Siirry sisältöön
DeepThought

Oon vähän seurannu vuosien saatossa miten porukka puhuu ja myös mitä tännekkin on pistetty aiheesta seurustelu, mistä pojat/tytöt tykkää/odottaa. Olen nyt 16v. ja alkanu pohtimaan näitä asioita astetta enemmän ja hämmentynyt omista ajatuksistani silloin 12-14v. ja mitä nykyään sen ikäisiltä kuulee. Yleistä on, että moni poika/tyttöystävää haaveilisi jo 12v. iässä ja sitten kun kysytään että millaista, niin pojat ainakin kovasti toteavat että ****tun kuumaa ja kunnon perse ja tissit.

Voiko asia todella olla niin, vaiko onko kyseessä a) se että ei ihan loppuun asti mieti mitä sanoo tai miltä se loppujen lopuks kuulostaa vai b) koska täällä ainakin voi vastata tyhmästi aitoihin kysymyksiin kun kerran vastataan anonyymisti. Mutta ajatellaanko asiaa todella nykyään näin yksinkertaisesti? Onko SoMen kaunottaret ja kreikkalaisia patsaita muistuttavat kehonrakentajat rakentaneet sellaisen kuvan että vain erittäin kauniit yksilöt kelpaavat toisille? Vai onko asia vain niin että se mitä ääneen sanotaan ei vastaa sitä mitä ajatellaan?

Tokihan sitä on helppo ihastua kauniisiin henkilöihin, mutta onko se silloin suoraan rakkautta ja halua viettää loppuelämä tämän kanssa? Eikö se silloin ole lähinnä himoa tyydyttää itseään toisen kautta, kun rakkaudessa halutaan elää toista, ei itseään, varten? Johtuvatko aiemmin mainitut kommentit siitä, että ollaan niin nuoria että ei kuitenkaan osata ajatella asiaa ”kypsästi” tai ”oikean kokemuksen” puuttuessa sanotaan miten sen ajatellaan menevän?

Tuntuu itsestä vain kovin ahdistavalta jos ihmiset nykyään painottavat lähinnä ulkonäköä ennenkuin ajattelevat toista sen kummemmin. Minä kun en satu olemaan mikään huippu kaunis itsekkään xD. Joten miten on, onko kyseessä tyhjien tynnyrien kolinaa vai ajatellaanko asiasta nykyään todella näin? Kaiken ikäiset ja ajattelevat, olkaa hyvät ja jakakaa ajatuksianne ja mielipiteitänne.

Azzie

Mielenkiintoinen aihe kyllä, kun miettii, miten paljon some vaikuttaa nykynuoriin, ja miksei vähän vanhempiinkin.

Mutta, asiaan. Tietty pinnallisuus voi johtua siitä, että tuossa iässä tyttö- tai poikaystävä on yleensä sellainen ”esittely-esine”. Sellainen, ”Katsokaa, seurustelen, olen siis iso tyttö/poika jo.”. Luonteella ei ole niinkään merkitystä, kunhan on kuuma pakkaus, niin sanotusti. Ja yleensä kun tuon ikäisiltä edes kysyy, mitä on seurustelu, harva osaa sanoa muuta kui kädetä kiinni pitely. Noin nuorena ei välttämättä ymmärrettä sitä seurustelun ja rakkauden kontekstia kokonaisuutena. On vaan kiva, kun on joku, jonka kanssa vähän pussaillaan, jolloin ulkonäkö kelpaa.

Enkä siis sano, että kauniisiin ihmisiin ei saisi ihastua. Tietysti, ulkonäkö on ensimmäinen asia, mihin ihminen kiinnittää huomiota kenessä tahansa. Mutta joo, jos se kiinnostus jää vain tähän ”Hyvä perse/tissit”- tasolle, uidaan aika syvissä vesissä enkä näkisi tulevaisuutta kyseisellä suhteella. Ja somella on omat peukkunsa pelissä. Yleensä julkisuuden tähdet esittelevät itseään kyllä kauniina ja komeina, mutta harva kiinnittää huomiota siihen, millaisia he ovat ihmisinä. Siihen vaikuttaa osaltaan uutisointi. Jossain vaiheessa taisi tulla suurtakin huomiota Rihannan jostain iltapuvusta, joka paljasti liikaa (voi ei, naisilla on rinnat, kuka olisikaan uskonut!), mutta harvemmin tehdään uutisia, jos kyseinen henkilö tekee esimerkiksi lahjoituksen syöpäsairaalaan. Ulkonäkö ja seksikkyys myy, valitettavasti, ja sen huomaa myös nuorissa, varsinkin tytöissä. Halutaan olla kuten joku mallikaunotar, vaikkei välttämättä kyseisen kaunottaren korvien välissä olisi mitään elämää. Ja tästä ovat nousseet myös hirveät ulkonäköpaineet. Ovatko rinnat tarpeeksi isot, onko peppu tarpeeksi pieni, mutta korkea jne.

