Siirry sisältöön
Spageli

(TW) tarina sisältää itsensä satuttamista!!

[Osa tekstistä poistettu] ja kyyneileitä naama täynnä. mä yritin lopettaa mutten pystynyt. silmissä sumenee ja kattoo menee kokoajan kauemmas ja kauemmas, verhot heiluu vaikka ei edes tuule. en tunne rajaa, sitä ei oo, ainakaan enään. haluun vaan pois tästä tunteesta, mutta kaikki ovet on lukossa ja avaimia ei oo.
olikohan tää taaskaan hyvä idea, miksi mä tein taas näin
miksi mua ei oteta tosissaan
mitä mä tein
mitä mä tein
MITÄ MÄ TEIN

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Olen tosi pahoillani, että voit huonosti. Haluaisin rutistaa sinua ja sanoa, että kaikki muuttuu vielä paremmaksi. Sinun ei kuuluisi satuttaa itseäsi, vaan sinun kuuluisi saada apua hankalaan oloosi.

Ymmärsin kirjoituksestasi, että olet yrittänyt kertoa jollekin, mutta sinua ei ole uskottu. Olen tosi pahoillani tästä. Kertominen oli aivan oikein tehty! Toivon, että jaksaisit vielä yrittää ja kertoisit jollekin toiselle aikuisella. Ja jos hän ei ota sinua tosissaan, niin jollekin kolmannelle. Jo ensimmäisen aikuisen olisi pitänyt auttaa sinua ja on tosi väärin, ettei näin tapahtunut. Mutta nyt pyydän: ole sinnikäs. Kerro niin monelle aikuiselle, kunnes joku ottaa sinut tosissaan ja auttaa sinua. Sinun ei kuulu voida niin huonosti, että koet tarpeelliseksi satuttaa itseäsi.

Sillä aikaa – ennen kun löydät aikuisen, joka sinua auttaa – toivon että löytäisit toisen tavan päästä pois ikävästä tunteesta, joka sinua piinaa. Osaatko yhtään ennakoida, milloin pahin olo tulee? Pystytkö valmistautumaan siihen ja tekemään silloin jotain sellaista, mikä ei vahingoita sinua? Luonnolla on paljon hyviä vaikutuksia ihmismielelle ja siellä kävely auttaa ja rahoittaa meitä jo lyhyessä ajassa. Tai onko sinulla ketään, jonka seuraan voisit silloin mennä joko livemaailmassa tai netissä? Monia auttaa toisten ihmisten seura ja juttelu ihan mistä vaan asiasta. Joitain taas auttaa musiikin kuuntelu, joitain toisia lemmikin silittely. Mikä tahansa tekeminen auttaa, mikä saa sinut joko ajattelemaan muita asioita (esim. joku keskittymistä vaativa tekeminen) tai sitten rentoutumaan ja rauhoittumaan.

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, jos haluat. Juttelemme mielellämme kanssasi sen aikaa, että pahin olo menee ohi. Tai voit myös tulla chattiin juttelemaan kanssamme. Se on auttanut monia. Palvelumme ovat auki vuoden jokaisena päivänä eivätkä ne maksa sinulle mitään.

Täällä Nuortennetissäkin on hyvää tietoa mielialasta kohdassa ”Mieli ja keho” ja siellä ”Mielen hyvinvointi”, oletkohan käynyt lukemassa?

Pitkällä tähtäimellä toivon tietysti, että saat pahaan oloosi ammattiapua. Sitä saat koulujen aikana kouluterkkarin kautta. Muuna aikana voit varata (vaikka yhdessä huoltajiesi kanssa) ajan kuntasi terveyskeskukseen. Ympäri Suomea on myös Nuorten Ohjaamoja, joista saa apua ilman ajanvarausta.

Sinä et ole syyllinen pahaan oloosi ja siihen olemassa apua. Toivottavasti sinua autetaan pian niin, että voit taas olla onnellinen ja nauttia elämästä. Olet ihana ja ansaitset voida hyvin! Yritäthän vielä saada apua?

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: tarina v¹¹ltel¥$tä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top