Siirry sisältöön
transpoika

moi. mä oon ollut täällä nuortennetissä nyt puol vuotta. lähiaikoina mä oon huomannut täällä hirveesti transfobiaa. sitä levittää enimmäkseen nämä uskovaiset (ei mitään uskovaisia vastaan, oon ite kristitty). he sanovat, että jumala on luonut vain 2 sukupuolta ja että jos on syntynyt esim poikana niin pitää pysyä poikana. he ovat näköjään myös intersukupuolisia vastaan.
transpoikana mä oon pahoittanut mieleni tosta. mä tiiän, että muiden mielipiteillä ei oo väliä, mutta musta on silti kauheeta, kun joku ei hyväksy mua sellaisena kun mä oon.
miksi ylläpito ei sensuroi noita viestejä, mitkä loukkaa ihmisiä? hyvä, että niistä viesteistä on osa poistettu, mutta voisi poistaa enemmänkin. vaikka ne viestit ovat joidenkin mielipiteitä, ne silti loukkaavat muita. trans/muu/intersukupuoliset ihmiset haluavat vain elää rauhassa, mutta tällaiset transfobiset kommentit vaikeuttavat sitä.
toivottavasti ylläpito tekee tälle asialle jotain. en usko, että palaan enää nuortennettiin. hyvästi.

Nuortennetin ylläpito

Hei transpoika,

Olen pahoillani, että olet kokenut transfobiaa keskustelupalstalla. On ymmärrettävää, että sellaisesta tulee paha olo ja mieli, kiitos kun kerroit tästä meille.

Valitettavasti edelleen on olemassa ihmisiä, jotka eivät hyväksy tai ymmärrä sukupuolen moninaisuutta ja joilla on transfobisia asenteita ja ennakkoluuloja. Tämä ei ole Nuortennetin kanta – me kunnioitamme jokaisen identiteettiä ja itsemäärittelyoikeutta. Moderaattorimme tekevät parhaansa poistaakseen keskusteluista pilkkaavat, ihmisarvoa loukkaavat ja vihamieliset kommentit, kuitenkin niin, että keskustelu on kaikille avoin ja sitä ei sensuroida kokonaan. Uskomme, että avoin keskustelu on parempi tapa luoda ymmärrystä kuin se, että tietyt mielipiteet poistetaan kokonaan. Jokaisella nuorella on oikeus osallistua keskusteluun ja ilmaista oma mielipiteensä, kunhan sen tekee asiallisesti ja muita kunnioittaen.

Nuortennetin ylläpidossakin on vain ihmisiä ja me teemme toisinaan arviointivirheitä. Tästä pyrimme aina oppimaan ja kehittymään. Onnistumme tässä parhaiten, jos keskustelijat antavat palautelomakkeen kautta palautetta, jossa kertovat tarkasti keskusteluketjun nimen tai nimimerkin, jota palaute koskee: Anna palautetta – Nuortennetti Näin pystymme esimerkiksi lisäämään ketjun alkuun varoituksen siitä, että sisältö saattaa aiheuttaa ahdistusta sukupuolivähemmistöihin kuuluvissa ihmisissä.

Kiitos palautteestasi ja toivottavasti löydät Nuortennetistä muita keskusteluketjuja tai tekemistä, joka eivät aiheuta pahaa mieltä <3

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

⭐🔷️Kristallienkeli🔷️⭐

Mitä jos kääntäisit asian toisin päin: ala etsii netistä naisvihaa ja miesvihaa. Huomaat lopulta, että niitä on paljon enemmän kuin transvihaa täällä nuortennetissä.

Wohoo

Mielestäni on väärin, että sananvapautta rajoitetaan, että poistetaan toisten näkemyksiä.

Toki on eriasia, jos sinua kiusataan transseksuaalisuutesi takia, mutta semmoset ”uskon, että on vain kaksi sukupuolta”-argumentti ei täyttäisi viharikoksen kriteereitä.

Harmi, jos tunnet olosi epämukavaksi, mutta mielipiteet on mielipiteitä,

⚠️⛔🚫❌‼‼⚠️

No mitäpä jos joku kirjoittais nuortennettiin, että ”ainoastaan mies on ihminen ja nainen vaan miehen palvelijaksi ja äidiksi tarkoitettu olento.” Hyväksyttäisikö sitä?

🌼~fluwer~🌼

-Kaikki saa ilmaista mielipiteensä kunhan se ei loukkaa muita- tuo on opetettu mulle uskonnon puolella ja se koskee kaikkia. En halua mitään pahaa mutta se on niiden mielipide☹️

Wohoo

Ja huomion vaan näin myöhässä: omasta mielestäni on huolestuttavaa, että Nuortennetti on alkanut sensuroimaan/poistamaan joidenkin ihmisten mielipiteitä. Ja muuten täällä tehdään keskusteluja joillekkin ihmisille sen takia kun heidän mielipiteensä eivät ole samanlaisia kuin heidän.

Joten tsemppiä sinne ylläpitoon, että arvostatte suomalaista sananvapautta ja annatte antaa ihmisten sanoa, uskovatko johonkin asiaan vai ei.