Joten, jos pitää ihmisiä ihailla, ihailkaa niitä, jotka ovat sen arvoisia. Jotka ovat tehneet jotain hienoa tai ovat hyviä ihmisiä, olivatpa he miten susirumia tahansa. Ja henkilökohtaisesti, en edes usko, että on olemassa rumaa ihmistä ulkonäöllisesti. Jokainen on kaunis juuri sellaisena mitä on, kunhan on tyytyväinen.

Sipulix

Kyllähän ulkonäkö vaikuttaa paljonkin loppujen lopuksi. Ihminen on eläin ja kuten kaikilla muillakin eläimillä myös ihmisillä ulkonäkö vaikuttaa kumppanin valinnassa. Joten sinänsä siinähän ei ole mitään ihmeellistä. Vähän vaikeaahan se on vain luonteeseen keskittyä, jos kumppanin ulkonäkö ei miellytä yhtään.

Ja tietysti se miten ”kaunis” määritellään on vaihdellut eri kulttuureissa ja eri ajan jaksoissa.

Tuossa Rihannan jutussahan oleellista oli se, että hänen pukunsa katsottiin paljastavan liikaa, ei se että hänellä oli rinnat. Jos hypit alastomana kadulla, eivät poliisit tule viemään sinua putkaan sen takia että sinulla on sukupuolielimet vaan siksi, koska ne näkyvät.

Itse olen sitä mieltä, että ihmiset saavat ihailla mitä ja ketä tahansa hyvänsä. Ei kaiken tarvitse olla mitään ”yhteiskunnallisesti merkittävää” tai että jos ihailet jotain julkkista, tai jos panostat ulkonäköösi, olet automaattisesti ”huono ihminen” tai ”pinnallinen”. Tuskin mallikaunottaren työ kuitenkaan ihan niin helppoa on. Itseäni ärsyttää se oletus, että julkkikset ja mallit ovat automaattisesti tyhmiä vain siksi koska he ovat julkkiksia. Ja totta kai ihailu voi mennä äärimmäisyyksiin, mutta sama pätee kaikkeen muuhunkin. Silloin saa syyttää vain omaa itseään.

Azzie

Sipulix, näin ystävällisen ja kohteliaan keskustelun nimissä haluaisin olla hieman eri mieltä kanssasi. Toki, ihminen on eläin muiden joukossa, en kiellä sitä, mutta se, että ulkonäkö vaikuttaa eläimillä kumppanin valinnassa, ei pidä paikkansa. Monilla linnuilla, toki, mutta nisäkkäiden maailmassa toinen osapuoli saa olla vaikka miten revitty ja raadeltu, ja silti päästä lisääntymään, jos se on osoittanut olevansa voimakas ja kyvykäs yksilä. Esimerkiksi merinorsu (nykyiseltä nimeltään isohylje) on normaalistikkin ruma, mutta urosten tapellessa ihonpalasia ja ihraa lentää ja urokset ovat silloin äärimmäisen rumia. Mutta ei se naaraita kiinnosta, sillä se uros, joka hakkaa parhaiten, saa naaraat. Näin toimii luonto. Nisäkkäiden (johon ihminen myös kuuluu) kohdalla ulkonäkö on yhtä tyhjän kanssa suurimmaksi osaksi.

Siitä olen samaa mieltä, että kauneus vaihtelee. Jos katsoo läpi historian ihmisten kuvia ja kauneusihanteita, ne ovat olleet eri aikoina ja eri kulttuureissa hyvin erilaisia.

Mutta, tässä olen HYVIN eri mieltä. Rinnat eivät ole sukupuolielin. Ne ovat seksuaalinen elin, mutteivät sukupuolielin. On eri asia liikkua julkisella paikalla ilman rihmankiertämää jalkojen ympärillä, mutta miksi rinnat ovat myös leimattu irstaiksi? Miehet saavat liikkua kesällä ilman paitaa, olivatpa heidän ”tissinsä”, niin sanotusti, miten isoja tahansa. Joten, mikseivät naiset muka saisi? Miehet ja naiset tunevat yhtä lailla mielihyvää rintakehän koskettelusta, ja ainoa ero on se, että naisten rinnoissa ovat maitorauhaset. Joten mielestäni on kohtuutonta verrata rintoja sukupuolielimiin.

Vastaa aiheeseen: Tulin tässä ajatelleeksi….

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top