Siirry sisältöön
Kiusattu

Miksi tukioppilaiksi pitää valita sellaisia jotka itsekkin kiusaavat muita. Meidän koulussa puolet tukioppilaista on kiusaajia. Ja heidän muka pitäisi olla seiskojen apuna? Voi sitä raukkaa joka heille uskaltaa avautua..

Pinja

Meidän koulussa on myös tukioppilaita, jotka kiusaavat muita tukioppilaita kuten minua. Se on minusta todella väärin ja se on todella typerää.

VV

Moikka!

Jos mielestäsi tukioppilaat ovat epäoikeudenmukaisia ja/tai kiusaavat muita tukioppilaita, suosittelen kertomaan asiasta välittömästi opettajille. Tukioppilaisiin tulee voida luottaa ja heihin nojataan, myös isommissa ongelmissa. Mikäli on päässyt tapahtumaan niin, että tukioppilaaksi on valikoitunut kiusaaja, suosittelen puhumaan asiasta ensin tukioppilasohjaajan kanssa, tai vaikka suoraan koulunn rehtorille tai koulunjohtajalle.

Jos taas tukioppilaat kiusaavat toisiaan, kannattaa ensin miettiä, onko kyseessä ennemmin leikkimielinen kiusoittelu, kuin oikea kiusaaminen. Mikäli kyseessä on oikea kiusaaminen, suosittelen puhumaan jälleen tukioppilasohjaajan kanssa, tai suoraan rehtorin tai koulunjohtajan kansliaan. Mikäli kasvottain tapaaminen pelottaa tai sinulla on huonot välit tukioppilasohjaajan ja/tai rehtoriin, ota ihmeessä sitten yhteyttä häneen sähköpostitse.

Tsemppiä ja oikein hyvää jatkoa

VV

mitäsilmäteinää

No onhan tuo totta, että jotkut tukarit eivät ansaitsisi paikkaa, mutta valinnanhan tekee opettajat suurimmaksiosaksi (ainakin meidän koulussa). oppilaat saattavat olla sellaisia, että kiusaa silloin, kun opettaja ei nää. Asiasta kannattaa mennä sanomaan jollekin opettajalle/aikuiselle niin he hoitavat asian kuntoon. Meidän koulussa ei onneksi olle tuollaista!

Nimetön

Meidänkin koulussa on tuollaisia tukioppilaita jotka kiusaa. Ja tietnkin ne esittää kilttejä tukioppilastoiminnan pitäjille mutta muuten sitten kiusaa muita tukioppilaita ja koululaisia. Mun mielestä se ei oo kivaa ja jos me järjestetään jotain ohjelmaa muulle koululle (esim.disco) niin siellähän ne voi kiusata aivan vapaasti, ja niiden kanssa pitäis vielä tehä töitä:(

Lol

No xd

tuhooja

no niin

Tuleva tukioppilas

Moikka!
Olen todellakin samaa mieltä kanssasi; jotkut tukareista ovat kiusaajia. Kuten ylempänä kerrottiin, kannattaa asiasta kertoa tukariryhmän vetäjälle, rehtorille tai muulleopettajalle! :) Meillä kaikilla on oikeus saada puhua omista ongelmista ilman sen suurempia huolia, mutta asioista kertomisen kynnys nousee, jos tietää että se jolle puhuu on kiusaaja.

tutor

on surullista jos kouluissanne tukioppilaat kiusaavat, olen ollu samassa tilanteessa että tukioppilaat kiusaavat. olen itse amiksessa tutor ja vaikuttamassa asioihin. kertokaa kiusaamisesta rohkeasti opettajalle tai jollekkin aikuiselle/ihmiselle joka voi auttaa. jos asiat ei heti mene eteepäin ilmottakaa uudestaa rohkeesti. kiusaaminen pitää saada loppumaan muuallakin. zemppiä<3

🤗

Moikka ! 🤗

Jos koulunne tukioppilaat kiusaavat muita, kertokaa asiasta esim. jollekin opettajalle.

Se täytyy saada loppumaan.

Tsemppiä kaikille ! 🤗

Vastaa aiheeseen: Tukioppilaat kiusaajina

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top