Siirry sisältöön
HeheMoi

Oletko ikinä miettinyt, kuinka moni joutuu kärsimään syrjimistä, kiusaamista tai väkivaltaa?

Koulukiusaaminen on yleistä. Kiusaajat eivät ajattele mitä niiden sanat tai eleet voi oikeasti tehdä.

Oletko kiusaaja?
Kiusaaminen voi olla henkistä tai fyysistä. Se voi olla sanoja netissä, tai lyömistä siellä, missä kukaan ei näe. Jos olet kiusannut tai kiusaat, tee näin.
1. Pyydä kiusatulta anteeksi, HETI

2. Sano opettajalle tai vanhemmille, kelle vaan joka voi puuttua.

Olen onnekas, en ole ikinä ollut kiusattu. Oletko sinä? Toivottavasti olet yhtä onnekas kuin minä.

Kiusaamiseen pitää puutua AINA. Jos kaverisi syrjii tai kiusaa jotain muuta tiedät itsekkin että et voi katsoa vierestä, tai mennä mukaan. Sinun täytyy auttaa. Puolusta kiusattua. Älä pelkää, että niin sanottu ”ystäväsi” huutaisi tai kiusaisi sinua. Voit aina sanoa siitä aikuisille, jos he eivät usko, yritä keksiä keinoja todisteisiin. Mutta älä ikinä katso vain vierestä.

Kiusaminen vaikuttaa ihmiseen. Jos nuorta kiusataan, aikuisena on mahdollisuus olla epäsosiaalinen. Se vaikuttaa myös itsetuntoon. Ihmiset voi viillellä tai tappaa itsensä toisen ihmisen takia. Ja se ei ole edes harvinaista..

Älä myöskään ikinä levitä loukkaavia, väkivaltaisia tai rasistisia videoita/kuvia netissä.

Jos olet kiusattu ja et uskalla sanoa siitä kellekkään, voit sanoa sen täällä, nuortennetissä. Täällä on luotettavia aikuisia jotka on viisaita ja osaa auttaa.

Tähän loppuun vielä muistutan,

Olet kaunis sellaisena kuin olet. Älä muuta itseäsi muiden takia. Sinun ei tarvitse olla kuin muut. Naama ja keho ei ole tärkein asia sinussa, tärkein asia on sydän ja aivot. Muista, että jos ajattelet jotain pahaa itsestäsi, se vaikuttaa myös läheisiihisi. Jos läheisesi eivät näytä rakkautta sinuun, se on varmasti hirveää, mutta kyllä he oikeasti sinusta pitää. Olet tärkeä, kaikille. Sinulla on aina joku kenen kanssa olla. Jos ei, niin minä voin! Tasa-arvo on tärkeää. Kukaan ei ole ketään parempi. Kukaan ei ole täydellinen. Ole vain oma itsesi❤️

-HeheMoi

Mää sanoo lammas

👏👏👏

Vastaa aiheeseen: Tämä on viesti kiusaajille ja kiusatuille

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top