Siirry sisältöön
Alzu

Joo ajattelin vähän kertoo jos jollain ois samanlaista elämää yms mulla, mua on kiusattu 9 vuotta 1.lk-9.lk saakka ja mua rupeaa tympimään välillä se loppuu ja välillä se taas alkaa, kiusaamisen takia minulla ei ole yhden yhtä kaveria harrastan kyllä aika paljon sählyä yms urheilulajeja mutta sielläkin toimin yksin, yleensä koulun jälkeen keskityn kouluun ja jos sählyharkat ovat illalla en aina mene kun tiedän että sielläkin minua kiusaataan, olen aina arvostanut tyttöjä ja arvostan nyttenkin, kiusaaja lähettää minusta kaikenlaisia huhuja että olisin jotain haukkunut huoraksi yms. Ja sitten tytöt tulevat sanomaan minulle päin naamaa kaikkea rumaa haukkuvat ja minä yritän vakuuttaa etten ole niin tehnyt ja he eivät usko. Olen myös seurakunnan mukana toiminnassa kuukausittain siellä minulla on muutama ystävä mutta eri paikkakunnalta ja ne ovat vanhempia kuin minä. Minua paheksutaan senkin takia kun olen mukana siinä toiminnassa joka päivä koulussa kuulen sanoja vitun homo, mee mulkku hyppää sillalta. Ja sillei… Onko mun oikea olla yksin, olen käynyt psykologilla ei ole auttanut, eniten tässä jännittää se että jos tämä sama paska jatkuu lukiossa en tiedä mitä tehdä

MLL Ylläpito

Tämä on Nuortennetin ylläpidon viesti.

Hei,

Kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Oletko kertonut psykologillesi kiusaamisesta? Koululla on velvollisuus puuttua kiusaamiseen! Ei missään nimessä ole oikein, että olet yksin ja joudut sietämään nimittelyä ja muuta epäasiallista kohtelua = kiusaamista.

Löytyykö lähipiiristäsi ketään sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Psykologin lisäksi kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on myös kouluterveydenhoitaja ja/tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Entä vanhempasi?

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton) tai kirjoittaa Lasten ja nuorten nettiin. Halutessasi voit myös kopioida yllä olevan tekstisi ja lähettää sen Lasten ja nuorten netin kirjepalveluun, josta saat aikuisen vastauksen. Tai käy tutustumassa nuortennetin sivuilta http://www.mll.fi/nuortennetti/ löytyviin ”aikuisen apua” – teksteihin.

Kukaan ei ansaitse tulla kiusatuksi ja vika on aina kiusaajissa, ei Sinussa.

:(

Olen kokenut saman asian mutta en noin pitkänä (yhden vuoden jouduin kestää). Olen itsekin menossa lukioon syksyllä ja uskon että siellä ihmiset ovat paljon viisaampia eivätkä kiusaa ketään.

Alzu

Juu olen kertonut siitä psykologillekin on minulla muutama ystävä jolle voin kertoa kaiken mutta suurin ongelma on se että en nää heitäkään joka viikko ehkä pari kertaa per kuukausi, psykologista ei oikein apua tunnu olevan hän ei ole semmoinen mitä minä odotin tai olisin halunnut

tuntematon tyttö

Jos se yhtään helpottaa, voin kertoa että mun isosiskoa kiusattiin varmaan viisi vuotta peruskoulussa, mutta kun se meni lukioon toiselle paikkakunnalle niin nyt sillä on parhaita kavereita vaikka se ekanapäivänä sanokin itkien äitille että tuu hakee se pois. + sen itseluottamus on nyt paljon parempi !

MLL Ylläpito

Jos kuvailemasi henkinen väkivalta koulussa jatkuu edelleen, kannustaisin sinua kertomaan jollekin koulun aikuiselle siitä. Heillä on velvollisuus saada se loppumaan.

On hyvä, että sinulla on joku aikuinen, kenen kanssa käyt juttelemassa säännöllisesti, mutta toki olisi tärkeää, että kokisit luontevaksi jutella tälle henkilölle ja tapaamiset auttaisivat sinua. Olisikohan asia mahdollista ottaa puheeksi psykologin tai vanhempiesi kanssa?

Toivon, että lukiossa kiusaaminen ei jatkuisi, mutta sinun ei tulisi joutua sinnittelemään edes tätä lukuvuotta loppuun tuollaisen häirinnän kohteena.

Jonski

Moi, toi kuulostaa kauheelta! Onko mehdollista et ne ois sulle kateellisii jostai? Mut kumminki iha kauheen pitkään sua on kiusattu ku 9vuotta! Älä kuuntele niitä, uskon et oot hyvä tyyppi♥

Sofia

Minä olen kokenut aikoinani samanlaisen kohtelun. Psykologilla kävin muista syistä, mutta koin myös silloin, että hän ei osannut auttaa millään tavalla.
Toivon, että sinulla on rohkeutta puhua asiasta esimerkiksi jonkun sinulle tärkeän opettajan kanssa, joka puuttuisi kiusaamiseen.

Muista myös, että sulla on oikeus olla mukana kaikissa toiminnoissa mitä itse haluat. Se on sinun päätös, missä haluat olla mukana, eikä sinun tarvitse kuunnella muiden mielipiteitä. Sinun päätöksiä pitää meidän jokaisen kunnioittaa.

Kiusaaminen on aina väärin kaikissa muodoissa. Kaikki menee hyvin, kun uskallat olla itsesi, etkä anna kiusaajien muutta sinua ihmisenä. Se on paras tapa välittää kiusaajille viestiä, että sinä olet vahva, etkä anna ala-arvoisten kommenttien lannistaa sinua.
Tsemppiä jatkoon!

Mousse

Mä osaan samaistuu suhun tosi hyvin. Mua on kiusattu nyt seittemän vuotta, se on aina välillä rankempaa ja välillä löysempää. Nyt vähän aikaa sitte mä luulin et kiusaamine loppu, mut sit mua kaks vuotta vanhempi poika ysiltä rupes kiusaa mua. Se huorittelee mua ja tönii yms. Mä kerron joka kerta luokkikselle kun se poika tekee mulle jotai, ja luokkis selvittelee sitä asiaa nyt. Mua pelottaa et se poika hakkaa mut. Mua pelottaa olla koulus. Sil on iso lössi ysin poikia kannustamas, jopa pari tukaripoikaa. Musta on tosi alhasta et isot pojat kiusaa mua, paljon nuorempaa ja yksinäistä tyttöö.
Huhut on sellasia, et ne hiipuu hiljalleen, ja unohtuu. Viimestää sit ku meet eri kouluun nii ne huhut kuolee luultavasti kokonaan.

Mä toivoisin et sä voisit oikeesti puhuu jollekki koulun aikuselle ja tota asiaa selviteltäis. Se ei luultavasti auta mitää, koska aikuset ei osaa toimia oikein, mutta se voi auttaa. Parempi on yrittää saada se asia selviimää ku et pidät ittees jotenki viallisena.

Oot varmasti tosi mukava kaveri, ja on hienoo et sä kuitenki uskallat olla oma ittes kaikesta huolimatta! Jatka ihmeessä seurakunnan jutuissa käymistä jos sä tykkäät käydä siellä, niistä haukkujista huolimatta!

Rohkeutta ja voimia sinulle! :)

Vastaa aiheeseen: Tämmöstä on minun elämäni

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top