Siirry sisältöön
l

Musta tuntuu, että olen läski. Yritän laihduttaa mutta en onnistu, koska syön suklaata. Mun kaks vuotta vanhempi kaveri on mua vaa kilon painavempi. Mua järkyttää se. Mua ahdistaa myös oma painoni. Kertokaa mitä teen.

12v

Älä mieti liikaa ulkonäköäsi! Varsinkin, jos olet nuori (niinkuin minäkin) kannattaa miettiä muita juttuja kun painoa. Jos nyt oikein kovasti haluaa laihtua, niin kannattaa kysyä vinkkejä joltain läheiseltä.

:)

13vuotias tyttö

Moi. Ikävää kuulla et mietit tommosta. Haluun et muistat aina, että oot täydellinen, ja painolla ei ole mitään väliä.❤️Ymmärrän 100% sillä olen itse kokenut samanlaista ajattelua. Se, minkä painonen oot ei merkkaa mitään. Ainut mikä ratkaisee on sisin.🥰Tiiän tää on kliseistä ja cornya mut se on totta😛 Tiiän et se on vaikeeta mut mä tiiän et sä pystyt siihen. Oon ylpee susta kun tulit tänne purkamaan aihetta ja uskalsit pyytää apua❤️ Tiiän että pystyt siihen!

13vuotias tyttö

Moi. Ikävää kuulla et mietit tommosta. Haluun et muistat aina, että oot täydellinen, ja painolla ei ole mitään väliä.❤️Ymmärrän 100% sillä olen itse kokenut samanlaista ajattelua. Se, minkä painonen oot ei merkkaa mitään. Ainut mikä ratkaisee on sisin.🥰Tiiän tää on kliseistä
mut se on totta😛 Tiiän et se on vaikeeta mut mä tiiän et sä pystyt siihen. Oon ylpee susta kun tulit tänne purkamaan aihetta ja uskalsit pyytää apua❤️ Tiiän että pystyt siihen!

Sinililja

Ensinnäkin kaikkien tärkeintä sun tilanteessasi on muistaa, että sä oot ihana ja upee, aivan mahtava ja kaunis just omana itsenäsi. ❤️ Itseään ei pidä vertailla muihin, sillä jokainen on erilainen, yksilöllinen.

Ainakaan mun mielestä sulla ei oo mitään syytä ahdistua painostasi, varsinkaan jos se aiheutuu vanhemman ystäväsi ja sun välisestä pienestä erosta. On ihan normaalia olla eri painoinen toisen kanssa ja jokainen kehittyy eri tahtiin. Murrosikä voi vaikuttaa niin, että teidän paino, pituuskasvu jne kulkee eri aikoja. Muutenkin, eri ihmiset on eri painoisia ja se on normaalia.

Jos esim terveydenhoitaja tai huoltaja ei ole puuttunut sun tilanteeseen sanomalla, että paino on liian korkea (siis että tilanne olisi jotenkin terveydelle vaarallinen), uskon, että et ole ollenkaan liian painava. Ei todellakaan kannata yrittää laihduttaa nuorena, ainakaan kovin voimakkaasti. Sun tilanteessa se ei ole tarpeellista! Syö suklaata ja muuta ihan rauhassa!

Mun mielestä vaikuttaa siltä, että tää koko ahdistus ja järkytys on turhaa. Sussa ei ole mitään vikaa, eikä sun paino oo liian korkea. Nykymaailmassa somesta ja kaveripiirissä tulee helposti turhia ulkonäkö paineita ja ihanteita, joita ei ole mahdollista toteuttaa. Älä stressaa painostasi turhaan, olet ihana omana itsenäsi. Painosi on just sopiva, eikä sun tarvii (eikä kannata) laihduttaa. Mä ihan totta ymmärrän, miltä susta tuntuu, mä tiedän, että itseään kohtaan on helppo olla todella kriittinen. Mut se on turhaa, koska jokainen meistä on erilainen ja jokaisella meistä on oikeus ja kohtuus olla ylpeitä siitä.

Tsemppiä! Toivottavasti tää auttoi sua ymmärtämään, että kaikki on hyvin ja oot upea ❤️

Vastaa aiheeseen: tänne kaikki

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top