Siirry sisältöön
elämänilo

eli olen 14w tyttö ja haluisin vhä tietää gynegoloki käynneis, ku aattelin et mitä siel tarkastukses tehää, mite siihe pitää valmistautuu ja voinks mä ite varata ajan sinne ilma et kukaa tietää? ja ylipäätää voinks mä viel iän puolest mennä. mul on jo seksielämää ja näin ni haluan varmistaa et kaikki o reilas. kertokee omia kokemuksia ja vinkkei pliis!

Muhis

Heippa!
Hieno juttu, kun olet noin ”tiedostava”. Varaa vain aika, jotta saat vahvistuksen, että kaikki on kunnossa ja muutenkin voit kysellä mieltä vaivaavista asioista asiantuntijalta. Ikä ei ole este eivätkä tietosi joudu mihinkään muualle. Mitään erityistä valmistautumista et tarvitse ja voit kysellä myös kouluterveydenhoitajalta tarkemmin, jos haluat. Hänellä on paljon ensikäden tietoa tämmöisistä asioista.

Vastaanotolla lääkäri yleensä kyselee sinulta ensin esim. kuukautisista, sukupuolielämästä ja terveydestäsi yleensäkin ja sitten tekee ns. sisätutkimuksen” eli tutkii munasarjat ja kohdun painelemalla käsin vatsan päältä. Samalla hän voi ottaa emättimen kautta Papa-näytteen, jolla määritetään esim syöpäkasvaimia tai niiden esiasteita. Koko käyntiin ei mene yleensä puolta tuntia kauempaa.

Rohkeasti vain aikaa tilaamaan!

Huolestunut

Hejj oon ite 15v ja verta on nyt tullu melkeen 3viikkoa eikä oo edes menkat oon aika huolissani kun alaselkäkin on ollut jo monta kuukautta todella kipeä ja tänään aamulla vasen puoli alavatsasta… en halua mennä lääkäriin tai gynekologille mistä voi olla kysymys?? Ja pitääkö sheivata kun menee gynelle tai no jos joudun menemään???

Kata, verkk@ri

Hei Huolestunut!
Selkä- ja vatsakivut ja epäsäännöllinen vuoto on ihan normaalia. Mutta silti voisi olla hyvä käydä lääkärissä. Ei välttämättä mikään ole pielessä mutta siellä tarkistetaan tilanne ja voit saada apua koviin kipuihin.

Kenenkään ei ole pakko sheivata!! Se on jokaisen oma asia. Jos et halua niin anna vain karvojen olla, ei niistä ole mitään haittaa.

Kirjoitin juuri Nuortennettiin blogitekstin siitä jos esimerkiksi gynelle meno jännittää. Käy lukemassa se! <3
LÖYTYY: ETUSIVU –> NUORTEN TEKEMÄT JUTUT –> ”KUN LÄÄKÄRIKÄYNTI AHDISTAA..”

Terkuin Verkk@ri Kata

Vastaa aiheeseen: tytöt auttakaa gynejuttui

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top