Siirry sisältöön
Apuja?

Hei. Olen 17-vuotias ammattikoulua käyvä tyttö.
Koulussani on eräs todella mukava henkilö, joka on kehunut minua monista asioista (tyylistä, luonteesta, hiuksista, jne).

Olen myös sivusta kuullut meillä olevan paljon yhteistä (mm. samanlainen huumorintaju ja tykätään molemmat koirista ja kissoista)

Kuitenkin tutustuminen häneen on yllättävän vaikeaa. Oon aina edellisenä päivänä ja kyseisen päivän aamulla yrittänyt tsempata itseäni, että nyt kysyn häneltä jotain.

Kuitenkin itse tilanteessa meen ihan lukkoon. En saa mitään sanottua. En saa avattua suutani ollenkaan. Siinä myös kerkeää ajatuksissani alkaa pyörimään Mitä jos… -kysymykset (esim. Mitä jos hän loukkaantuu tästä? Mitä jos mun ääni värisee niin, ettei hän saa selvää? Mitä jos puhunkin niin hiljaa, ettei hän kuule?)

Meen lukkoon myös silloin, kun hän tulee puhumaan minulle. Jos hän kysyy jotain, saatan hetkeksi unohtaa vastauksen siihen kysymykseen. Ääneni myös värisee vastatessa, mutta minun on huomattavasti helpompi pakottaa itseni vastaamaan kysymykseen kuin kysyä jotain itse.

Hän on myös todella puhelias enkä koskaan haluaisi häiritä/keskeyttää häntä.

Myös menneisyyden ystävyyssuhteet luultavasti vaikuttaa tähän. Nuorempana minulla oli todella monta ystävää. Niin monta etten enää itsekään muista. Pari ystävääni muutti vuonna 2016 pois ja yhteydenpito heidän kanssaan katkesi. Kumpikaan ei enää yhtäkkiä vastanneet viesteihini.

Heidän muutettuaan muut (yhtä lukuunottamatta) ”mukavat ja ystävälliset” ystäväni muuttuivat enemmän tai vähemmän ilkeiksi. Alkoivat kiusaamaan tai jollain muulla tapaa olemaan ilkeitä minua kohtaan.

Tämän yhden kanssa olen edelleen ystävä.

En kuitenkaan usko, että tämä kyseinen henkilö täällä amiksesta olisi oikeasti mitenkään ilkeä.

Nyt tähän tutustumisprosessiin on tullut taas uusi vaikeus. Hän valmistuu hieman ennen joulua. Hänellä tulee olemaan paljon vapaapäiviä, sillä hänellä ei ole enää juurikaan mitään opiskelevaa. Tapahtumia (kuten retket, pikkujoulut, yms.) tulee olemaan paljon tässä joulukuun aikana ja niissä hän on myös mukana. Perjantaisin meillä on (lähes) aina liikkapäivä ja silloinkin hän on koulussa. Tällä viikolla hän on koulussa vielä huomenna ja perjantaina, mutta perjantaina olen itse poissa henkilökohtaisten syiden takia.

Keväällä puhuin opettajien ja vanhempieni kanssa HOKS-keskustelussa siitä, haluaisinko tutustua jonkun kanssa. Kerroin heille, että haluan tutustua tähän kyseiseen henkilöön ja he lupasivat auttaa minua siinä. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut eikä ole tapahtunut vieläkään. Kuitenkin tämän syksyn HOKS-keskustelussa he ehdottivat, että tutustuisin erääseen toiseen luokkalaiseeni, yhteen uusimpaan oppilaaseen, koska tämä henkilö, johon haluaisin tutustua valmistuu ennen joulua.

Kaipaisin siis neuvoja, siihen miten saisin rohkeutta tutustua häneen, vielä kun on hieman aikaa.

Vastaa aiheeseen: Todella mukavaan henkilöön tutustuminen vaikeaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top