Siirry sisältöön
Mai, verkk@ri

Hei ihana sinä!

Taas on uusi lukuvuosi alkanut. Monet meistä elävät jännittäviä aikoja, kun osa on saattanut aloittaa uudessa luokassa tai kokonaan uudessa koulussa. Muistakaa, että kaikki tunteet ovat sallittuja. Uudet tilanteet saavat jännittää, eikä siinä ole mitään pahaa. Jokainen meistä nuorista on erilainen ja koemme eri tavoin uudet asiat.
Uusi lukuvuosi tuo tullessaan monesti todella paljon sisäistettäviä asioita, mutta muistathan että kaikkea ei voi sisäistää kerralla. Varsinkin jos olet siirtynyt alakoulusta yläkouluun tai vaikka yläkoulusta lukioon, se hyppy voi joistakin tuntua todella isolta. Koulussa on kuitenkin opettajat ja muut aikuiset auttamassa, jos tuntuu siltä, että joku asia painaa mieltä.
Toivon, että kukaan teistä ei jäisi yksin murheidensa kanssa vaan uskaltaisi pyytää apua ajoissa. Jokaisella nuorella tulisi olla vähintään yksi tärkeä ja luotettava aikuinen, jolle voi aina mennä juttelemaan mistä tahansa. Sen aikuisen ei välttämättä tarvitse olla oma vanhempi tai edes sukulainen. Tuo luotettava aikuinen voi olla vaikka opettaja, koulukuraattori, harrastuksen ohjaaja tms.
Toivon myös, että jokaisella nuorella olisi edes muutama kaveri, joiden kanssa voi viettää aikaa niin koulussa kuin vapaa-ajallakin. Uudessa koulussa tai luokassa kannattaa rohkeasti käydä juttelemassa muille nuorille.

Asioilla on yleensä aina tapana järjestyä.
Voimia syksyyn!

Vastaa aiheeseen: Tsemppikirje

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top