Siirry sisältöön
katja

eli olen 14w tyttö ja haluisin vhä tietää gynegoloki käynneis, ku aattelin et mitä siel tarkastukses tehää, mite siihe pitää valmistautuu ja voinks mä ite varata ajan sinne ilma et kukaa tietää? ja ylipäätää voinks mä viel iän puolest mennä. mul on jo seksielämää ja näin ni haluan varmistaa et kaikki o reilas. kertokee omia kokemuksia ja vinkkei pliis!

Nimetön

..Toivottavasti sä et oo tosissas. Seksielämää 14-vuotiaana? Sehän on käytännössä sama, kuin yrittäisi lukea sanakirjaa, vaikka ei osaa lukea. Tää varmaan oli sulta trolli tai sitten joku itsetunnon pönkittämiseen tarkoitettu viesti, mutta ei nyt kannattaisi ihan 14-vuotiaana seksielämää hankkia. Ihan oikeasti.

Nimetön

Kantsii kertoo äitille. Se ei varmaa innostu mut ainaki se jos joku haluu auttaa omaa lastaan. En voi muuta sanooa. Ja tyhmä on jos seksii noin nuorena.

Nimetön

Sä oot mun ikänen ja mä en vois vielä harkitakkaan että harrastasin seksiä

Nimetön

No vaikka ei ookkaan kauheen fiksua harrastaa seksiä ton ikäsenä, ni on silti reilua, että joku kertoo sulle mitä siellä tehään. Ei kannata stressat, gynekologi vetää sen nii varmalla otteella läpi ettet huomaakkaan ku se on ohi. Kannattaa mennä sillon ku ei oo menkat. Ja käyt vaa suihkussa ennen sitä ni kaikki on hyvin :) Eli hygienia ennen kaikkea ja sit vaa sisään huoneeseen. Ne ottaa sulta todennäkösesti papakokeen ymsyms. Eli se kattoo et kaikki on kunnossa, ja painelee vähän munasarjojen kohalt ulkopuolelta ja kysyy sattuuks. Saattaa ottaa ultrakuvaaki, riippuu gynestä. Kannattaa varata ihan oikeelle gynekologille aika- eikä vaan gynekolokiseen tarkastukseen! Itellä ainaki kävi nii et luulin käyneeni gynellä mut oliki joku ’normi’ lekuri ja tehtii vaan papa.

Ja kyllä viimeistää 16v pitäis kaikkien käydä gynellä, et tietää kaiken olevan hyvin :) todennäkösesti sullaki kaikki ok. Voit varaa terveyskeskuksen kautta, tai sit omalt paikkakunnalt etit vaa jonku gynekeskuksen, netistä varmaa löytyy. ’gynekologille-paikkakunta’. Ja sanot vaa et haluut naiselle, ja että eka kerta- voit mainita et haluut että sulle kerrotaan vähän mitä tehään eikä vedetä rutiinilla läpi. Gynekologit on ihan mukavia :) ne tietää että nuoria jännittää ni käyttäytyy/ kertoo sen mukaan ku tarttee.

Ja lääkäreitä neki on, eli vaitiolovelvollisuus. Voit varata itekki, henkkarit ja kelakortti mukaan- ja rahaa (voi olla et tulee postissa kotiin se lasku). Tsemppiä!

98tyttöw

Mun mielest on aika noloo dissaa toista, ku se on kuitenkin sen oma elämä? Ja mun mielest se on iha okei jos se ite kokee olevansa valmis tossa iässä seksiin ja sen mahdollisiin riskeihin.. Ite en ny tiiä mitää noist gyne jutuist mut pisti vaan silmään tälläne et toista mollataan. Kyl mäki oisin jo valmis, mun rakkaan poikaystäväni kanssa, mutta mulla ei oo kiire. Oletan että tolla Katjallakin on luotettava poikaystävä, jonka kanssa se sit harastaa seksii eikä mikää 20juoppo panokaveri. Eise varmasti tunnu kivalta ku pyytää apua ja sit saa vaan haukut päällen;d Täs oli vaan mun mielipide:)

Vastaa aiheeseen: tytöt autelkees!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top