Siirry sisältöön
16v tyttö

Noh. Tarina on siis se, että ollaan täs koulusta saatu viime vuoden puolella kondomi niiden seksi-opetus juttujen lomassa. Olin typerä ja en sitten laittanu sitä ”omaan jemmaan” ja tuli pikku onkelma. (Syy miks en siis laittanu sitä mun omaan huoneeseen oli, että meiän makkarista (ollaan asuttu tääl 10 vuotta) vihdinkin laitettin mulle huone ja ton kondomin jaon aikana siel makkaris oli siis viä pelkkää rojuu ja kamaa.)

Mun äite on sitten menny taas mun tavarat läpi ja siirtänyt/koskenut siihen kondomiin ja en tiedä missä se on enkä voi kysyäkkään. Tietääkseni se oli kodin ainoa ehkäisy. Hän siis siirsi sen useampi kuukaus sitten. Mulla ei ole yhtään yksityisyyttä ja äitellä ei oo päässä kaikki oikein muuteskaan (siks meillä oli makkari täynnä kamaa. Siel on siis ollu useen roskasäkillisen verran Aamulehtiä sillon joskus.). En tietääkseni oo tehny mitään, minkä takia en ansaitsis yksityisyyttäni. Päinvastoin.

Kotona yhdyntä on tabu ja se olematon keskustelu äiteltä oli et ”Mies riisuuntuu ensin, sitten nainen. Piste.” Se ei oo koskaan puhunu ehkäsystä (pillerit ja muut) ja mua pelottaa se aihe, kun tietty hän alkaisi kutsumaan nimillä jos aiheen nostaa esille. Haluaisin pitää jäljellä olevan yksityisyyteni.

Tää keskustelun puute johti siihen, et mä itte kattelin netistä et mitä ehkäisykeinoja olis ja opettelin ne jutut sitten itse. Olen myös isälle maininnut joskus että se keskustelu niistä asioista olis ollu oikeesti tarpeellista ja olisin halunnu sen. Se huokas (hän ei jaksais äiten jankkaamista kun se tietää ne sen jutut) ja kysy sit et olisinko halunnut että joku pitää sen ja ymmärsi sen olevan tarpeellista. Olin sit siin vaa et ”Joo se mahdollisuus meni vuosia sitten, opettelin itse ja lisätietoa tuli koulusta.”

Nyt kun oon aatellut että ikää alkaa oleen ja olen menossa toisen asteen opintoihin, että varmaan jotain säpinää saattais niin on tullu ajateltua tätä tapahtunutta enemmänkin. Mun koulusta sanottiin, et yhdestä Sossu/Nuorten paikasta sais ehkäsyvälineitä, mut en nyt kauheesti viittis sinne asti mennä ellen päätä alottaa E-pillereitä.

Tää ehkäisy tulee olemaan vielä jatkuva ongelma niin kauan kun asun äidin kanssa kaksin. Yritän olla tuomatta tänne ketään, koska häpeän äidin käytöstä muita kohtaan ja sitä miltä kotini näyttää. Nää viime vuodet on ollu helppoja, koska kaverit jätti tai muutti pois ja nykyisessä koulussa ei ole kavereita, enkä mitään ihmissuhteita saisi koittamallakaan.
Hän tulee etsimään joka ikisen nurkan mun huoneesta aina kun en ole paikalla, eikä tottele kun pyydän poistumaan tai kun en haluaisi hänen lukevan koulu tehtäviäni. Hän myös ei tottele kun sanon useasti ”Älä koske” tai ”Poistuisitko”. Luulisi aikuisen kunnioittavan rajoja. Hän on tehnyt kropastani jo ennenkin kommentteja linjoissa ”Miten sä voi painaa noin paljon tolla ruokamäärällä” ja ”Oot ihan lauta”. (Olen enemmänkin alipainoinen ja mulla on ollut syömishäiriön tyyppisiä ongelmia koko elämäni ajan. Olen ollut hyvin alipainoinen ja olisin hyötynyt mahdollisesta sairaala käynnistä.) Hän on tehnyt myös kommentteja, jota häpeäisin sanoa täällä. On myös ainakin kerran kysynyt että olenko raskaana. En ole edes pidellyt käsiä romanttisen kumppanin kanssa.

Pahin mahdollinen skenaario olisi, jos hän menisi käpälöimään ehkäisyn kanssa. En yllättyisi jos näin kävisikin. (Äitini näki unta jossa minulla oli kuusi lasta, mies ja heti sanoi että pakko hankkia juuri kuusi lasta ja enemmänkin. Hehheh.)

Saiskos siis jostain perus kaupasta tai apteekista esim.kondomeita ja oliko niissä jotain ikäraja hommaa? Tosin jos suhteeseen pääsen, niin pyydän varmaan kumppania hankkimaan omansa. Olisko järkevää ees kysyä missä se koulun antama on? Siitä tulis hirvee riita ja kaikki kansa taas kuulis näist asioista, mut tässä vaiheessa äidin käytön on menny törkeeks.
Mitä mun pitäis tehdä? Haluun olla valmis tän asian kanssa ja haluaisin tietää et mitä teen kun se tilanne tulee eteen.

14v poika

Mun mielest toi kuullostaa aika vakavalta jo et sun äiti ei kunnioita sun yksityisyytäs ja muuta sellasta et varmaan kannattas puhuu jonkun kanssa, niinku koulun jonkin tukihenkilön kanssa vaikka.

En usko että kannattaa kysyä, kun sun äiti kuullostaa (ei millään pahalla) aika vittumaiselta.

Kondomeja saa kaupoista, huoltoasemilta yms. eikä niissä ole ikärajaa.

Vastaa aiheeseen: Tulevaisuuden ehkäisyongelmia?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top