Siirry sisältöön
Eerosairaannopee

HEI mulla on ihan sairaan tylsääå vaikka mulla on ihan sairaan nopeet liekkilasit päälläni ja liekkipipo päässä,mikä olisi avuksi??;))

MLL ylläpito

Heippa,

on tosi kurja kuulla, että sinua kiusataan. Kiusaaminen on aina väärin ja se ei ikinä ole kiusatun vika. Toivoisin, että saisit tilanteeseen apua. Kannustan kertomaan siitä pian jollekin tutulle aikuiselle, jotta kiusaaminen saadaan loppumaan.

Jos haluat jutella muiden nuorten kanssa kiusaamisesta, niin neuvoisin sinua kirjoittamaan kiusaaminen -sivun keskustelupalstalle. Siellä on vilkkaampaa keskustelua kun täällä osiossa. Palsta löytyy: http://www.mll.fi/nuortennetti/kiusaaminen/keskustelu/

Mietin myös, että jos haluaisit jutella tarkemmin kiusaamisesta, ja muistakin mahdollisista asioista, niin kannustan ottamaan yhteyttä Lasten ja nuorten puhelimeen ja nettiin. Yhteydenotto on aina nimetön, luottamuksellinen ja maksuton. Puhelin päivystää joka päivä numerossa 116 111. Vapaaehtoisen päivystäjän kanssa voisitte yhdessä miettiä, mitä kiusaamiselle voidaan tehdä ja millä sanoin siitä voi kertoa jollekin.

Paljon tsemppiä sinulle!

tässä jotain

No jos mulla on tylsää, niin menen vaikka pihalle ja pompottelen palloa tai potkulautailen, ja samalla ”leikin” tekeväni youtubeen videota, esim. q&a:ta selittämällä samalla jotain. XD Tai sitten luen jos ilma on huonompi. Itse tykkää myös siivota ja sisustaa…heh:) Joskus myös otan kameran, ”leikin” kuvaavani tubeen , katson sen ja…poistanXD Kavereiden kanssa kaikki on toki kivempaa:D

Koira

Moi!
Kun minulla on tylsää minä esim. kuuntelen musiikkia, leikin koirani kanssa ja katson youtube videoita. Voitte sen tytön kanssa jutella vaikka teidän harrastuksista tai kesäloman suunnitelmista. Toivottavasti tästä on sinulle apua. :)

OrganicGreenTea

Moi!
Kuulostaa kurjalta, et on jatkuvasti tylsää.
Miltä tuntuis alottaa joku harrastus? Se veis aikaa ja vois tuoda lisää tekemistä, kavereita ja iloa. Tai muuten voisit tehä kotipaikkatutkimusta kartan kanssa. Varmasti lähialueiltaki löytyy historiaa, jota et tunne täysin!
Onko sulla ja tytöllä, kenen kanssa juttelet yhteisiä kiinnostuksen kohteita esim. musiikkimaku, elokuvamaku yms? Niistä olisi helppo aloittaa puhumaan. Tutustumisen jälkeen voikin jo varmaan puhua ”syvällisemmistä” niinku millasena itse näät maailman, mitä sun unelmat on ja muuta sellasta.
Tsemppiä tylsyyden voittamiseen!

