Siirry sisältöön
LV

Hei! Minusta tuntuu siltä että minua syrjitään koulussa.
Tarkoitan sillä että olen meidän luokan Se häntäpää ja minut pistetään kaikkiin asioihin mukaan vaikka ei kysyttäisi et ”haluukko tulla mukaan”. Muun muassa minusta tuntuu yksinäiseltä sillä tavalla kun ei kukaan tule ees kertomaan mitään tai juttelemaan. Kukaan ei näytä mun jutuille vaikka minulla on hyvä huumorin taju.
pyydän tukea,

T.LV

HotChocolate

Moi!

Jos tuntuu että kiusataan/syrjitään niin silloin niin yleensä on, joten ekaksi sanon että anteeksi että olet joutunut ja joudut kestämään syrjimistä!
Oletko koittanut itse osallistua juttuihin ja näyttänyt tai sanonut että haluaisit tai et haluaisi tulla johonkin ryhmään mukaan? Koska voi myös olla ettei sun luokkalaisesi edes tajua sun haluavan seuraa, voisiko olla jopa niin? Tiiän tunteen hyvin, odottaa että joku tulee juttelemaan mutta jos ei satu semmoisia ihmisiä kohdalle, näyttää toisten silmissä siltä ettei välttämättä edes haluaisi seuraa ja siksi on tosi tärkeää myös yrittää itse osallistua toimintaan ja mennä vaikka itse juttelemaan jollekin, ihan läksyjen kysyminen tai ”voisinko olla sun/teiän kanssa” on jo tosi hyvä alku! :)

Kuulostat kyllä ihanalta ihmiseltä joten en usko että kavereiden saaminen tuottaa kauheasti vaikeuksia jos oikeat ihmiset sattuu kohdalle!
Jos susta tuntuu että sua vieläkin syrjitään ja kohdellaan ns. itestäänselvyytenä, voisitko jutella vaikka luokanvalvojan, vanhempien, koulukuraattorin tai terveydenhoitajan kanssa? Koulun henkilökunnalla useimmilla (esim. terveydenhoitaja, kuraattori jne) on vaitiolovelvollisuus joten he eivät saa ilman sun lupaasi mainita sun asioitasi muille, saat heiltä myös tukea ja keinoja ratkaista tilanne!
Myös MLL:n chat, puhelin- ja kirjepalvelu on hyödyllisiä jos haluat keskustella luotettavan aikuisen kanssa!

Jos kavereita ei löydy omalta luokalta niin myös harrastuksista, netistä ja muilta luokilta voi löytyä ihania kavereita joiden kanssa olo ei ole niin yksinäinen! :)

Joten rohkeasti puolusta oikeuksiasi ja mainitse syrjijille että ei ole kivaa! Olet arvokas ja ihana ihminen joten paljon siunausta ja tsemppiä sulle!

Vastaa aiheeseen: syrjiminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top