Siirry sisältöön
miksi

Halusin jakaa tän nyt jonnekkin, en halua pitää tätä sisälläni ikuisuutta joten tässäpä on.

Jos muistan oikein, minua kiusattiin jo kolmosluokalla, tosin se oli kiusaamista josta en muista mitään. Oikea tarina alkaa vitosluokalta. Luokallani oli kaksi poikaa jotka selvästikin pitivät minua helppona kohteena haukkumiselleen. He nimittelivät minua milloin miksikin; koripallo, läski, lesbo (en edes tiedä miksi tuo viimeisin), usein haukkumasanat olivat ulkonäkööni liittyviä. Opettajalle tästä tietenkin kerrottiin, pidettiin keskustelu minun, toisen kiusaajista ja opettajan kanssa. Kiusaaja lupasi olla kiusaamatta minua tämän enempää. Nimittely loppui joksikin aikaa, ja alkoi sen jälkeen taas. Vitosen loputtua lähdin sen hetkisestä koulusta muuton takia, ja seuraava luokka alkoikin ihan sujuvasti. Pian koulun alettua toisessa kaupunginosassa, sain facebook-viestin tältä vanhalta kiusaajalta. Lisää haukkumasanoja ilman mitään syytä.

Kuutosluokalla sain muutaman kaverin, joiden kanssa pystyin olemaan (toki oli edellisessäkin koulussa kavereita, mutta en pitänyt heihin sen kummemmin yhteyttä). Enter bully number 3. Hän vaihtoi luokkaa kokeilun vuoksi, jos hän sopeutuisi paremmin meidän luokalle kuin rinnakkaiselle. Olin kuullut hänestä juttuja, vähän erikoinen, mutta vaikutti mukavalta ja olikin sitä alunperin. Myöhemmin, kuin jonkin napin painalluksella, hän alkoi nimittelemään minua, tarkkailemaan liikkeitäni ja moittimaan minua niistä, ärsyttämään minua jne. Taas vähän myöhemmin, hän lopetti ja oli kuin ei olisi mitään tapahtunutkaan. Tämä henkilö oli kuin seinäkello, vaihteli mielipiteestä toiseen. Sain myös kuulla samaiselta henkilöltä, että eräs toinen luokkalainen oli puhunut minusta paskaa. Enter bully number 4. Häneltä kuulin haukkumasanoja aina ohimennen. Jotenkin, kuutosluokasta selvittiin.

Seiskalla jatkoin edelleen samassa koulussa, ja sain ensimmäisenä päivänä tietää että kaksi kyseistä henkilöä ovat samalla luokalla kanssani. Mahtavaa. Henkilö 3 jatkoi seinäkellona olemista, välillä tämä kiusasi minua ja välillä ei. Sain myös häneltä facebookissa viestejä. Kaikki haukkumisia tai ivaamisia siitä kun olin kertonut opettajille siitä että minua kiusataan (jota en muuten ollut tehnyt kertaakaan, muut olivat jopa huomanneet sen ja ilmoittaneet opettajalle). Sain tietää että henkilö 3 ja 4 eivät olleet ainoita jotka puhuivat minusta pahaa selän takana (enkä tiedä kyllä vieläkään keitä ne muut olivat).
Henkilö 3 paheni seiskan aikana. Nimittely alkoi muuttua jonkin verran ärsyttämiseksi. Joka ikinen englannin tunti kyseinen henkilö heitti minua pienillä paperipalloilla. Muistan kerran, kun hän kysyi minulta kynää englannin tunnilla, kun ei omia omistanut. Tunnin lopuksi huomasin, että hän oli pureskellut kynääni ja totesin että hän sai pitää sen. Mitä teki kyseinen henkilö? Katkaisi kynän. Tämä saattaa tuntua pieneltä asialta jollekin, mutta ei minulle. Sen sijaan että hän olisi pitänyt sen tulevia tunteja varten, hän katkaisi sen ja heitti roskiin. En voinut ymmärtää miksi hän tekisi niin. Olin äärirajoilla jo ennen tätä tapahtumaa, ja tämä laukaisi minussa jotain. Kyseisen tunnin jälkeen paiskasin englannin kirjat maahan niin kovaa että kaikki ihmiset käytävällä varmasti kuulivat (tämän takia englannin työkirjani oli muuten teipattu, siitä lähti kannet kokonaan irti). Olin näin turhautunut kyseisen henkilön käytökseen minua kohtaan.
Minun luokanvalvojalleni kerrottiin siitä että henkilö 3 kiusaa minua (luokanvalvojani oli myös yksi meidän koulun KIVA-koulun pomoista). Hänelle pidettiin puhuttelu. Nothing. Kiusaaminen jatkui, melkeimpä pahempana. Hän ivasi minua siitä kuinka olin kertonut opettajalle. Eräänä päivänä koulun jälkeen minä keräsin rohkeuteni ja kysyin henkilöltä 3 miksi hän kohteli minua näin. En saanut selvää vastausta, hän vältteli kysymystä ja valitti kuinka luokanvalvojani oli saarnannut hänelle takiani.

