Siirry sisältöön

Tietoa Tuva-koulutuksesta niille, joita kiinnostaa

hatemyself

Oon siis ollut nyt viime elokuusta lähtien Tuva-koulutuksessa, ja jos jotakuta kiinnostaa tietää millaista siellä on, ja että kannattaako sinne hakea, vastaukseni on tämä. EI MISSÄÄN NIMESSÄ! Tää on ollut mun elämäni kamalin kouluvuosi.
Ensimmäisenä voisin antaa varoituksen sanan siitä, että vaikkakin tämän väitetään olevan paikka, jossa saa miettiä haluaisiko lukioon vai ammattikouluun, SE ON TÄYTTÄ PASKANJAUHANTAA!
Koko koulutus ei keskity paskaakaan lukioon, ja ihan liikaa amikseen. Meillä on ollut kaikille pakollisia tutustumisia eri amiksiin, muttei sitten yhtäkään lukioon. Joka on todella epäreilua, koska mä en ainakaan menisi amikseen vaikka maksettaisiin, joten mulle nuo tutustumiset ovat olleet aivan turhia.
Täällä saa myös tehdä niin monta amiksen kurssia kuin haluaa, mutta olen itse tehnyt jo kaksi lukiokurssia ja teen tällä hetkellä kolmatta, ja minulle on sanottu, etten saa kolmannen jälkeen tehdä enää lisää. Joka on todella epäreilua.
Annettu syy oli se, ettei täällä ole tarkoitus suorittaa koko lukion oppimäärää. Mutta miksi sitten vitun amikseen aikojat saa tehdä vaikka kaikki amiskurssit, jos niin haluavat?
Seuraavaksi voisin mainita omasta ihanasta ryhmästäni johon jouduin. Tämä ei tietenkään ole sellaista, mihin muut voisivat samaistua, koska samat ihmiset eivät tietenkään ole eri koulujen Tuva-koulutuksissa.
Oma ryhmäni on suorastaan karsea. Hirveä tupakanhaju on jokapäiväistä, porukkaa tulee kouluun vasta keskellä päivää ja lähtee etuajassa. Silloin kun heitä täällä on, he eivät edes keskity, vaan pitävät hirveää mekkalaa. Toisin sanoen, vihaan ryhmäläisiäni.
Sitten voisin mainita vielä oppitunneista ja aineista mitä täällä on. Meillä oli syksyllä normaaleja aineita kuten ruotsia ja matikkaa ja fysiikkaa, mutta niitä oli vain noin viikon verran.
Sen jälkeen meillä ei ole ollut yhtään normaaleja kouluaineita, vaan jotain ihan tyhmiä aineita, jotka eivät tule hyödyttämään minua lukiossa ollenkaan, ja joita jopa eskarilainen osaisi tehdä.
Tuntuu että koko tämä opetussuunnitelma on tehty eskarilaisia ajatellen, eikä toiselle asteelle menijöitä.
Lyhyesti sanottuna oma kokemukseni täältä on se, että Tuva-koulutus on tehty ihan liian amispainotteiseksi jollekulle normaalille joka oikeasti haluaa edetä elämässä eteenpäin ja mennä lukioon. Siksi neuvonkin kaikkia ysejä jotka hakevat yhteishaussa: ÄLKÄÄ HAKEKO TUVA-KOULUTUKSEEN!
Suomen paskin lukiokin olisi parempi vaihtoehto kuin tämä paskaläävä.

Bab Honey Girl Androgyyni 😍😈 💜💜💜💜💜💜💜

Hellou!

Oon menos TUVAan. Tiiän siit jo tarpeeks! Kiitos silti!

Ciaó!

Bab Honey Girl Androgyyni 😍😈 💜💜💜💜💜💜💜

Hellou!

Juu siis oisit jutellu opettajalle. Ja sitä paitsi voit poistuu sielt jos ei kiinnosta!

Ciaó!

Vastaa aiheeseen: Tietoa Tuva-koulutuksesta niille, joita kiinnostaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top