Siirry sisältöön
rahaton

Mistä 15-vuotias töihin haluava voisi saada töitä ennen kesää mahdollisimman pian? Olen ollut lehdenjaossa, mutta se on liian raskasta palkkaan verrattuna eikä lähelläni ole vapaita alueita. Olen valmis tekemään melkein mitä vain ja aikaa on iltaisin sekä viikonloppuisin. Tarvitsen rahaa harrastuksiin ja olisi kiva ansaita oma raha kun vanhemmat eivät pysty paljoakaan tarjoamaan enkä halua heiltä sitä pyytää. Auttaisko joku?

HotChocolate

No ekaksi tulisi mieleen että tekisit esim. naapureille/sukulaisille tms lähellä asuville, ”pikkutöitä”, eli käyttäisit koiria lenkillä, kolaisit lunta pihoilta, tutumpien taloja siivoisit tai auttaisit kauppareissuilla mm. kantamalla kauppakasseja yms. Olisko nää mitenkään mahdollisia sun asuinpaikassasi? :) toki ne ei ole mitään varmoja töitä mutta uskon että joku tarvitsee edellämainittuja apuja tai voit sitten ihan suoraan mennä kysymään ertä tarvitsisko joki (vaikka naapuri) jotain muuta apua jossakin?

En ole ihan varma miten ne lakiasiat menee että missä saa alaikäinen olla töissä/tehdä töitä ja miten kauan joten en mitään sellaisia paikkoja osaa neuvoa, mutta hienoa että kysyt ja uskon että muut osaa auttaa vielä yksityiskohtaisemmin! :)

Sitten ihan helppoja keinoja saada rahaa on esim. keräilemällä panttipulloja, kestää vähän kauemmin mutta pikkurahat sillä aina saa kasaan kun kauemmin keräilee. Lisäksi jos sulla on vaikka harrastuksista tullut jotain ”ylimääräistä kamaa”, vaikka pieneksi jääneitä tarvikkeita ja vaatteita (ei edes tarvitse olla harrastuksista, voit myydä vaikka pienet kengät, vaatteet ja ylimääräiset pelit, mitä nyt kaapeista sattuu löytymää), ja niitä voisit myydä eteenpäin vaikka kirpparilla? Toki pöytä kirpparilla yleensä maksaa vähän, mutta jos on enemmän myytävää niin silloin se voi olla hyvinkin kannattavaa.

Siunausta ja tsemppiä! :)

Vastaa aiheeseen: Tarvitsen töitä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top