Kasilla tilanne rauhoittui jonkin verran, yhteenottoja henkilön 3 ja varsinkaan henkilön 4 kanssa ei tullut niin paljon. Joitakin siellä täällä, mutta ei niin että haluaisin repiä hiukseni päästä. Ysillä tilanne vain parani, henkilö 3 jäi luokalleen joten en nähnyt häntä enää kovinkaan paljon.

Tarinan moraali on muuten se, että vaikka kaikille aina kerrotaan että kiusaaja kiusaa sen takia että hänellä on huono itsetunto, se ei useimmiten ole totta. Kaikki neljä henkilöä jotka tässä mainitsin, omistavat kukoistavan itsetunnon. Heitä ei voinut mikään hetkauttaa. Oma itsetuntoni näiden tapahtumien jälkeen asteikolla 1-10? -300.

Kirjoitin tämän koko jutun sen takia, koska puhuin tästä ystävieni kanssa, miten kiusaamisesta olevinaan kerrotaan tarpeeksi. Ei kerrota. Ystäväni kertoi myös esimerkin kuinka kaksi heidän koulun poikaa olivat joutuneet kahakoimaan keskenään. Vieressä oleva opettaja sanoi että erottakaa nämä kaksi toistensa kimpusta. Erottakaa. Eli hän syysäsi sen homman oppilaille jonka hänen olisi itse pitänyt tehdä, ja aikoi vielä sekoittaa pakkaan viattomia sivustakatsojia. Opettajien pitäisi puuttua kiusaamiseen paremmin, oppilaat eivät pysty sitä tekemään. Oppilaille myös sanotaan että jos näette kiusaamista, puuttukaa siihen asap. Jos ollaan rehellisiä, oppilailla ei ole siihen tehtävään valmiuksia. Se homma on aikuisille.

Luokat 5-7 olivat elämäni hirveimpiä vuosia ikinä. Näinä vuosina vihasin itseäni niin paljon ja itkin enemmän kuin koko elämäni aikana. Kiusaaminen on jättänyt minuun pysyviä arpia, jotka eivät ikinä tule katoamaan.

OrganicGreenTea

Moi!
Ihan hirveetä, että oot joutunut kokemaan tollasta. Opettajien on tarkoitus olla oppilaiden tukena, mutta valitettavaa on, ettei aina näin ole. Onneksi tilanne rauhottui kuitenkin. Varmasti jäi arpia.
Hyvä kun jaoit tarinasi, se vaatii rohkeutta. Voisit kenties kertoa kyseisen asian myös opettajille, jotta he osaisivat myöhemmin toimia paremmin kiusaamistilanteissa.
Voimia!

Vastaa aiheeseen: tarina kiusatusta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top