Siirry sisältöön
joo en tiiä

Öhh joo eli siis oon 15v tyttö, 165cm pitkä ja en kasva enää. Oon ”normaalipainoinen” eli en mitenkään alipainoinen tai mitään. Oon kuitenkin hoikka ja aika hyvässä kunnossa. Harrastan cheerleadingia, ja teen välillä nousijaa pohjan lisäksi. No sit itse aiheeseen. Elikkä syöminen on alkanut ahdistamaan mua viime aikoina tosi paljon. [osa tekstistä poistettu] Nyt tää on edennyt siihen pisteeseen, että kaikki syöminen ahdistaa pelkkien herkkujen sijasta. Ahdistus myös alkaa ennen syömistä ja jo pelkästä ruoan ajattelusta. Tää on pahentunut ihan viime päivien aikana huomattavasti, ja en ole syönyt käytännössä yhtään herkkuja viikkoon. Muutenkin olen syönyt paljon vähemmän ruokaa ja jääkaapille meneminen ahdistaa, kun tuntuu että sieltä ei löydy mitään ”tarpeeksi terveellistä”. Mua pelottaa, että tää menee pahemmaksi ja vaikuttaa mun kestävyyteen ja kuntoon. Oon tehnyt kovasti töitä lihaksien ja mun kunnon eteen, ja vielä koko viime vuoden ajan syöminen oli normaali osa arkea. En muutenkaan ikinä ole kohdannut tällaisia ajatuksia ruuasta kuin nyt. Asiaa ei paranna se, että äitini sanoi aika rumasti yksi päivä [osa tekstistä poistettu] Äiti sanoi ton sen jälkeen kun oli huomauttanut mua mun ”kunnon laskemisesta”. Mua harmittaa tää koko asia ja pelottaa että se pahenee. 😭 Mitä voisin tehdä että saan nää ajatukset pois? Mitä jos tää pahenee ja mun vanhemmat huomaa esim mun laihtuneen? Tunnen itseni sen verran hyvin, että ei mun tarvitsisi laihduttaa oikeasti, mutta silti syöminen ahdistaa ja tuntuu että näytän aina vaan isommalta mitä oikeasti olen. Huomasin nää piirteet itsestäni jo viime keväänä, mutta silloin ne eivät häirinneet niinkään. Tänään oli eka koulupäivä, ja syöminen oli yllättävän ahdistavaa siellä. Jos joku on kokenut tällaisia tuntemuksia ruuasta, voitteko kertoa miten niistä pääsee eroon? Kiitos jo valmiiksi jos joku jaksoi lukea tän ja vastaa jotain❤️

Nuortennetin ylläpito

Hei ”joo en tiiä”,

Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

tuleva nuusikko

en ite mielellään puhu tästä asiasta et miten mulla menee tän kaa. mut mä en halua syödä ja tuntuu koko ajan et syön enemmän ja enemmän vaikka syön oikeesti vähän.

Vastaa aiheeseen: tw syömishäiriö

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top