Siirry sisältöön
Solaire

Moro, olen 14-vuotias, enkä ole oikein varma sukupuolestani. Biologinen ja juridinen sukupuoleni on tyttö, mutta minusta tuntuu kummalliselta kun minusta puhutaan ”tyttönä” ”neitinä” tai ”naisena”. Minulla on lyhyet hiukset ja olen aina käyttänyt miesten vaatteita, jos olen saanut valita. Haluaisin binderin, mutta en juurikaan tarvitse sitä, eikä Suomessa ei oikein myydä bindereitä enkä ole uskaltanut kertoa vanhemmilleni tästä mitään. En tykkää vartalostani tai naamastani, enkä ole uskaltanut mennä esim. uimaan vartaloni takia, lähinnä sen takia että minun pitäisi pitää ”naisten uimapukua”, ja ihmiset ajattelisivat minua tyttönä. En tykkää puhumisestakaan, koska vaikka ääneni on melko matala, sen kuullessa ajattelee ensimmäisenä että ”Jaha, tuo on tyttö”.

Molemmat vanhempani ovat melko homo- ja transfobisisia, mutta isäni on sanonut että hyväksyy minut vaikka olisin mitä, mutta pelkään silti heidän reaktioitaan.

Enkä ole varma, olenko trans, vai onko tämä vain joku epämääräinen vaihe jolle nauran kymmenen vuoden päästä. Minua pelottaa, että jos esim. aloitan testosteroonin oton tai poistatan rintani, ja sitten joku päivä heräänkin että ”ei helvetti, kadun kaikkea”

Azzie

Itsensä etsiminen ja kyseenalaistaminen on ihan normaalia, ja mielestäni jopa ihan suotavaa. Olen joskus itsekin pohtinut läpi sitä, kuka olen, mitä sukupuolta ja suuntausta jne. Tässä tilanteessa mikä tahansa mahdollisuus on avoinna, kenties se tosiaan on ohimenevä asia, tai sitten olet kenties syntynyt väärään sukupuoleen.

Sanoisin, että tässä vaiheessa, pidä tosiaan kaikki ovet avoimina. Mieti ihan rauhassa ajan kanssa, mitä ja kuka koet olevasi, millaisena sinulla olisi hyvä olla oma itsesi. Kenties sinulla on luotettavia ystäviä joille voit puhua tästä asiasta? Tai joku luotettava aikuinen? On sääli, mikäli omat vanhempasi eivät välttämättä ole niitä, joille haluat puhua, ja sanoisin, ettei tässä vaiheessa kenties vielä tarvitse. Yritä ensin löytää vastaus itsellesi, ja kun todella olet tietoinen ja tyytyväinen siihen, kuka olet, puhu myös vanhemmillesi. Niin radikaaleista toimenpiteistä kuten rintojen poisto tai testosteronihoidot ei kannata huolehtia, ennen kuin tosiaan on varma itsestään.

Vastaa aiheeseen: Trans?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top