Siirry sisältöön
:)

Oon menossa kesän jälkeen 7 luokalle ihan uuteen kouluun ja haluisin kuulla asioita mitä ois hyvä tietää ku menee yläasteelle. Nyt en siis tarvii mitään sellassii perus juttui et opiskele kunnolla ja älä käytä päihteitä, vaan jos jollain ois kokemusta et joku oppiaine oli vaik yllättävän vaikeeta, yläasteella oli joku ihan uus erilainen käytäntö tai ihan mitä vaan juttui mitä ois hyvä tietää esim jaksoista, uusist oppiaineist, porukoist tai ihan mistä vaan. Kiitti jos joku vastaa:)

:) 🇺🇦🇺🇦

ite meen myös seiskalle ja harmittaa niiiiin paljon jättää tää nykynen luokka ku enää viikko jäljellä tässä porukassa jonka kanssa oon kuitenki ollu sen kuutisen vuotta :( ihania tyyppejä kaikki<3

I

Mä oon juuri pääsemässä seiskalta niin voin jotain neuvoja antaa.
Ekoista viikoista ei kannata ottaa stressiä, kaikki selkeytyy aika nopeesti ja ainakin meille ohjeistettiin välillä vähän liiankin tarkasti mitä tehdä.
Kokeet vaikeutuu hitusen. On enemmän essee tehtäviä ja enkussa kirjotettiin eka pidempi teksti ilman apua.
Liikunnassa juostaan se oi niin ihana cooper, jota kaikki rakastaa.
Kaverit voi mennä ihan uusiks ja osa vanhoista kavereista saattaa muuttua tosi paljon.
Ja tällein loppuun voin sanoa että jaksot on ihan mahtavia, niiden ansiosat jaksaa lukuvuoden paljon paremmin.
Mut älkää miettikö liikaa sitä miten kaikki menee. Uusiin käytäntöihin oppii tosi nopeesti. :) (en tiiä auttoko nää mitään, mutta kai sitä voi yrittää :/ )

Kettukarkki

Moi!

Ensinnäki onnee ala-asteelta pääsemisestä! Vietä ihana kesä ja syö paljon jätskii. Seiskan alottamisesta pieni jännitys kuuluu asiaan.

Yläaste on eri ihmisille tosi erilainen, riippuu mihin porukaan ajautuu, mimmonen luokka on, onko itsellä motivaatiota opiskeluun jne. Mitään yleispäteviä neuvoja on siks vaikeeta antaa! Kaikilla kouluilla on myös eri käytännöt ja opettajatki on erilaisia. Esim. mun mielestä jaksot on uuvuttavia ja unohdan helpommin oppimani asiat, kun en koko ajan kertaa. Yllä olevaa taas ne autto jaksamaan!

Seiska tuntu mun mielestä vielä ala-asteen jatkolta ja ihmiset oli aika lapsekkaita. Ei kannata siis huolia mistään meikkaamisesta, leikkimisen lopettamisesta tai pukeutumisesta, jos ne ei tunnu omalta. Ja jos tuntuu, niin anna mennä! Muista, et monet alkaa esittää yläasteella jotain, mitä ne ei oo, mut on tärkeää pitää omat mielenkiinnonkohteet ja harrastukset. Ne tekee susta sut!

Mä olin myös ihan peloissani vanhemmista oppilaista, mut lupaan, ettei niitä ei oikeesti vois vähempää kiinnostaa. Omasta kokemuksesta aineista fysiikka tuntu kaikista haastavammalta, kun sitä ei oikein oltu opetettu aiemmin. Aina saa myös tukiopetusta ja opettajat ymmärtää tosi hyvin, jos juttelee niiden kanssa ihan kahen kesken. Hyviä arvosanoja annetaan vähän tiukemmin.

Tiiän, et pärjäät! Uusia kavereita saa aika helposti, kun uskaltautuu vaikka vaan kysymään jotain joltain kivalta tyypiltä. Meiän luokassa porukat muodostu kuitenki nopeesti, joten kannattaa olla aktiivinen itse ja ettiä omalta vaikuttavia ihmisiä. Ja jos joku on idiootti, sen voi dumpata ihan hyvällä omallatunnolla! Ei kannata välittää niistä sua ”cooleimmista”, jotka ei tosiaankaan oo sitä oikeesti.

Toivottavasti sulla alkaa seiska mukavasti!

W [nimimerkki muutettu]

Moro! Ite oon menos ny ens lukuvuotena kasille, eli 7lk on nii sanotusti läpästy multa.
Mulla itel alko 7kk sujuvasti, oli iisii ym. keväällä asiat alko jotenki menee hankalemmaks, motivaatiota ei löytyny jne, nii mulla arvosanat laski aika reippaasti, tällä hetkellä mun keskiarvo on joku 7-8,5, vaikka se on aina alakoulussa ollu 9,5. Että sinäänsä en pelästyis että kokeita tulee paljon ym, mut älä niitä jätä väliinkää, et mee iha reippaasti niihi, älä jätä mitää välii!

Moi

Meen nyt kesän jälkeen 8lk, joten kerrompas oman 7lk kokemuksen.

Menin eri ylä-asteelle kuin suurin osa kavereistani, joten jännitin hurjasti. Etäännyin vanhoista kavereista, koska luulin etten enää kaipaisi heitä ja 2 jotka tulivat samaan kouluun kanssani löysivät parempaa seuraa. Sain yhden uuden kaverin porukasta johon me kaikki 3 aluksi kuuluimme.

Mun numerot nousi hurjasti kun tulin ylä-asteelle ja tuntui helpommalta. Kaikista vaikein itsellä oli matikka.

