Siirry sisältöön
Dreamer✨️🧿💋

Jooko pls… Mulla alko menkat ja haluisin vinkkei ja apuu niiden kanssa. Toki voin puhuu äidille, mutta teidän näkökulmasta.

Vinkkejä menkkakipuihin, mitä siteitä kannattaa täs alussa käyttää ku on ollu aika runsasta? Entä koulussa siteen vaihtaminen? Välkälläkö? Ku kesken tunnin en haluu että joudun kaivaa koko luokan nähden siteen repusta ja kaikkee.

Että osaisitteko auttaa? Olisin tosi kiitollinen jos et ignooraa ja jaksaisit kirjottaa ees lyhyen vastauksen🥰

Cavalier❤️‍🩹🐶

(Jos sulla on kavereita joilla on menkat, niin kannattaa kysyä kanssa niiltä :))
Itsellä ei ole kokemusta rn mutta vastailen kuitenkin :)
Lämpötyyny/juomapullo jossa on kuumaa vettä on kai ihan hyvä kaikkiin kipuihin.
Siteitä kannattaa vaihtaa välkillä. Jos sulla on esim. huppari, johon voit laittaa taskuihin siteitä ennen koulua niin sitten ei tarvitse alkaa kaivelemaan.
:) toivon että pystyin jotenkin auttamaan. Tsemppii <3

Dreamer✨️🧿💋

Joo hyvii vinkkejä! Aion ekaks koulupäiväks(menkoilla) laittaa jo kotona siteen farkkujen taskuun… en tiiä huomaako sen helposti jos se on takataskus mut ihs

❤️❤️❤️

Nimetön

Kipuihin kandee ottaa särkylääkettä ja lämpötyyny auttaa vatsakipuihin! Itellä myös liikunta vie usein kaikki kivut pois! Ja siteen vaihto välkillä, ottaa vaan koko repun vessaan mukaan ja sit ottaa sen siteen sieltä ja vaihtaa:) ei se oo rakettitiedettä, pärjäät varmasti oikein hyvin<3 Niin ja sit kannattaa käyttää päivälläkin yösiteitä jos on runsasta vuotoa! Jos alkaa haitata elämää se vuoto nii sit kannattaa koulussa vaikka terveydenhoitajalle kertoa

A<3 [nimimerkkiä muutettu]

Mooi
Tolleenku on menkat just alkanu niin kannattaa vähän kattella miten kaikki sujuu ja toimii.
Kipuihin voi ottaa lääkettä tai kuumatyyny esim on myös hyvä.
Koulussa kannattaa just välkällä käydä, mutta muista että menkkoja ei tartte hävetä.
Musta parhaat siteet on libreksellä, ja jos vuoto on runsasta niin kannattaa ottaa sellaset tosi imukykyiset, ja vähän pidempiä myös:)

Spageli

Ite popsin menkkakipuihin buranaa ja panadolia, siis yhtä aikaa, siteistä suosittelen libresseä ja alwayssia, jos on runsas vuoto niin silloin joku maxi side on ihan hyvä.
Välitunneilla on hyvä aika vaihtaa side :)

Tyttö

Itellä on ja käytän vaan joitain siteitä joita kaapissa sillä hetkellä on. Mulla ei oo ikinä ollu menkka kipuja tai no mulla alko vähän yli vuosi sitte niin juu, mut en osaa niihin auttaa. Sit toi siteen vaihto, mä vaihan sen kotona koulun jälkeen enkä kesken koulupäivän koska mul ei oo kovin isoa vuoto joten jos ei oo tarvetta vaihtaa kesken koulupäivän niin varmaan sit kotona😊 Jos et uskalla kertoo äidille niin terkkarinki luona voi varmaan käydä kysymässä neuvoo jos tarvii. Tsemppii❤❤

Asiallinen

Joo lol menkat on hirvee asia… no ei vaa mun menkat alko ku olin 11v nii useemman vuoden jo niitä joutunu kestää. Menkkojen alkuvaiheessa käytän yösidettä päivälläkin koska mulla tosi runsaat menkat ja mulla on tosi kivuliaat nii lääkettä ja länpötyynyä käytän. Mulla on farkkujen takataskussa ollu joskus koulussa side aina en usko että se näkyy sieltä tai en ees tiiä itekkään mutta aina ainaki aatellu että kukaan ei nää.

