Siirry sisältöön
höm…

Juu… Tuntuu, että kiusaan luokkatoveriani. Ärsytän häntä usein ja ole muutenkin epäystävällinen. En haluaisi tehdä niin, mutta tuntuu, että kiusaaminen tapahtuu aivan huomaamatta. Mitä minun pitäisi tehdä? Hän on kuitenkin kiva tyyppi ja olisi mukava olla hänen kanssaan ystävällisissä välissä.

Anonyymi?

Jos vaan mitenkään uskallat, niin suosittelisin ihan vaan puhumaan tälle kyseiselle henkilölle asiasta. Kysy häneltä, että miltä hänestä tuntuu ja voit vaikka kertoa samat asiat hänelle, kuin mitä tänne kirjoitit. Selvennät hänelle, että et tarkoita mitään pahaa ja haluaisit olla ihan ystävällisissä väleissä. Jos et mitenkään uskalla jutella asiasta kasvotusten, voit vaikka laittaa hänelle viestiä tai pyytää jotain opettajaa tai kuraattoria välittämään asian hänelle :)

Sinililja

Koeta olla ystävällinen sille tyypille. Puhu sille useammin normaalisti ja jos huomaat sanoneesi tai tehneesi jotain ilkeetä, pyydä anteeksi. Esim. jos haukut sitä ja hoksaat sen, sano anteeksi ja kerro, ettet oikeasti tarkoittanut sitä. Koeta sanoa sille jotain kivaa muun vastapainoksi, kehu vaikka ohimennen tai sano jotain mukavaa. Keskustele ja varo samalla, ettet sano mitään liian pistävää. Hymyile? Koeta tsempata ja muuttaa käytöstä. Jos alat yhtäkkiä olemaan mukavampi, toinen voi mennä hieman hämilleen. Älä siis lannistu, jos hän ei alkuun ihan osaa reagoida oikein muuttuneeseen käytökseesi. Jos ei tahdo kertoa toiselle suoraan tätä asiaa, voi käytöstä koettaa muuttaa pikkuhiljaa, pieni asia kerrallaan. Olen varma, että hän antaa sulle uuden mahdollisuuden olla hyvä tyyppi. Tsemppiä ❤️

Puhelin Pasheli

Puhu sille vaikka suoraan ja kysy et onko se sen mielestä häiritsevää. Ehkä se ei oo edes loukkaantunut. Yritä ehk vaan tehä sille kilttejä juttuja viikon ajan ja kato miten se reagoi.
Tsemppii<3

Sinililja

Kuinka kauan tuota muuten on jatkunut? Ja miten toinen on reagoinut kiusaamiseen?

Vastaa aiheeseen: Tuntuu, että kiusaan.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top