Siirry sisältöön
14v tyttö

Hei. Haluaisin kysyä neuvoa tampoonin käyttöön. Saan sen helppsti laitettua mutta tunnen hieman sen siellä vaikka se on syvällä. Koko keskisormi menee sisään eikä se mene enempää. Onko syy mahdollisesti minussa vai tuntuuko se vain aluksi oudolta? Kauan siihen kestää tottua.

Joku vaa

Mul ei ees viel oo menkat!! Oon muute seiskalta. Kysy joltain joka tietää ;))

emi

Moi!

Välillä voi olla, että tampooni on liian syvällä ja tuntuu sen takia inhottavalta. Kannattaa siis kokeilla missä kohdassa tampooni tuntuu itselle mukavimmalta (tai siis ei tunnu juuri lainkaan). Myös tampoonin koko voi vaikuttaa. Aluksi pienempi tampooni voi olla parempi totuttelemiseen (jos vuoto on runsasta voi varoiksi käyttää vaikka pikkuhousunsuojaa). Kokeile eri kokoja josko niistä löytyisi helpotusta. Jos mikään ei auta kannattaa keskustella jonkun osaavan aikuisen kanssa. Esim terveydenhoitaja on luotettava ja osaa varmasti auttaa (varsinkin jos aihe on kiusallinen vanhempien kanssa puhuttavaksi). Itse olen käyttänyt tampoonia niin kauan, etten täysin muista alkuaikoja. Kuvittelisin kuitenkin, että tampooniin tottuu melko nopeasti, joten jos tuota on kestänyt jo useampien kuukausien ajan se ei välttämättä ole normaalia. Kaikki ovat kuitenkin yksilöitä ja eri ihmisillä eri asiat tuntuvat erilaisilta. Kaikille tampoonit eivät edes sovi. Tsemppiä jatkoon<3

PinkkiHuppari

Mulla oli sama juttu kuukupin kanssa ja en sen takia pysty sitä käyttämään. Kaikille ei välttämättä vaan sovi kuukuppi tai edes tamponi. En ole näissä jutuissa mikään ammattilainen, mutta syynä voi olla kuivuus tai se, että tamponi on liian iso. Kannattaa aina kokeilla uudestaan, jos se on vaikka ollut vinossa ja jos tuntuu vielä, niin ensikerralla kokeile pienempää kokoa. Ja käytä tamponia aina vaan menkkojen aikana, koska sitä ei saa käyttää menkkojen ulkopuolisena aikana. Sen ei myöskään tarvitse olla niin syvällä, kun sen vaan saa laitettua, vaan riittää, että se on sen verran syvällä, ettei sitä tunne, esim istuessa. Toivottavasti oli jotain apua. (:

Vastaa aiheeseen: Tampoonin käyttö

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top