Siirry sisältöön
Ikävän Totta

Itse menen nyt 6luokalle! Uskonnon numero 10, siitä tietty kiusataan!niinkuin kuviksesta joka on 9 ja bilsasta joka on 10!

miten saan tämän loppumaan, pitääkö hankkia 7,7,7,7 tai 6,6,6,6 ettei minua kiusata?:-/:-(

kukkanen

Hei,

Kiusaajat ovat kateellisia hyvistä numeroistasi. On hienoa, että panostat tulevaisuuteesi ja toivottavasti olet myös kiinnostunut opiskelusta. Ei numeroita tarvi alkaa toisia miellyttääkseen laskemaan. Eivätkä numerot muille kuulu. Mistä he ovat saaneet ne tietoonsa?

HotChocolate

Moikka! :)

Tosi surullista kuulla että sua kiusataan hyvien todistusarvosanojesi tähden!
Mulla itseasiassa samoilla luokilla varsinkin tapahtui sama juttu, olin saanut monia muita korkeampia arvosanoja moniin aineisiin ja olisi melkein yllätys jos luokalta ei löydy jotain joka tulee kateelliseksi ja alkaa syrjimään/kiusaamaan toisen menestyksestä.

Ihminen on vähän sellainen kateellinen monesti että jos toisella menee paremmin niin ahdistutaan ja häiriinnytään siitä. Se ei silti missään nimessä ole oikein, ei kenenkään meidän kohdalta olla kateellinen ja vielä kiusata siitä niin että toisen pitää miettiä, pitäisikö huonontaa omia numeroita!
Sen sijaan, ole ylpeä numeroistasi ja nauti elämästä, sellainen lapsellinen kateellisuus kyllä loppuu ja vaikkei ala-asteen todistuksella nyt mitään supersuurta väliä välttämättä olekaan esim. tulevaisuuden työnhaussa ja opiskelupaikoissa, mitä paremmin ne asiat opit nyt sitä vähemmän sun pitää niitä vaikka yläasteella sitten kerrata vielä uusien asioiden päälle.
Ei alemmissakaan numeroissa ole mitään vikaa ja yhtä hyvin ne voi silloinkin osata, mutta neuvon aina kaikkia tekemään ja yrittämään parhaansa koska silloin ei voi vaatia enää enempää ”terveeltä näkökannalta” katsottuna.
Joten jatka samaa rataa ihmeessä ja jos mahdollista niin koita keskustella jollekin asiasta?
Joku luotettava lähipiirin aikuinen kuuntelee ja auttaa parhaansa mukaan kuten myös koulun henkilökunta (terkkari, kuraattori, oma kiva ope/luokanvalvoja jne) että myös täällä MLLn sivuilla lasten ja nuorten puhelin, – chat ja kirjepalvelu :)
Heiltä varmasti saat tukea ja vinkkejä koska kyllä kaikki vanhemmatkin ihmiset ovat käyneet koulun ja olleet osa niitä käänteitä mitä välillä tapahtuu koulussa.

Puhumisella aika moni asia kyllä selviää ja uskon ettei tuota enää kauaa jatku varsinkin jos siihen nyt puututtaisiin. Omia saavutuksia ei koskaan pitäisi vähätellä (tietty ei myöskään kerskailla) niin että tahallaan huonontaisi niitä toisten takia! Hyvät numerot kertovat että olet hyvä varsinkin noissa aineissa ja ettei paljoa paremmaksi vaikka kympistä pääse.
Paljon siunausta ja tsemppiä sulle! :)

Ikävän Totta

Hei kukkanen, ja kiitos vastauksestasi! He saivat tietää, koska opettajani sanoo ääneen aina (jos nimeni olisi esim. Saara) niin,
-saaralla on taas 9, 10, 10, 9, ja samat lukemat jatkuu, hyvä saara

ja kiitos myös sinun vastauksestasi, hotChocolate, siitä oli hyötyä myös ja paljon!

toivon,,että näette kiitokseni, koska siitä oli oikeasti apua♥

Kawaii

Hei! Minuakin kiusataan hyvien numeroiden takia, enkä ymmärrä miksi. Kiusaajat ovat kateellisia, koska he saavat vai vitosia, kutosia ja seiskoja. Älä välitä kiusaajista, en minäkään välitä. Hyvillä numeroilla saat hyvän työpaikan.
Keskity omaan tulevaisuuteesi. Voit keskustella opettajan kanssa asiasta.

9 luokkalainen

TERE!!! mul on itellä ollu tuo sama ongelma mut älä välitä niistä kiusaajista aant asian vain olla on tosi hyvä juttu että panotaa kouluun todella kovasti jatka samaan malliin vaan

:)

Tuohan on hyvä. He ovat varmaan vaan kateellisia mutta numerosihan todistaa vain että olet heitä fiksumpi.

Nimimerkki

Todistus ei vie helvettiin, masennus vie. Toivon siis, ettet ikinä masennu kiusaajien sanoihin!
Mielestäni opettajalla ei ole mitään oikeutta sanoa todistuksen/kokeiden numeroita. Voisit kertoa opettajille/opettajalle tunnin jälkeen, että heidän tapansa pilaa elämääsi ja ehkä myös muiden.

Ole ylpeä numeroista. Itselläni oli alakoulussa melko huonot numerot ja aina valitin paremmille, kuinka he hukkaavat elämäänsä. Vasta yläkoulussa ryhdistäydyin, mutta silti se jätti numeroihin arven.

Jos kiusaaminen jatkuu, kerro asiasta aikuiselle. Kuulostaa vanhalta vinkiltä, mutta ongelma on lähtenyt opettajan sanoista ja se on muistettava.

Voimia sinne!

Älä huoli

Hyvillä numeroillasi saat hyvän työpaikan. Tämä kiusaaminen on luultavasti kateutta sinua kohtaan. Kiusaajilla luultavasti menee huonosti koulussa. Minusta on hyvä asia, että pärjää koulussa. :)

€)

Itse olen koulu hullu ja mikä kummallisinta olen poika olen 14-vuotta ja lukuaineideni keskiarvo oli 9.6. Tiedän tunteesi ja ymmärrän minuakin kiusattiin ennen oma vastaukseni oli aina ” No ainakaan en jää työttömäksi siivellä eläjäksi kuten sinä ” ja kiusaus loppui kuin seinään. (En kuitenkaan suosittele tekemään noin.) Nykyään ei kiusata koska vain erityiselle yläasteelle jossa lähes kaikkien keski arvot ovat pilvissä. Muista olet aina ansainnut arvosanaksi ja voit olla niistä ylpeä.

Vastaa aiheeseen: TODISTUS vie HELVETTIIN

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top