauttia esim. leipää kahvin/teen/kaakaon kanssa ja seuraavana päivänä otat mukaan vaikka hedelmän, ja sitä seuraavana vaikka puuroa.
Aamiainen on tosi tärkeä ateria, sun kehossasi ei ole melkeimpä yhtään energiaa yön jäljiltä, joten seuraavat muutama tuntia menee päivästä pelkän aamupalan voimin.
Sitä ateriaa ei koskaan saisi laiminlyödä koska jaksaminen, kasvaminen, oppimiskyky ja muut elintoiminnot jne häiriintyy.

Paljon paljon tsemppiä ja toivon että pystyt menemään esim. terkan pakeille ja puhua hänelle! :) voit myös tulostaa ja täyttää esim. huoli puheeksi – kaavakkeen tai näyttää tämän viestisi ihan suorana jollekin luotettavalle aikuiselle (juuri esimerkiksi terveydenhoitaja, vanhemmat tms)

Ps. Hyvät ihmiset muistakaa että kaiken maailman mallit, näyttelijät sun muut on kaikenlaisissa mainoskuvissa yleensä vahvasti photoshopattu, eli kyseinen henkilö tuskin koskaan näyttää juuri sellaiselta kun hän on edustavissa kuvissa. Normaalipaino ja terveellisyys on niin paljon parempaa ja kauniimpaa kuin kuiva laihuus ja näkyvät luut, joten ollaan ylpeinä sellaisia kun ollaan ilman tämmösiä turhia ulkonäköpaineita!
Kunnollinen aamupala ja muut ateriat joka päivä, muutama tunti terveellistä liikuntaa harrastusten tai vaikka koulumatkojen muodossa, ja itsensä hyväksyminen sellaisena kun on, on jo tosi iso askel terveelliseen ja normaalipainoiseen elämään :) turha laihduttaminen vaan rappeuttaa elimistöä ja saa aikaan kurjan ja väsyneen olon (tiedän itse kun valitettavasti olen samankaltaista ”en syö enää mitään” riuduttamista yrittänyt, ei siitä muuta tullut kun huono olo)

Tsemppiä ja siunausta!

ps

Mie oon 15
Ja yleensä aamul juon kahvii ja seuraava kerrran syön koulus eli noin 12 ja sit seuraaxan kerran 3-4 aikaa ku oon kotona en muute
vaikka miul ois nälkä nii en vaa syö
Ruuan ajattelinen tuler paha olo
Tai sit vaa ei tee mieli

En tiiå itte oks toi normaalii

pink_love

Kiitos tosi paljon vastanneille! ♥:)

En jotenki uskaltais mennä terkalle tai puhuu täst vanhemmille :/

länkiläskisääri

Minunkin reidet on paksut vaikka olen muuten normaali. Ennen koitin laihduttaa niitä mutta voin kertoa ettei siitä tule mitään. Nyt syön normaalisti ja yritän sietää itseäni tälläisenä kuin olen koska muutakaan vaihtoehtoa ei ole. Ei se ole niin kamalaa! ;) , Muuten, niistä karkeista ja kahvista: Ne lähinnä pahentaa oloasi, kun sokerit menee nopeasti ja jää nälkä jos ei napostele, mikä tuhoaa hampaat. Ja ei sitä kahviakaan kannata juoda koko ajan, varsinkaan hilloviikolla. Joo, harva tykkää kouluruuasta mutta jos kotona vois tehdä jotain hyvää. ;)

Pinkypie

Moi!
Reidet ovat kaikilla tytöillä sellainen asia että niiden ei toivoisi olevan paksut. Minulla on ollut kahdenvuoden ajan syömishäiriö reisieni takia, mutta se ei edes ollut hyvä asia. Jouduin lopulta teho-osastolle. Ei kannata tehdä kuin minä. Jokainen on erilainen. Olen vihdoinkin toipunut tästä kaikesta.
Kun joka aamu katson peiliin näen siellä 20vuotiaan opiskelijan jonka reidet eivät ole hehtaaria :)
Rohkaisen kaikkia syömishäriöstä kärsiviä ottaa yhteyttä johonkin luotettavaan aikuiseen/ystävään. Asiasta puhuminen auttaa aina :)

Vastaa aiheeseen: Syömishäiriö?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top