Siirry sisältöön
[Nimimerkki poistettu]

Apua auttakaa ahistaa
Sisko, 14 vee, on ihan hirveä. Mä oon 15 vee poika.
Siis min√§p√§ kerron kaikki mit√§ se tekee ja tarviin nimenomaan tyt√∂ilt√§ analyysi√§ mit√§ tapahtuu ja pliis kertokaa mulle miksi ja mit√§ teh√§!!!ūüôŹūüŹľ

Elikkäs

Se h√§rn√§√§ ja h√§iritsee, nauraa toisille, valehtelee musta koko ajan, huijaa kaikis peleiss√§ mua h√§rn√§t√§kseen, eik√§ siin√§ viel√§ kaikki: t√§√§ on kaikista pahinta ja t√§h√§n m√§ OIKEASTI TARVIN TYT√ĖILT√Ą VASTAUKSIA MIKSI H√ĄN TEKEE N√ĄINūüėę
[Osa tekstistä poistettu]
Vastatkaa pliis PLIIIIIIIIIIIISSSSūüė©ūüė≠ūüôŹūüŹľ

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi!

Onpa ikävä kuulla, millä tavalla siskosi käyttäytyy sinua kohtaan. Hienoa, että pyydät apua tilanteeseen! Minkäänlainen kiusaaminen ei ole ok, oli se sitten härnäämistä, naureskelua, valehtelua, huijaamista tai muuta häiritsevää käytöstä. Lisäksi sinulla on oikeus koskemattomuuteen, eli sinuun ei saa koskea ilman lupaa. Sinulla on oikeus myös omaan yksityisyyteen.

On vaikea sanoa, mitä siskon käytöksen takana on. Usein taustalla voi olla esimerkiksi jonkinlaista pahaa oloa, jos joku kiusaa toista. Se ei kuitenkaan oikeuta kiusaamiseen tai häiritsevään käytökseen.

Sinun ei tulisi jäädä nyt yksin pähkäilemään tilanteen kanssa, vaan toivoisin, että voisit hakea tukea tilanteen selvittämiseen omalta läheiseltä aikuiselta, esimerkiksi vanhemmalta. Tuntuisiko sinusta, että voisit kertoa ja pyytää apua lähiaikuiselta? Aikuisten tehtävänä on puuttua aina tarvittaessa ja huolehtia siitä, että kaikki saavat olla rauhassa. On tosi kurja kuulla, että tilanne on edennyt tuollaiseksi, että sinua ahdistaa.

Voit myös halutessasi soittaa meidän Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), jos haluat jutella tilanteestasi lisää. Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. Kaikki palvelumme ovat nimettömiä, luottamuksellisia ja ilmaisia.

Ystävällisin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: TYT√ĖT AUTTAKAA JA VASTATKAAūüÜė

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top