🐾koiruus🐾

Menkkakivuista en osaa niin paljon sanoa, kun ei itellä oo ollu niitä kovin paljon, mutta voi ottaa ihan rohkeasti särkylääkettä jos vähänkään tuntuu että vois auttaa. Siteitä voi tosiaan koulussa ottaa esim taskuun tai johonkin pikku laukkuun joka on muutenki mukana, tai sitte voi tietenkin vaan ottaa repusta. En tiedä millon sun koulupäivän aikana on ok käydä vessassa, mutta usein ite vaihdan myös semmosissa siirtymistä kun on reppu mukana. Vaatteista vielä, että jos sulla on nyt ihan ekaa kertaa menkat, niin ehkä kannattaa laittaa mustat housut tai huppari jonka voi tarpeen vaatiessa solmia lanteille (ei tietenkään oo pakko) sen takia jos ei vielä oo ihan varma miten side on itsellä parhaiten ettei falskaa. Toivottavasti oli apua :)❤️

Tyttö

Jos on tosi runsaat menkat niin suosittelen käyttämään aika isoja ja imukykyisiä siteitä päivisin ja öisin.

Dreamer✨️🧿💋

Joo, ihana ku on tullu näin paljon kommentteja parissa päivässä!❤️❤️
Ja jos on vielä vinkkejä ni todellaki haluun kuulla! Älä luulekkaan et ne olis hyödyttömiä!🙃

Dreamer✨️🧿💋

MUTTA MITEN MÄÄRITELLÄÄN RUNSAAT MENKAT?
Ei mitään ”yli 80 ml” tai jotai emmä tiiä mut esim niinku miltä se näyttää siinä siteessä (jos haluutte kertoo😅) ja kaikkee tollasta?

P.S. Oot ihana ja täydellinen tollasena!😘

SMART@SS

Vinkkejä menkkakipuihin, mitä siteitä kannattaa täs alussa käyttää ku on ollu aika runsasta? Mahdollisimman imukykyisiä
Entä koulussa siteen vaihtaminen? Välkälläkö? Milloin vain tuntuu siltä
Ku kesken tunnin en haluu että joudun kaivaa koko luokan nähden siteen repusta ja kaikkee. Kannattaa aina pitää farkun taskuissa paria
Ja sit jos tulee menkkakipuja kylpy, kuumavesipullo ja tee auttaa! Tummaa suklaata voi kans kokeilla 🧡
Menkkasiteitä kandee vaihtaa silloin kun täyttyy tai muutaman tunnin välein.
Uinnit kannattaa vaan skipata, ellei halu käyttää tamponeja.
Tsemppiä<3

nugetti

Siis ite käytän tamponeja, ja se on ihan makuasia et haluuko käyttää siteitä vai mitä. Mun vinkit on et heti kun uskaltaa, kannattaa kokeilla tamponeja, se että kokeilin heti mun ekojen menkkojen aikana anto mulle ihan sikana itsevarmuutta, kun pystyin uimaan yms. Ja vaikka sitten käyttäis siteitä muuten, niin on helppoa kun osaa ja pystyy käyttämään myös tamponeja.
Suosittelen myös pitämään aina koulussa mukana särkylääkettä, sideitä tai tamponeja ja vaikka varaalusvaatteet(itellä ei itseasiassa oo näitä mukana!) pienessä pussissa esim repussa tai jos teen koulussa on niin kaapissa.
Venyttely ja jooga on auttanut mua menkkakivuissa, mutta särkylääke on mun ehdoton paraskaveri menkkojen aikana:D

Vastaa aiheeseen: Tytöt helpp

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top