Siirry sisältöön

Tää on tosi outo juttu, mut pilaa mun elämän. haluisin vastauksia :(

nälkäinen.

Hei(:

siis mulla on ongelma ku koulussa nyt pari vuotta on ollu ongelmana ku mun maha murisee tunneilla,mä yritän pitää sen hiljasena mut joskus en pysty. mä en pysty keskittyy muuhun ni menee kaikki ohi ja koko ajan mua pelottaa ja kauhee olo koulussa): nyt ku koulu alkaa kohta ja meen vieläpä ylä asteelle.. ni mua pelottaa ihan hirveesti miten selviin): mä yritän syyä aina aamulla paljon ja koulussa ruualla, mut aina se ei vaan auta;( mä mietin sitä koko ajan ni se varsinki sillo murisee. Mä oon tosi helpottunu jos on jotai liikuntaa ku sillon sitä ei kuule eikä ees murise ku en mieti sitä ja näi.. Onneks sentää kotsaa ens vuonna, mutta ei sitäkää joka pv ):
uskoisin että se johtuu osittain siitä että jännitän sitä ni maha reagoi siitä sit. Mutta pystysittekö te antaa mitään muuta neuvoo ku että syö ja rentoudu? Nimittäin oisin IKUISESTI kiitollinen jos joku ees jotenki vastais tähän :) nimittäin en voi sanoin ees kuvailla miltä musta tuntuu): Mä kittaan vettäki aina välkillä että jos se täyttäs mahaa ja näin. sit ku on koekki ni arvatkaa vaan miltä musta tuntuu, haluun vaan pois aika kuluu hitaasti ku tuijotan vaan kelloo. ): KIIIIITOS jos vastaatte<3<3<3 :)

:-)

en tiiä mikä auttaa tohon, mut mul on sama juttu.

ehkä apua?

Itsellänikin on ollut se aina välillä ongelmana. Koulussa ruokailu on vähän ennen yhtätoista. Viime vuonna oli vähän ennen kahtatoista. Eli, viime vuonna pärjäs koulussa aamupalalla ja kouluruualla jotenkin. Mut nyt on kouluu ruokailun jälkeen neljä tuntii, ja iltapäivän tunneilla kauhee nälkä. Koko tän vuoden mulla on ollu koulus mukana välipalapatukka, minkä oon syöny yhden tai kahden välkällä. Pärjään sillä semmoset pari tuntii.

?

Oisko vaik et sun elimistö reagoi siihen, et sä stressaat jostain vähän liikaa ?

Sama

Mulla on sama koulumme on tosi pieni ja juttu kulkee. Olen hieman pullukka ja yritin vähentää aamiaista. Annan kullanarvoisena vinkkinä kaikille: Jos olet pullukka ei ole huono asia. Asiaan, Suosittelisin syomään ja nukkumaan kunnolla. Se vaikuttaa äly paljon murinaan. Muistakaa ikätoverit:aamiainen on tärkeä!

stressaajamaha

mulla on sama. Joudun varta vasten suunnittelemaan päivän ruokailut ja välipalat valmiiksi, joka alkaa ärsyttää, kun kokoajan pitää pelätä pelätä milloinka se maha alkaa murista. Monet sanoo että ei sitä kukaan kuule mutta tasan tarkkaan kaikki kuulee ainakin mun mahan murinat eikä se oo ollenkaan kivaa :( Lukkarissa on yks päivä 8-16.30 ja ruokailu klo 11.45 enkä tiiä miten kestän sen päivän kun en viittis aamulla ja kouluruualla vetää hirveetä määrää ruokaa :(

Jussi

Juu mulla iha sama ja viel tosi kovaa

Jee nälkää

Mulla on sama juttu kun mä syön kyllä aamiaisen mut ennen ruokailua tulee jo ihan kaamea nälkä sit mun vatsa kurnii enemmän kuin ikinä. Mä yritin juoda vettä, mut ei se auttanut. Sit pari tuntia ruokailun jälkeen mun vatsa alkaa heti kurnia koska on niin kauhee nälkä

Herkkä vatsa

Moi! Itselläni on ollut tosi herkkä vatsa joka reagoi kaikkeen. Ikävästi. Suosittelisin syömään säännöllisesti ja vaikka aamupalaksi puuroa tai jotain hedelmää niin maha on voinut paremmin. :)

Moi

Siis mää en kestä mun maha murisee melki koko ajan vaikka olisin syöny ruuan nii se ei auta

lil beethoover

Joo meitsil sama ongelma, en oo viel hiffannu mikä tähä probleemaa auttais. Näi on pärjättävä ja näi on näreet.