Bubbles🔵

Tää on vaan typerää miten jotkut tukee transphobiaa
sillä perusteella että se on jonkun mielipide ja että kuuluu uskontoon ni on pakko seurata jotain vanhaa kirjaa. Että juu. Ite en oo uskovainen enkä ikinä oo kulunu tai kuulu kirkkoon että sori jos tää kuulostaa kirkkovastaselta ei mullakaan oo niitä vastaan mitään mutta juu 🌈🔵 älkää olko ihmisiä vastaan vaan hyväksykää kaikki niinkun ne on kiitos ❤️

Bubbles🔵

Ja akikille jotka sanoo tyhmän transphobiswn mielipiteesnsä yhtään missään ni ✨ketään ei kiinnosta sun mielipide oo hiljaa ✨ kiitos❤️

moi

Bubbles🔵 oon täysin samaa mieltä

Suonjar🌈

Hei Wohoo, mielipide on mielipide ja sen saa sanoa, mutta sananvapaus ei oikeuta ihmistä tukahduttamaan toisen identiteettiä tai loukkaamaan tiettyä ihmisryhmää.

Kuvitellaan vaikkapa näin: on siniset, punaiset ja sinipunaiset neliöt sekä ympyröitä ja kolmioita. Yht’äkkiä yksi sininen neliö sanoo, ettei mitään sinipunaisia neliöitä ole, vaikka kaikki kyllä näkevät ne. Sitten samaan paikkaan tulee ympyrä, joka istahtaa sinisen neliön viereen ja sanoo: ”Ei mitään neliöitä olekaan; on vain ympyröitä ja kolmioita, jotka ovat joko sinisiä tai punaisia.” Paikalle saapuu myös punainen neliö, joka sanoo: ”Musta tuntuu, etten olekaan punainen. Saatan hyvinkin olla sinipunainen tai jotain muuta.” Niin punainen neliö muuttaa itsensä hieman sinertäväksi pitkän prosessin jälkeen. Tähän ympyrä sanoo: ”Ei noin tapahtunut. Olet yhä punainen.”

Valaisiko ketään?

Wohoo

Bubbles🔵: Oletko nähnyt Nuortennetissä transfobiaa? Millaista se oli?

Itse en ole törmännyt kertakaan tälläiseen.

Wohoo

Suonjar🌈: Omasta mielestäni transseksuaalisuus ei ole totta, mutta en koskaan hyväksyisi heidän kiusaamista.

En ymmärrä, mitä minun tekstissäni oli ”loukkaavaa tai identiteetin rikkomista”.
Sinun esimerkkisi ei mitenkään liittynyt tähän asiaan. Eri asia olisi, jos sanoisin että tummaihoiset olisivat tyhmiä vain sen takia että heillä on eri ihonväri – He ovat syntyneet sellaisena.
Tämän takia en itse usko transseksuaalisuuteen, mutta jos itse uskot, niin siitä vaan, mä en voi vaikuttaa.

Enkö saa ajatella toisin? Haittaako se, etten usko johonkin asiaan mihinkä te?

Tämä ei ole sanavapauden rikkomista.

Jos huutelisin valheita sekä ”t****pakaa t**nsut – viestejä, on syy ymmärettävä
Mutta sen takia, etten usko johonkin sukupuoleen, ei pitäisi loukata ketään.

Toivottavasti ymmärrätte.

[osa viestistä poistettu]

tyhjää tähän kenttään

Bubbles:

”Tää on vaan typerää miten jotkut tukee transphobiaa
sillä perusteella että se on jonkun mielipide”
Nuortennetin valvojan tehtävään ei kuulu onneksi valvojan henkilökohtaisen mielipiteen levittäminen keskustelupalstalla. Olisi väärin, että valvoja käyttäisi hänelle suotuja oikeuksia keskustelussa mielipiteiden sensurointiin. Toivottavasti ymmärrät, että vaikka valvoja olisi eri mieltä keskusteluun osallistuvan kanssa, hänen tehtävänsä on ainoastaan tarkastaa viesti ja poistaa sääntöjen vastaiset osat. Esimerkiksi, jos joku nuori kirjoittaa keskustelualueelle siitä, että Suomen mahdollinen NATO-jäsenyys haittaa Suomen ja Venäjän suhteita ja siksi NATO-jäsenyys on huono valinta, ei nuortennetin valvoja saa sensuroida tätä viestiä sillä perusteella, että valvoja itse kannattaa Suomen NATO-jäsenyyttä. Ei valvoja tällöin tue NATO-vastaisuutta, hän ainoastaan valvoo keskustelua samalla säilyttäen oman eriävän mielipiteensä. Ehkäpä tämän esimerkin kautta on helmpompi ymmärtää, ettei keskustelun valvoja välttämättä tue keskustelijoiden kantoja.

”ketään ei kiinnosta sun mielipide oo hiljaa kiitos”
Väiteltäessä on tapana esitellä mielipiteitä, perustella niitä ja vastustaa niitä joillain perusteilla. Jos joku keskusteluun osallistuu, häntä todennäköisesti väittely ja mielipiteet kiinnostavat. Tähänkin keskusteluun on jo lisäksesi ja ylläpidon lisäksi osallistunut seitsemän henkilöä ja useampi on varmaan viestejä lukenut.

🦟

En oo bubbles mutta oon törmännyt. Uskovaiset tänne -keskustelussa yksi tyyppi sanoi erittäin loukkaavan termin transihmisiä kohtaan (tr**su). Keskustelu ”Mulla on kysymys 14v (koht 15v) tytölle😍😈💖💜💙 bi” on täynnä transfobiaa. Tämäkin keskustelu on täynnä sitä.

Vastaa aiheeseen: transfobia nuortennetissä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top