Siirry sisältöön
Jatkuva meteli perheessä

Moro,

Oon -96 vuonna syntynyt poika ihan normiperheestä, jossa on äiti, isä ja minun lisäkseni kaksi pikkusiskoa ja kaksi pikkuveljeä, olen siis vanhin.

Ongelmana on se että kun tulen väsyneenä koulusta kotiin noin 15-17 välillä saan loppuillasta kuunnella noin 1-3 tuntia jatkuvaa sanailua, kinailua ja tappelua yleensä 6v veljeni ja 11v ja 14v siskojen taholta. Ymmärrän toki että joskus tapellaan ja sanaillaan, mutta sitä tapahtuu joka päivä ja se kuuluu koko talossa ja tämä on varsinkin koulupäivän jälkeen harmostuttavaa ja rasittavaa jopa stressaavaa. Välillä menee sitten tohon jatkuvaan meteliin niin hermo että on pakko huutaa (joskus vihaisena) heitä olemaan hiljaa, jotta saa purettua tuota ärsytystä. Äiti taas ei saa tuohon mitään tolkkua ja isä, joka saa yleensä sanomalla nuo metelit loppumaan tulee vasta illemmalla töistä. Ja vanhempi siskoista on vielä todella vittumainen persoona. Äskenkin oli pieni välikohtaus joka meni suunnilleen näin:

Siskot ja nuorin veli taas tavalliseen tapaan tappelevat ja kinaavat äänekkäästi jostain asiasta, kun tulen koulusta. Noin 30min jälkeen en jaksa enään kuunnella tuota ainaista meteliä ja huudan heille alakerrasta yläkertaan:

”Voisitteko olla jo hiljaa!!!”
Ja 14v sisko siihen: ”Oo sä hiljaa tommonen ylijumala. Me tehään mitä me halutaan.”
Sitten minä jo pyytäen: ”Okei, voisitteko olla hiljaa, kun en jaksa kuunnella tätä meteliä?”
”Oo hiljaa ylijumala.”

Tämä on siis yksi niistä harvoista esimerkeistä mitä nuo tekevät.

Kotoakaan ei ole varaa muuttaa omaan kämppään.
En ole ratkaisua tähän hakemassa, mutta jotain vinkkejä voin ottaa jos löytyy. Keskustelua tulemaan!

Miten muilla on?

maanmatonen

Moi!

Mä en tiiä miten voisit vaikuttaa noiden sun pikkusisaruksien metelöintiin, mutta voisithan sä ehkä järjestää jonkinlaisen äänieristeen sun huoneen ovees, nii saisist sitä omaa rauhaa? Joku peitto tai pyyhe tai jokin jolla voit peittää sun oven ”rakoset”. Mut tää on vaa tällane idea.

Vastaa aiheeseen: Toisen asteen opiskelija

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top