Siirry sisältöön
Seiskallesiirtyjä

Olen menossa syksyllä seiskalle. Minulla on kesän aikana terveydenhoitajan tarkastus, johon tulee ainakin toinen vanhemmista mukaan.

Meille jaettiin laput, jotka tulee täyttää ennen terkkaria, minulle ja vanhemmilleni omat. Tutkailin lappuja. Niissä on aivan typeriä kysymyksiä. Kysymykset olisi tarkoitus jutella läpi terkkarilla, mutta mitenkäs se onnistuu, kun lapussa on vaikkapa sellainen kysymys kuin
”SEURUSTELUUN LIITTYVÄT ASIAT OVAT MINULLE AJANKOHTAISIA KYLLÄ/EI”
Mitä tuohon voi vastata. En voi vastata kyllä, sillä se olisi todella outoa ja noloa, enkä ei, sillä se vaikuttaa siltä, että en halua koskaan seurustella.

Jotkut kysymykset aiheuttavat lähinnä hilpeyttä. Minulta kysytään jostain kumman syystä kuukautiskierron pituudesta, vaikka kuukautiseni eivät ole edes alkaneet. Minulta kysytään erikseen, olenko terve, vaikka ennen sitä on kysytty jo, onko minulla sairauksia tai vaivoja.

Kaipaanko tietoa seurustelusta, seksistä yms.? Öh… jos vastaan kyllä, annan kuvan että olen aiheesta kiinnostunut enkä ole, jos vastaan ei, annan kuvan, että tiedän aiheesta jo, enkä kyllä tiedä.

Tämän viimeisen alakouluvuoden opettajani väittää, ettei tyhmiä kysymyksiä ole olemassa. No nyt on!

Azzie

Mielestäni mikään näistä kysymyksistä ei ole tyhmä tai nolo, ja niihin kannattaa vastata rehellisesti. Nuo ovat lähinnä alustavia kysymyksiä, joista sitten voidaan lähteä enemmän keskustelemaan. Jos vaikka seurustelukohtaan vastaat ”ei”, niin se vain kertoo, mistä kanssasi kannattaa puhua asian suhteen. Et anna sen oudompaa tai nolompaa kuvaa itsestäsi kuin kukaan muukaan, mieluusti kannattaa rehellisesti vastata, jotta sitten saa enemmä tietoa itseään kiinnostaviin asioihin. Ja jos kuukautiset eivät ole alkaneet, voithan aina kirjoittaa, ettei sinulla ole niitä vielä. Aiheet ovat kuitenkin sellaisia, että jos saat vaikka väärää infoa niistä kavereilta tai muualta, seuraukset voivat olla todella ikäviä.

Pilkku

Tämä nyt siis on 6kk myöhemmin, mutta kannattaa sanoa vaikka jotain linjoissa ”en halua puhua siitä vanhemman kuullen”, ”en haluaisi vastata kysymykseen/aiheeseen, sillä se tekee oloni epämukavaksi” yms. Itsellä sillon jossakin kohtaa oli molemmat vanhemmat (saattoi olla 5lk tarkastus) mukana ja yhtäkkiä naispuolinen terkkani kysyi ”onko rinnat arat ja onko niissä (viitaten ihon alaiseen kudokseen) kovia alueita?”. Vastasin kieltävästi, vaikka vastaus olisi molempiin ollut positiivinen. En vain halunnut vastata mihinkään sukupuolielimistö- tai yhdyntä kysymykseen, kun isä istui siinä ihan vieressä. Hävetti ihan sairaasti ja kun terkan piti mennä vielä koskemaankin.

”Poika”

Oon itte täyttänyt ton lapun joskus ja itte pistin että ei ole suhdetta eikä terkkari ees maininnut koko kysymystä.

Vastaa aiheeseen: Tyhmiä kysymyksiä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top