Jos jotakin tekisin toisin, niin olisin tutustunut heti alusta mahdollisimman useaan tyyppiin ja etsinyt sen oman porukan, jossa tuntuu mukavalta. Tuntuu tyhmältä että alkaisin 8lk yrittään ettiä uutta porukkaa ku suurin osa löysi paikkansa jo 7lk.
Olisi täytynyt pitää yhteyttä myös ala-asteen kavereihin, vaikka se tuskin olisi vieläkään myöhäistä.
Ja tietenkin kysynyt apua siinä matikassa, kun oli hankalaa. :l

yo my boy

hellouu sinä siellä ite meen kasille ja seiska läpästy joten yritän auttaa miten parhaiten osaan.

jos sulla vaihtuu luokka, älä pelkää sitä etukäteen. sä näät sen sitte paikan päällä millasia ne on ja voit löytää tosi kivoi tyyppei

tärkeintä ihan oikesti on tää:
älä välitä f mitä muut ajattelee. yläasteella on jo vähän enemmän ”erinlaisia” ihmisiä if you know what I mean. erinlaisuus on täysin okei ja cool
pukeudu just sillee miten haluat, NIINKU OIKEASTI. aloin löytää seiskan alussa mun tyylin mutta pelotti pukeutuu erilailla. nyt mua ei enään kiinnosta yhtöön. joku saattaa kattoa kahesti, jäädä tuijottaa, kehua tai loukata tai puhuu shittii selän takana MUTTA MITÄ VÄLII? mä tein sillee että illalla katoin vaatteet valmiiks ja aamulla puin ne päälle ihan pakolla vaikka pelotti ihan sikana pakotin itteni ajattelee jotain muuta
tein tän koska mä tykkäsin niistä kamoista mitä mulla oli päällä mutta pelotti mitä muut aattelee mutta ei sillä oo väliä. ja jos joku sanoo jotain pahaa se on vaan kateellinen oikeesti ku se ei ite uskalla pukeutua silleen jne. joten laita ne aurinkolasit jos siltä tuntuu keep fighting<3
pitkä teksti lol

ja nyt muutenki älä välitä muista. yläasteella on paljo hiukan tyhmempiä ihmisiä sunki luokalla jokka menee kouluun kiusaamaan opettajia ja oppilaita sekä sotkee käytäviä ja aiheuttaa muita onglemia. mutta jos sä haluat keskittyä opiskeluun kavereihin ja muihin sellasii juttuihin tee se vaikka sua sanotaan hikeks kaikkitietäväks ja opettajan lellikiks like who cares teet vaan itelles palveluksen

vältä draamaa äläkä oose tyyppi joku puhuu muista pahaa selän takana

siellä on kouluterapeutti terveydenhoitaja ja muut opettajat kelle voit oikeesti jutella

älä jännitä eteen, uuteen paikkaan ja muihin uusiin juttuihin tottuu nopee
ei haittaa vaikka meet väärään luokkaan

älä kuuntele mitä muut on sulle kertonu jostain opettajasta vaan tee se arvio ite. mun ”kaverit” ja kaikki oli haukkunu hyviäki opettajia mikä ärsyttää

NUKU TARPEEKS

kokeile ainaki ottaa kuulokkeet mukaa kouluu itellä nii terapeuttista laittaa välkäks jotai biisei soimaan mwah

koulusta tulee vähän vaikeempaa ja muuta mut sä selviit! vaikein mulle oli fysiikka mutta kaikki on yksilöitä ja eri asiat on helppoja ja vaikeita

älä vertaa itteäs muihin

ei oo noloa syödä yksin ja yksin oleminen on fine

yritä ajatella positiivisesti

älä välitä niistä koulun gänstereistä oo oma ittes ainaki niin paljo ku pystyt

jos INHOAT jotain ruokaa ja et voi oikeesti syyä sitä ota ruokalistasta kuva ja ota sille päivälle eväitä kouluun xd
you can do it

a [nimimerkki muutettu]

Moi!

Täällä kirjoittelee 15-vuotias tyttö. Menen ensi vuonna lukioon, joten olen käynyt 7. luokan jo pari vuotta sitten.

Olen rehellisesti sanottuna innoissani puolestasi. Pääset uuteen kouluun, saat uusia mahdollisuuksia ja kokemuksia.

<3

Sä selviät siitä. Välillä voi tuntua raskaalta ja se on ihan okei.

<3

No niitä vinkkejä…
Erityisesti matikassa ja kemiassa, ehkä fysiikassa, opetellaan aluksi yksinkertaisempia asioita, jotka voivat kuitenkin tuntua hankalilta. Näitä perusoppeja tullaan käyttämään seuraavina vuosina lisää lisäämällä niihin monimutkaisempia asioita, joten kannattaa omien voimavarojen mukaan opiskella nämä perusjutut niin hyvin kuin pystyy, jotta seuraavina vuosina on helpompaa. :) (jos siis haluaa opiskella niitä hyvin, ehkä et halua ja sekin on okei, se on jokaisen oma asia)

Puhelin ja some voivat vaikeuttaa opiskelua. Tästä löytyy lisää tietoa netistä, jos se kiinnostaa.

Niin kuin aikaisemmin jo mainittiin, nukkuminen on hyvin tärkeää, joten siihen kannattaa panostaa.

Ja myös se, että koulu ei ole koko elämä, arvosanat eivät kerro henkilön arvoa.

Muistan itse, että musta tuntui kuin mun olisi pitänyt esittää jotain muuta, jotta tietyt henkilöt olisivat pitäneet minusta. Se tuntui kuitenkin pahalta.

Joka tapauksessa tosi paljon tsemppiä sulle yläasteelle! <33333 Ihanaa, että kirjoitit tänne. ❤️🧡💛💚💙💜

Vastaa aiheeseen: Tietoja 7lk

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top