Siirry sisältöön
vituasser

En ymmärrä tukioppilastoimintaa.. Kun seiskalla ja kasilla meille kerrotiin tukioppilastoiminnasta, ja siitä, että miten/ketkä sinne pääsevät, sanottiin, että jokaiselta luokalta pääsee min. 2 oppilasta. Olen itse koulussa ainoalla poikaluokalla, ja nyt ysillä. Kasin lopussa meidän kouluyhteisöohjaaja haastattlei kaikkia ja kyseli ajatuksia tukariotiminnasta. Olin ainoa meidän luokalta tukarina, ja multa kysyttiin suoraan, että haluianko mä olla enää tukari. Sanoin etten tiedä vielä, ja mulle vastatitin että parin viikon kuluessa kysytään uudelleen. Nyt en oo kuullut varmaan puoleen vuoteen mitään tukaritoiminnasta, mut on vaan poistettu tukioppilaitten whatsapp ryhmästä, ja seiskojen ohjaaminen on aloitettu, eikä ittellä ollut asiasta hajuakaan.. multa kysytään välillä, että ”miksen mä ole enää tukari”, sen kun tietäs.. Ois myös tosi kiva tietää, että miksi tukaritoimintaan aina valitaan ne oikeat kiusaajat koulusta.

[viestiä muokattu]

hohhoijaa

Meän koulussa kans on tuo tukari juttu on kusetusta. Meillä tulee luokasta aina tyttö ja poika. Tietenki tukareiks äänestettiin ne kiusaajat. Kun opettajille sanoo et eikö tukarin pitäs tukia oppilaita eikä tehä toisen koulun käynnistä helv*tin sanotaan vaan ettei ne kiusaa muita ja et ne on kunnon oppilaita ku on suostunu siihen hommaan.

Tukioppilas :)

Meidän koululla ei ole Äänestystä Vaan Tukioppilaat Päättävät Ketkä Seiskaluokkalaiset pääsevät Tukioppilaiksi. Äänestys On kyllä huono tapa Jos Siis omat kuokkalaiset saa päättää. Jos meidän koulussa olisi ollut äänestys en olisi päässyt tukioppilaaksi koska en ole keskustasta Ja Siksi minulla ei ole isoa kaveriporukkaa. Kannattaa keskustella Tuosta äänestyksestä Tukariohjaajalta jos siis olette vielä tukareita :)

Kyllästynyt

Meillä sama juttu, tukareina just ne jotka syrjii. Mäkin olin tukari viimeiseen puoleen vuoteen asti, jolloin irtisanoin itteni siitä, koska mut oli muutenkin jo syrjäytetty siitä hommasta… :(

tietämätön

Mä en oo tukari tai mitään, mut sen mä tiiän, ett ne ei oikeesti tee mitään meiän koulus.
Seiskal tukarit esittäyty ja se oli siin.
Mitä helvettiä?! Ne vaa lusmuilee tunneilt.

Samu, nuortennetin toimittaja

Hei!
Jos kouluissanne on tukioppilaita jtoka itse syrjuvät, kiusaavat yms. Olkaa yhteydessä koulunne tukioppilasohjaajiin. Kiusaaminen ja syrjintä on aina väärin, keneltä tahansa. Mutta tukioppilaan pitäisi ehkäistä tätä, ei itse tehdä niin!

Mielestäni myös äänestys on huono tapa valita tukarit!

T. Samu, NNtoimittaja

CRAZYdude

En oo tukari + mitä helvetin välii sillä on? Antaa niitten olla, ei mitään välii, tuleeko ne pelleilemään, me voidaan olla ja elää ihan hyvää elämää, vähät joistain tukioppilaista

Tukari Pohjanmaalta

Hei kaikille!
Olen toiminut jo toista vuotta ja nyt viimeistä vuotta tukarina, joten toiminta on tullut tutuksi.
Meidän koulussamme tukioppilastoiminta toimii loistavasti kahden opettajan vetämänä. Vuoden aikana järjestämme paljon tempauksia, joita ei aina mainosteta, mutta ruohonjuurityöhän sitä tärkeistä on. Tukioppilaat äänestetään koulussamme siten, että jokainen saa rastittaa haluaako itse mukaan toimintaan ja suositella kahta kaveriaan. Tämän jälkeen oppilaat haastatellaan ja kysellään opettajilta, ketkä heistä olisivat hyviä tukareita. Mielestäni tapa on toiminut hyvin omassa koulussani ja tukarit ovat huipputyyppejä. Koulussamme ei tukioppilaiden kiusaamista ole esiintynyt ja toivonkin huonojen kokemusten omaavien saaneen muilta tukareita paremman kuvan.
Hyvää Joulunaikaa

Tukari (Turunseutu)

Meillä haettii mukaan tukaritoimintaan ja ohjaava opettaja valitsi parhaat.