SHEEEEEEEES>H

fiilaan

Moi ! Haluun ekana sanoa että mulla on täysin samanlaisia fiiliksiä! Ennen koulua jännittää aina että milloin se maha ääntelee hiljaisessa luokassa etenkin koe tilanteissa. Mua on pelottanut mennä kouluun noinkin ”pienen” asian takia, mutta se on ollut itselle todella iso ongelma ja tuottanut ahdistusta ja jännittämistä etukäteen. Haluan sanoo teille jotain pieniä asioita mitkä on helpottanu mua mahan kaa:)!
Ensinnäkin kannattaa miettiä, miks maha ääntää että ärsyttääkö sitä joku asia mitä syöt esimerkiksi laktoosi tai viljat. Joillaki maha saattaa reagoia herkemmin eri ruokiin, itse olen huomannut että omaa mahaa ärsyttää viljat joten oon vähentänyt sen käyttöä ja siirtynyt gluteenittomiin tuotteisiin. Tällä hetkellä oon laktoositon lääkärin suosittelemana. Mua on auttanut mahan kanssa myös se, että puren ruuan kunnolla (auttaa sitä, että mahan ei tarvitse tehä kauheaa työtä ruuan pilkkomisessa) ja se , että juon ruoka juoman vasta ruuan syömisen jälkeen joka edesauttaa sitä että mahaan ei mene niin paljoa ilmaa. Oon syönyt myös cuplaton lääkettä jota saa apteekista, se on auttanut hieman mahani kanssa! Mulle tärkein on kuitenkin se , että mahaa ei sais jännittää . Jos maha ääntää tunnilla sitä ei sais alkaa stressaamaan vaan sen pitäis antaa vaan ääntää. Sillon ku sitä en ole ajatellu, se on lähteny pois. Oon tullu siihen tulokseen että mun maha reagoi siihen mitä mun aivot ajattelee esimerkiksi jos mua ahdistaa tunnilla niin maha alkaa ääntämään :D. Mulla on myös auttanu se , että oon pitäny löysempi vyötäröisiä housuja , että maha saa tilaa ”hengittää”.
Haluan sanoa teille jotka ehkä lukee tätä tulevaisuudessa, niin ette oo asian kanssa yksin! Tiiän tosi monia kenellä on sama tilanne :). Opetelkaa elämään sen asian kanssa ja vaikka niissä tilanteissa saattaa pelottaa kauheasti vaikka se , että kuuleeko luokkakaveri niin ei se luokkakaveri muista sitä seuraavana päivänä, ja jos muistaa nii onpa sillä luokkakaverilla tylsä elämä. Älkää pitäkö tätä nolona asiana vaan ottakaa asia esille esimerkiksi läheisten kanssa tai niiden kavereiden kanssa joiden kaa sulla on samoja tunteja koulussa, ääneen puhuminen auttaa lievittämään jännitystä! Älkää stressatko liikaa ääntääkö sun maha, se on kuitenkin ihan luontaista ja jokaisella joskus ääntää maha 😁 Muistakaa myös pitää vesipulloa esim pöydällä koetilanteissa niin se rauhottaa myös aivoja , kun tietää että siitä voi juoda jos maha ääntää ( tällä tavalla voi ns huijata aivoja).
Tsemppiä <3 t: Lukion ykkösellä oleva.

Roihu

Mullakin on sama juttu! Siis jopa kotona se on ihan hirveen noloo kun odotan että pääsen syömään. Ja sitten yhtäkkiä mun vatsa alkaa kurnia, kun mulla on ihan kauhee nälkä. Mä yritän koulussa hiljentää sen vedellä mutta ei se mihinkään auta🤷🏼‍♀️ kun en mä voinut vastustaa kun IP kerhossa oli pannareita välipalalla ja meillä oli vielä tuntu. Arvatkaa kuinka kova nälkä mulle tulee jos haistan jotain niin hyvää. Sit jopa mun kaveri kuuli mun mahan kurisevan ja se kysy että onko nälkä sitten mä nolostuin kauheesti siitä kun se kuuli ja pakenin ruokalaan ja pöllin sieltä pannareita ja ai että tuntu niin ihanalta mahassa.

anonyymi

mulla sama ongelma, koulussa kun tunnen että maha alkaa murista nii alan yskiä tahallaan tai siirtää pulpettia et niin moni ei kuulis sitä:/ se vaan ääntää niin kovaa että sen kuulee kummiski. mulla on ongelmia syödä joten luulisin johtuvan siitä etten saa ruokaa tarpeeks.

Kivi!

Onpa täällä vanhaa tavaraa, mutta uuttakin!
Mulla oli sellanen juttu mahan murinan kanssa, että 1-6 luokilla, ei kuulunut pihaustakaan, vaikka en edes aamulla syönyt muuta, kuin jogurtin. Seiskalla pari viikko koulujen alun jälkeen, maha alko muriseen ihan H I R V E Ä N kovaa. Oli vielä enkun KOE ja totta kai kaikki oli hipihiljaa. Meikä siellä kärvisteli, kun vieruskaveri nauroi.
Noh, seiskan puolivälissä aloin tankkaamaan aamupalaa kunnolla: leipää, jogurttia, vettä, mehua, mysliä, muroja…. ja se auttoi!

Omat keinot on mahan murinaan nämä:
– SYÖ aamupalaa KUNNOLLA
– jos tuntuu, että pelottaa, että alkais muriseen, juo vettä.

Oon nyt kasilla ja toteutan samaa kaavaa ja onnistuu.

Ja haluun vielä sanoo, että mahan ääntely on luonnollista. Siihen voi kuitenkin vaikuttaa muukin, kuin syöminen. Kannattaa lukea artikkeleita siitä!!

Vastaa aiheeseen: Tää on tosi outo juttu, mut pilaa mun elämän. haluisin vastauksia :(

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top