Siirry sisältöön
Nimetön

Eli olen nyt pehmitellyt äitiäni ja hän on jo aika myöntyväinen suunnitelmani suhteen, että lähden vaihtoon lukion toisella luokalla (olen nyt ysillä). Tässä on jo ollut ihan järjettömästi duunia, koska äitini on aika suojelunhaluinen (hän ei päästä minua edes vieraaseen kaupunkiin kavereiden kanssa). Eli tämä on mulle jo erävoitto. Nyt vaan pitää siirtyä seuraavalle kierrokselle.

Haluaisin lähteä Etelä-Amerikkaan vaihtoon (alan opiskella ensi syksynä espanjaa). Minua kiehtoo todella paljon sikäläinen värikäs kulttuuri, iloiset ihmiset ja kaikki sellainen. Sitä paitsi olisi todella ihanaa päästä sellaiseen maahan, johon ei muuten tulisi juurikaan matkusteltua. Nyt kuitenkin ongelmana on se, että äiti haluaisi minun menevän euroopan sisäiseen vaihtoon. Olen yrittänyt vähän vihjaille, että haluan espanjankieliseen maahan, eikä sen järjestön, jota aion käyttää maalistalla ole Espanjaa itsessään. Siellä on Argentinaa sun muuta ja sinne mä haluaisin.

Siispä nyt pyydän teiltä apua, miten saan pehmiteltyä äitiäni tähän Etelä-Amerikka-ajatukseen? Mulla on yli puoli vuotta aikaa saada se puolelleni. Miten te toimisitte?

Kia – Verkk@ri

Moikkelis,
kiva, että sinäkin haluaisit vaihto-oppilaaksi! Itsekkin olen yhdeksännellä luokalla ja olen hakenut vaihtoon.
Tuo maavalinta on todella vaikea asia vanhemmille. Minullakin meni kyllä useampi kuukaus saada vanhemmat ymmärtämään, että se on minun elämäni ja minä menen sinne mikä minua kiinnostaa.
Oletko kysynyt äidiltäsi miks hän ei haluaisi sinua etelä-Amerikkaan? Itselläni on tällähetkellä ystävä vaihdossa Brasiliassa ja oma äitini ilmoitti, ettei ikinä päästäisi minua sinne, koska siellä kulttuuri on niin erilainen. Sielä ryöstely ja jopa tapot ovat arkipäivää. Jos äitisi yrittää estää sinua juuri kohteen vaarallisuuden vuoksi? Etelä-Amerikka on turvallisuusasteeltaan huomattavasti matalmpi kuin Eurooppa, saatikka sitten Suomi.
Keskustele siis äitisi kanssa avoimesti aiheesta. Voit koittaa lämmittää äitiäsi idealle, kertomalle hänelle kuinka paljon sinua kiinnostaa sikäläiset ihmiset ja kulttuuri. Näin äitisi voikin ymmärtää, että et lähde sinne vain kielen vuoksi.
Onnea yritykseen, ja mukavaa kevään odotusta!
t: Kia

Vastaa aiheeseen: Tuleva vaihto-oppilas?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top