Kiusaaminen

Koulussa minun tavaroita ja töitä varastellaan, piilotellaan ja tuhritaan. Meiän luokalla on kolme poikaa jotka koko aika kysyy jotain juttuja esim ”Sano _____” ja sit kun vastaan ne vaa alkaa nauraa ja kertoo mitä tarkottaa. Myös ne tekevät hauskaa sellai että huudetaan et mä oon homo ja sit käytäväl kaikki tuijottaa mua ja tuntuu pahalta. Aina kun teen jotai ne kertoo siit kaikille jotka ne tietää ja sit ne muut vaa ärsyttää mua siit esim kun nelos luokal ne tiirikoi vessan oven ja avas sen kun olin vessassa ja vaa alko nauraa ja juoksemaan. Sitten mä säikähin ja en lähteny pois vessast loppu päiväks. Ja en uskalla kertoo kenellekkään koska ja yks niist on käyttäny väkivaltaa mua kohti paljon esim on kaatanu seinää päin nenä eel nii murtu nenä siin ja ne loput kaks on kymppi oppilait ja jos kerron opettajalle niin saan varmaan kovasti turpaan. Muutenkin niiden takii mul ei oo yhtään kavereit koska ne on pilannu niin mun vanhemmat huutaa et mee leikkii kavereittes kaa kun ainoot mitä mul on niin on peli kavereita jotka on vaa pelissä. Joskus tuntuu että kukaan ei musta välitä koska vanhemmatkin pistää kaikki huomio mun pikkusiskoon ja isoveljeen. Tuntuu että kaikki ei oo ok. Mitä mun pitäis tehä?

M [Nimimerkki muutettu]

Hei!

Ihan nyt ensimmäiseksi haluan sanoa että olet todella tärkeä. Sinusta välitetään, vaikka vanhempasi ovatkin välillä vähän huonoja sitä näyttämään.
Varmasti myös pelikaverisi tykkäävät sinusta ja heistä olisi surullisia, jos et enää juttelisi tai pelaisi heidän kanssaan.
Minäkin välitän sinusta, en minä muuten tänne kirjoittaisi.

Sinua siis kiusataan koulussa… Siitä olisi todella tärkeää kertoa jollekin. Kenenkään ei tarvitse sietää sellaista.
Sinäkin olet ihminen ja olet yhtä arvokas kuin me muutkin.

Kiusaaminen on rikos. Ne jotka sinua kiusaavat, ei taida tajutakaan kuinka pahat seuraamukset tuosta voi tulla.
Uhkailevatko he sinua väkivallalla? Se on rikos. Pahoinpitely? Rikos. Varastaminen? Rikos.
Kaikki nämä ovat rangaistavia tekoja.
Sinä et ole tehnyt mitään väärin. Eikä sekään ole todellakaan väärin, jos kerrot vaikka vanhemmillesi. Jos vanhempasi eivät kuuntele, kerro vaikka sisarukselle. Ehkä sisaruksesi voisi sitten puhua vähän järkeä vanhemmillesi.
Mutta eiköhän vanhempasi kuitenkin tajua kuinka vakava tilanne tämä on.
Kiusaaminen jättää ikuiset jäljet, kuka tahtoisi sellaista omalle lapselleen?

Toivon että sinulla menee nyt vähän paremmin, kun on loma.
Kerrothan vanhemmillesi tästä?

Aurinkoista kesää!!!

Munakarva

Mua on myös kiusattu ja oon vaihtanut uuteen kouluun. SE ON TODELLA IKÄVÄÄ!

yepyep

Muaki on kiusattu, tiedän tuon tunteen, se on hirveä.

Itse kerroin ensiksi terveydenhoitajalle, kun en muutakaan keksinyt, hän otti sitten yhetyttä vanhempiini ja opettajaan.
Kiusaaminen onneksi loppui, mutta jos näin ei tapahdu, voi vaihtaa koulua.
Se kannattaakin, koska vain luokan vaihtaminen ei ole kannattavaa sillä samassa koulussa ja luokka-asteella kiusaajat silti ovat.

Kerro rohkeasti suoraan vanhemmillesi, tai sitten jollekin koulun henkilökunnasta kuten opettajalle tai terkkarille.
Esim. Kun koulut alkavat, jos kiusaaminen jatkuu samanlaisena, kerro jollekin aikuiselle, tai jos vanhempasi huutavat että lopeta pelaaminen ja mene kavereiden kanssa ulos niin huuda takaisin että ”EI MULLA OLE KAVEREITA KUN VAIN PELISSÄ” tms. niin kyllä varmaan vanhemmat heräävät siinä vaiheessa ja ainakin kysyvät miksei ole tms. Ei kukaan vanhempi halua lapselleen pahimmassa tapauksessa traumoja loppu iäkseen koulukiusaamisesta.

Tsemppiä sulle, olet tärkeä ja asiat varmasti järjestyy.
Aurinkoista kesää❤

🤗

Moikka ! 🤗

Tosi kurjaa, et sua kiusataan ja pahoinpidellään, eikä sulla oo kavereita.

Kerro siitä vanhemmille, opettajalle, tai esim. kuraattorille.

Toivottavasti sun on pian parempi olla ! ❤️
– 🤗

Vastaa aiheeseen: Tehdään hauskaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.