Sam

Tylsyydellä todella tiedän, mitä tarkoitat. Ei vain kertakaikkiaan ole mitään tekemistä. Pelit kyllästyttää ja netti on jo selattu läpi.
Itse puran tylsyyttä kuuntelemalla musiikkia, tai jopa tekemällä sitä. En omista instrumentteja, ainakaan vielä, mutta esimerkiksi kädellä tai kepillä johonkin materiaaliin lyömällä tulee kiva ääni. Improvisoi! Tai sitten vaikka etsit valmiin kappaleen ja lataat ohjelman, jolla vaikka tempoa ja ääntä voi muokata. Nightcorea on mielestäni todella kiva tehdä.
Ja niistä peleistä, jos pelit on jo käyneet tylsiksi, mikset pelaisi montaa yhtä aikaa? Grid16 antaa siihenkin mahdollisuuden, jossa pelataan kuuttatoista peliä samanaikaisesti ja nopeus vain kasvaa. Oma paras tulos on ollut 5,6.
En tiedä pidätkö roolipeleistä, mutta niitäkin on kiva pelailla ja kuluttaa aikaa niiden parissa. Varsinkin, kun kategorioita on A:sta B:hen. Jos haluaa edetä pelissään nopeasti, suosittelen chatroolipelejä. Ja kavereitahan siinä saa, jos se on online-roolipeli.
Persoonallisuustestit on nopeita tehdä, ja tulokset ovat aika mielenkiintoisia. Niitäkin löytyy netistä pilvin pimein.
Joitakin sarjoja löytyy ilmaiseksi katsottavana, varsinkin jos englanti on tarpeeksi hyvä. Myös kirjoja voi lukea koneelta tai puhelimelta käsin, jos kirjat nyt sattuu kiinnostamaan.
Eikä sitä aina sisällä tarvitse pysyä Netflixin tai YouTuben parissa, vaan voi mennä pihalle vaikka lemmikin kanssa, jos sellainen on, koirakin (tai miksei vaikka kissa) saa liikuntaa. Jos ei kaverit voi ikinä olla sun seurassa, johtuuko se ihan kiireistä, välimatkasta vai mistä? Sanoisin ihan vain omasta kokemuksesta, että etsi uusia, jotka pelaa sun kanssas ja tosiaan lähtee sinne lenkille, tai vaikka nappaamaan Pokémoneita.
Salille voi mennä kaverin kanssa tai ihan vaikka yksinkin, Spotify seuranaan. Kyllä sitten on hyvä fiilis, kun on hikeä virtaa ja pääsee suihkuun. Lihaskuntokin kasvaa.
Harvoin pojat siitä tykkää, mutta piirtäminen on ajanvietettä parhaimmillaan. Antaa vain mielikuvituksen lentää koneen tai paperin ääressä. Eikä aina tarvitse olla ideaa, vaan voi piirtää abstrakteja kuvia. Perus lyijykynänkin voi vaihtaa vaikka pensseliin ja paperin kanvaasiin.
Valokuvata voi sisällä tai ulkona, oma päätöksesi. Eikä tarvitse välttämättä ostaa ihan kameraa, puhelimen kamera käy varsin hyvin. Niitä on kiva katsella jälkeenpäin ja asettaa vaikka taustakuvaksi tai laittaa instagramiin.
Vielä enemmän tekemistä löytyy, mutta pelkäänpä että tässä vaiheessa pitää sanoa heipat. Luulin jo olevani kykenemätön vastaamaan tähän ongelmaan koska omasin sen itsekin, mutta kun aloin ihan ajattelemaan asiaa tarkemmin niin sieltähän tuli vaikka mitä mieleen. Ei muuta kuin hellurei, toivottavasti löydät tekemistä jos et nyt tästä listasta, niin jostain muualta :D

poika

Kiitos kovasti vinkeistäsi ja vaikka tässä aikaa on kulunutkin niin toivoisin että jaksaisit vielä luseskella tätä viestiketjua. Kun mainitsit nuo roolipelit niin kiinnostukseni heräsi ja aloin etsimään kaiken maailman roolipelejä mutta en löytäny mitään järin hyviä sellaisia joten tahtoisin kysyä että olisiko sinulla ehdotuksia hyvään lähinnä kännykällä tai tabletilla pelattavaan roolipeliin. Pidän erityisen paljon sellaisista roolipeleistä jossa saadaan tutkia maailmaa ja rakentaa omia taloja. Jos tunnet pelin fallout 4 niin saat aika hyvin selville millaisia pelejä etsin. Kiitos aikaisemmasta vastauksesta ja vaikket löytäisi hyviä pelejä niin kiitos kuitenkin että jaksoit käyttää aikaasi etsimiseen. Heipä hei :-)

Jokkeeee

Itse ainakin lähtisin juttelemaan ensimmäiseksi jostakin, että mitä kuuluu, mitä on tehnyt ja mitä hän ajatteli tehdä, liian henkilökohtaisia ei kannata kuitenkaan kysyä. Kannattaa myös koittaa kysyä, mistä hän tykkää ja koittaa saada siitä jokin keskusteluaihe. Tyttöä varmasti kiinnostaa myös sinun elämäsi ja kiinnostuksen kohteesi, joten voit asiallisesti ja kauniisti sanoa hänelle omat kiinnostuksen kohteesi. :)

unicornwhale

Ootko kokeillu jotain piirtämistä tai maalaamista tai vaikka jotain askartelujuttuu? Yleensähän ajatellaan ettei pojat tykkää tommosista, mutta mistä sen tietää :)
Tosiaan sen tytön kans juteltavaa… Hmm, vähän vaikeeta ehottaa mitään ku ei tiiä mistä ootte jutellu. Kun mä juttelen mun kavereille wa ja tulee tylsä hetki, joku kysyy: ollaanko totuus vai totuus peliä. Siinäpä sitte kerrotaan kaikkia hauskoja juttuja itestä yms.

Toivottavasti autto!

Vastaa aiheeseen: tylsää

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top