Siirry sisältöön
masentunut

Mulla on tällä hetkellä vaan yks tai kaks kaverii, toinen niistä ei oo melkein ikinä mun kaa ja toine on sitte sillee vaa koulussa. Nyt tää mun toinen kaveri on ruvennu olee enemmä yhe toise tyypin kaa ja mä vaa masennun enemmä ja enemmä.. (mulla on siis masennussairaus). Mua pelottaa, että jos se jättääki mut yksin ja mul ei oo sitte yhtään frendejä ? En oo mikää maailman suosituin ihminen.. Sen mun kaverin uus frendi on syy siihen miks mä sairastuin koko masennukseen, enkä haluis olla sen kanssa oikee tekemisissä.. mitä teen ?

+ meidä koulussa ei oo oikeen ketää ihmisiä, kenen kanssa vois olla.. >:

Kia – Verkk@ri

Moikka,
tosi ikävää, että koet olevasi yksin!
Kerroit kärsiväsi masennuksesta, mikäli et ole vielä käynyt sen takia lääkärissä, suosittelen menemään puhumaan koulun terveydenhoitajalle tai suoraan lääkärille asiasta.
Kerroit myös, että sinulla on vain kaksi kaveria. Uusia kavereita voi saada montaa kautta. Esimerkiksi aloittamalla jonkin uuden harrastuksen, silloin saisit ”uuden alun” koska sielä kukaan ei tunne sinua. Uudesta harrastuksesta voisi olla apua myös masennukseesi. Se virkistää ja saa uutta ajateltavaa, sekä ohjelmaa vapaa-ajalle. Voisit etsiä uusia kavereita myös esimerkiksi netistä, seurakuntien nuorten toiminnasta tai nuorisotaloilta. :)
Ole vain oma itsesi ja ole avoin, silloin saat kyllä kavereita! :)
Hyvää kesän odotusta ja voimia! :)

T: Kia

MLL Ylläpito

Hei,

kertomastasi tulee todella surullinen ja vihainen olo puolestasi. Kiusaaminen, josta kerrot, on todella vakavaa ja rikollista. Onko kukaan aikuinen koskaan esimerkiksi luokassa puuttunut tilanteisiin, joissa sinua on heitelty tavaroilla, naurettu esityksesi aikana yms.? Todella törkeää!

Sinä ET ole ruma, läski tai inhottava. Kiusaaminen EI ole sinun syytäsi. Olet arvokas ja ihana juuri sellaisena, kuin olet. Uskon, että jokapäiväinen haukkuminen ja kuvaamasi kohtelu ovat saaneet sinut uskomaan muuta, mutta totuus on se, että Sinussa ei ole mitään vikaa eikä kenelläkään ole oikeutta kohdella sinua tuolla tavalla. Asiaan pitäisi tulla muutos, sillä kenen tahansa itsetunto murenee, jos vuositolkulla joutuu henkisen väkivallan kohteeksi.

Minusta tuntuu pahalta ajatella, että sinun pitäisi selvitä tuosta kaikesta yksin. Voisitko yhtään kuvitella, että kertoisit kuitenkin jollekin aikuiselle? Jos koko luokka on sinua vastaan, niin on epäreilua, että sinun pitäisi yksin jaksaa. Olisi myös tärkeää, että saisit puhuttua jollekin tunteistasi ja noista tilanteista. Jollekin, joka kuuntelee ja kertoo sinulle, että tuo on tosi väärin ja olet siihen syytön. Jos puhuminen kasvotusten tuntuu tosi vaikealta, niin voisitko soittaa vaikka Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111? Saisit ainakin puhua ja voisitte yhdessä miettiä, miten tilanteessa voisi edetä jaksaa. Puhelin on täysin luottamuksellinen ja saat olla nimettömänä.

Toivon sydämeni pohjasta, että harkitsisit koulussa tai kotona aikuiselle kertomista. Tai vaikka tänne kirjoittamasi tekstin näyttämistä/kirjeen kirjoittamista. Jotta olosi ja ajatuksesi eivät menisi yhtään synkemmiksi, väkivalta koulussa ja netissä on saatava loppumaan. Muista, että voit löytää elämänilon vielä uudelleen. Älä anna kiusaajien lannistaa sinua!

Halauksia sinulle!

Satunnainen kävijä

Luin tekstisi sattumalta ja se tuntui todelta pahalta. Kiusaajasi toimivat väärin ja ovat vastuussa teoistaan. Vika ei ole sinussa, vaan pelkästään heissä. Toivottavasti sait apua tätä tai jotain muuta kautta. Joka tapauksessa voimia jatkoon.

MLL Ylläpito

Hei,

Hyvä, että otit yhteyttä. Jos haluaisit pohtia asiaa luotettavan aikuisen kanssa, muistathan että voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20.

Hienoa, että lähdit kysymään mieltäsi painaneesta asiasta. Ota rohkeasti yhteyttä uudestaan jos siltä tuntuu :)

Tsemppiterkuin Ylläpito!

Vastaa aiheeseen: tarviin apua

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top