Entinen tukioppilas

Vähän tällein jälkikäteen liityn keskusteluun, mutta silloin kun itse olin yläasteella tulioppilas (”nyt jo” ammattikoulussa) niin meillä seiskaluokan lopussa täytettiin laput, joihin piti perustella, että miksi juuri minä haluaisin olla tukioppilas, mitä haluaisin tehdä koulun ja oppilaiden hyväksi yms. Ja jos hakijoita oli yli 20, tukioppilaiksi pääsevät arvottiin opettajien toimesta. Eli käytännössä se oli arpaonnesta kiinni, pääsitkö tukariksi, koska melkein 400 oppilaan koulussa jokaiselta vuosiluokalta tosiaan tulee yli 20 hakemusta. Tällä tavalla valittuna meidänkin ikäluokasta pääsi ne, jotka ei tehneet oikeestaan mitään järkevää, käyttivät pääasiassa tukioppilastoimintaa syynä olla pois tunneilta. :/

CRAZYdude

Olen ehdolla

Myöskin toimintaan pettynyt…

Meidän koulussa saa itse päättää, että haluaako tukariksi vai eikö perinteisellä rasti ruutuun taktiikalla. Tukioppilaat valitaan yhdessä tukioppilaiden ja opettajien kesken. Tämäkin toki olisi hienoa jos tukarit valittaisiin oikein. Tukioppilas kokeena on ”käytännön testi”. Kyseisessä kokeessa, mikä minulla oli, kun yritin päästä tukariksi piti suunnitella etukäteen arvotun 4-5 hengen ryhmän kanssa jokin tapahtuma, joka tultaisiin mahdollisesti järjestämään koulussa. Ryhmääni sattui 3 kiusaajaa, jotka olivat koko ajan äänessä eivätkä antaneet meidän kahden muun puhua kuin muutaman sanan ja nekin olivat joki kyllä tai ei. Tukariksi pääsi vain 20 henkilöä, hakijoita oli muistaakseni 38. Osa heistä päätti ettei haluakaan tukariksi ja osaa ei vain yksinkertaisesti haluttu. Lopulta kaikista hakijoista valittiin 15 ”kaikista parasta ehdokasta”. Jostain oudosta syystä heistä 11 oli henkilöitä, jotka ovat kiusaajia ja loput 4 tuurilla joukkoon päässeitä, ketkä olivat saaneet edes hyvän ryhmän. Lopuksi valittiin vielä 10 ”ei niin hyvää ehdokasta”, joihin myös minä kuuluin. Meistä arvottiin 5 uutta tukaria. Minä en ollut onnetaren suosiossa. Tulihan tätä monta päivää itkeskeltyä ”miksi en minä”, ”miksi olin niin huono”, ”miksi en ansaitse sitä paikkaa” ja ”miksi olen niin turha”. Näin jälkeenpäin ajateltuna olen ihan onnellinen ettei minua valittu, koska olen huomannut, että koulumme tukaritoiminta edistää kiusaamista enemmän kuin sitä, mitä sen pitäisi edistää… Ja meidänhän koulu on myös Kiva-koulu :).

Tukari Pohjanmaalta

Harmi, että sinulla on tällaisia kokemuksia. Mielestäni tukioppilaita ei voi valita laittamalla heitä ryhmiin ja keksimään jotain uutta. Omassa koulussani valinta suoritetaan haastattelulla, jonka jälkeen kuullaan opettajien ja ysin tukarien arvio, ketkä sopisivat tehtävään. Meidän koulussa on mielestäni valinnat onnistuneet hyvin ja kiussajien ja muiden valinta on vältetty.

MitäHittoo??

Mää olisin halunnu tukariks mutta *** en päässy koska en heittäydy… Kuulemma oon kiusannu yli 10 ihmistä.. Juu EN *** OLE!

Vastaa aiheeseen: Tukaritoiminta on kusetusta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top