Siirry sisältöön
Just me✨

Hei
Jos joitain ahistaa viiltely ja muut semmoset asiat ei kannata lukea tätä

Eli siis yläkoulu alkoi viimeinkin ja mun mielestä yläkoulu on paljon parempi kuin ala-aste.
Oon saanut jopa kavereita ja muo ei oo kiusattu ja siis oon tosi onnellinen ettei mun tarvitse olla mun vanhan luokan kanssa tekemisissä, koska he syrjivät minua silloin.

Vaikka moni asia on elämässäni paremmin silti ahdistaa kauheasti.

Enään ahdistus ei ole sitä että ei ole kavereita vaan nyt ahdistaa että menetän mun kaverit.

Kutosluokalla viiltelin mutta sain lopetettua ja kerroin vanhemmilleni.
He sanoivat että voidaan hakea apua jos tarvin. En silloin omasta mielestäni tarvinnut.

Olen taas alkanut satuttamaan itseäni mutta en saksilla vaan puremalla.

En uskalla kysyä apua vanhemmiltani vaikka pitäisi luulen että kysyn tässä parin viikon sisällä kuitenkin.

En tiedä mitä mun oikein pitäis tehdä tässä ja koulun kuraattorit ei kauhein semmosilta ihmisiltä näyttänyt että haluaisin kertoa niille.

Moikkaa<3

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Olen iloinen, että kerroit tilanteestasi. On tosi viisasta hakea apua silloin, kun joku asia on huonosti tai painaa mieltä.

Ensinnäkin olen tosi iloinen, että olet saanut uusia kavereita! Olet selvästi tosi huippu tyyppi ja seurassasi on mukava olla! On kuitenkin tosi ymmärrettävää, että takaraivossa asustaa pelko siitä, että menetät ystäväsi, jos sinua on syrjitty aiemmin ala-asteella ollessasi. Nuo kokemukset jättävät aina jälkensä ja saattavat vaikuttaa jopa vuosia. On kuitenkin tosi hyvä, että tunnistat tunteen ja tiedät, mistä se johtuu.

Toivonkin, että pystyisit jossain vaiheessa rentoutumaan ja uskomaan siihen, että uudet ystäväsi eivät ole heitä, jotka syrjivät sinua aiemmin. He ovat eri ihmisiä ja pitävät sinusta. Kun itsekin kohtelet heitä hyvin: kyselet kuulumisia, tarjoat apuasi ja osoitat heidän olevan sinulle tärkeitä, ei heillä ole mitään syytä kääntää sinulle selkäänsä.

Olet jo kerran pystynyt lopettamaan viiltelyn, joten pystyt lopettamaan itsesi satuttamisen ihan varmasti tälläkin kertaa. On ymmärrettävää, että vanhemmille kertominen jännittää, mutta he tuntuvat olevan aivan ihania ja kuulostaa siltä, että sinun hyvinvointisi on heille kaikki kaikessa. Toivon siis sydämestäni, että löytäisit hyvän hetken kertoa heille tämänhetkisestä tilanteesta ja siitä, että sinua pelottaa, että menetät uudet ystäväsi. Vanhemmat voivat niin halutessasi tukea sinua näissä uusissa ystävyyssuhteissa mm. niin, että voitte pitää vaikka elokuvailtaa teillä kotona tai kuskaamalla teitä mukaviin tapahtumiin. Kerro heille aina, kun tarvitset heitä jossain asiassa.

Jos haluat ammattilaisen apua, niin kuraattorien lisäksi voit käydä myös koulusi terkkarilla juttelemassa. Lisäksi joissain kouluissa on muitakin ammattiryhmiä teitä koululaisia varten: kouluvalmentajia, psyykkareita jne. Toivottavasti löydät sieltä jonkun, jolle puhua, jos ahdistus ei laimene. Ethän jää yksin ahdistuksesi kanssa! Sekä perheesi että ystäväsi haluaisivat varmasti, että voisit hyvin ja olisit onnellinen.

Voit milloin tahansa myös soittaa meille, jos haluat jutella jostain. Numeromme on 116 111 ja palvelumme ovat auki joka päivä. Puhelimen lisäksi meillä on täällä Nuortennetissä nettikirjepalvelu sekä chat. Kaikki ne ovat täysin maksuttomia ja anonyymejä.

Toivotan sinulle oikein mukavaa syksyn jatkoa ja hauskoja hetkiä uusien kavereidesi kanssa!

Lämmöllä
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Taas sama đź’© alkaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top