Siirry sisältöön
🦋👑💓

Moi!
Eli meen heti asiaan. Oon miettinyt asiaa paljon ja kysyin tänään mun äidiltä että voisinko vaihtaa uskontoani (En sanonut vielä mihin mutta islamiin) stressasin asiaa todella paljon enkö olisi halunnut tehdä sitä mutta tein kuitenkinLaitoin viestin ja noin minuutti sen jälkeen hän vastasi ”et voi, vasta kun oot 18” (ei samalla tavalla mutta sama asia) en oo ikinä ollut niin vihainen/surullinen. Aloin vaan itkemään, oon halunnut niin kauan kysyä mutta en oo uskaltanut mutta sitten kun kysyn kaikki rohkeus ja innostus murskataan palasiksi. Oon lähiaikoina päättänyt että kysyn jo ollut jo innoissani että voin alkaa käyttää hijab ja abaya mutta ei.
En uskalla sanoa sitä että 15v voi päättää vanhempien luvalla, enkö myöskään ole puhunut hänelle enään muuten kun viestillä nuöyt jonkun tunnin ajan koska en vaan haluu. En ymmärrä (tai siis kyllä ymmärrän mutta silti) miksi en saa ITSE päättää OMAA USKONTOANI koska olen nuori. Olen vihdoin löytänyt mielen rauhan islamista. En tiedä mitä tehdä nyt.
Voiko joku YRITTÄÄ auttaa

Meikä mandoliini täällä taas

En osaa auttaa, mut tosi harmi ettei sun äitis haluu et vaihdat uskontoa, voithan sä alkaa itte käyttään hijabia tms, vaikka et vielä Islaminuskoon kuulu.

Muslim tyttö <3

Moi. Mä oon muslimi ja et tiedäkään kuinka onnellinen olin kun sain kuulla ajatuksistasi. Olet tehnyt elämäsi parhaimman päätöksen. Sinun ei tarvitse olla 18-vuotias jonka jälkeen voisit vasta olla islamin uskonnossa. Sun äidillä ei ole oikeutta estää sua uskomasta siihen. Hijabin käyttö on todella suuri ja ihana askel ja rakastan sitä kuinka paljon välität islamin uskosta. Sinä saat päättää uskontosi. Sinun kannattaa pitää äitisi kanssa oikeasti pitkä juttelu hetki. Kertoa hänelle mitä haluat. Jos sekään ei auta sinun täytyy saada tukea muilta aikuisilta, kuten vaikka kuraattorilta tai opettajalta. Ole kiltti äläkä jää yksin tän asian kanssa. Mä autan sua mielelläni missä vaan. Jos sua mietityttää yhtään mikään Islamin uskonnossa kysy multa. Mä auttaisin sua mielelläni ja haluaisin antaa sulle kaiken mahdollisen tiedon islamista. Oot rakas <333

Nettiystävä

Valitettavasti Suomen laki on sellainen, että vanhemmillasi on veto-oikeus uskontokunnasta eroamiseen ja siihen liittymiseen niin kauan kuin olet itse alaikäinen. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettet voisi harjoittaa haluamaasi uskontoa ennen tätäkin, vaikka paperilla kuuluisitkin täysin toiseen uskontokuntaan. Sinulla on joka tapauksessa uskonvapaus, saat harjoittaa uskontoasi kuten itse näet parhaaksi kunhan se on itsellesi ja muille turvallista. Kukaan ei voi tulla sanomaan, että toimit väärin, kun et vielä ole virallisesti liittynyt islamiin.

Hyvä, että olet saanut rauhan islamista. Kuulostaa siltä, että olet löytänyt paikkasi. Uskonto voi parhaimmillaan olla suuri voimavara elämässäsi. Älä anna yhden typerän merkinnän rekisterissä viedä tätä voimavaraa sinulta. Uskonto on se, mitä vahvimmin koet sisälläsi, ei se, mitä papereissasi lukee. Voit olla ihan yhtä oikeaoppinen muslimi kuulumatta virallisesti uskoon. Joissakin maissa näistä ei edes pidetä virallista rekisteriä, silti ihmiset harjoittavat omaksi kokemiaan uskontoja. En näe syytä, mikset voisi tehdä samoin. Tsemppiä kaikkeen.

Kohta 13💚

Tosi harmi! En vaan osaa auttaa. Mutta kannattaa yrittää sanoa että saat itse päättää tai jotai

Vastaa aiheeseen: Tarviin apua koska en tiedä mitä tehdä.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top