Siirry sisältöön
Juha

Olen 38v kahden pojan isä. [osa tekstistä poistettu]

Vanhin pojistani joutuu usein kiusatuksi, syistä joihin emme ole saaneet selitystä. No, eihän kiusaamiseen sellaista olekkaan, mikään syy ei oikeuta kiusaamiseen.

[osa tekstistä poistettu]

Olen hyvin huolestunut poikani henkisestä hyvinvoinnista ja aina kun kuulen näitä tapauksia tunnen suuren piston rinnassani, vihaa, ärsytystä, masennusta. On hyvin turhauttava olo kun ei enää tiedä mitä tekisi asian hyväksi.
Olemme myös puhutelleet näitä kiusaajia, hetken on hyvin kunnes he unohtavat keskutelumme ja alkaa uusi episodi.
Joka päivä saa jännittää mitä tänään on tapahtunut, se on erittäin ikävä tunne.

[osa tekstistä poistettu]

Kaikki te isät ja äidit.
Pyydän, että keskustelette lapsenne/lapsienne kanssa mitä kiusaaminen voi aiheuttaa kiusatulle ja kiusaajalle, ja mitä siitä pahimillaan seuraa.
Kuten kaikki hyvin tietävät, henkisen väkivallan arvet jäävät ikuisiksi.

MLL ylläpito

Hei,

Kiitos viestistäsi. Kirjoitit pitkän viestin tilanteestanne ja poikasi kiusaamisesta. Hienoa, että olet lähtenyt hakemaan apua, viestisi on todella tärkeä. Kiusaaminen on aina väärin ja jokaisella lapsella on oikeus käydä koulua rauhassa, samoin kuin viettää vapaa-aikaa ilman uhkaa henkisestä tai fyysisestä väkivallasta.

Kiusaaminen on syytä selvittää ja voitte olla siitä uudelleen ja uudelleen yhteydessä kouluun: koululla on velvollisuus puuttua asiaan. Voit ottaa yhtyettä koulun rehtoriin, koulukuraattoriin tai poikasi opettajaan. Myös terveydenhoitaja voi olla avuksi. Voitte yhdessä koulun kanssa miettiä, miten poikaa voidaan tukea kiusaamistilanteen keskellä ja millaisia keinoja koululla on kiusaamisen lopettamiseksi.

Kun omaa lasta kiusataan, myös vanhemmat ovat tiukoilla ja onkin tärkeää, että saisitte vanhempina tukea itsellenne. Voit kirjoittaa uuden kirjeen Vanhempainnetin kirjepalveluun, jolloin voimme vastata siihen yksityiskohtaisemmin. Voitte olla yhteydessä myös MLL:n Vanhempainpuhelimeen p. 0800 922 77. Vanhempainpuhelin on auki ma 10-13 ja 17-20, ti 10-13 ja 17-20, ke 10-13, to 14-20. Puhelu on maksuton ja voit kertoa anonyymisti tilanteestanne. Juttelemme mielellämme lisää tilanteestanne ja voimme myös yhdessä miettiä, mikä auttaisi juuri teidän perhettä.

On hienoa, että kaiken keskellä olette vahvistaneet poikanne itsetuntoa. Kertokaa hänelle edelleen, että hän on teille rakas, arvokas ja tärkeä, vaikka mitä tapahtuisi ja että olette hänen tukenaan ja autatte selvittämään tilannetta. Kannattaa myös kertoa pojalle, että hän voi edelleen kertoa teille tilanteestaan koulussa, te haluatte olla kuulolla. Kuten kirjoitit pojallanne on paljon vahvuuksia ja kiinnostuksen kohteita, tukekaa häntä myös niissä edelleen.

Toivon koko perheelle paljon voimia jatkaa asian selvittelyä ja rohkeutta pitää pojan puolia. Olemme mielellämme tukenanne jatkossakin!

Vastaa aiheeseen: Turhautunut

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top