Siirry sisältöön
Tyttö

Moi! Mulla olis syksyllä toi lääkärintarkastus edessä. Mua jännittää ihan kamalasti. Voisiko joku nyt kertoa vaihe vaiheelta, että mitä siellä tehtiin… Jotkut sanoo että siellä tehdään joku tutkimus alapäästä. Olisi todella noloa jos niin tehtäisiin. En myöskään halua että vanhempani tulevat mukaan. Kertokaa teidän kokemuksenne lääkärintarkastuksesta. Asiallisia vastauksia kiitos!

HotChocolate

Heippa!

On vaikea selostaa lääkärintarkastusta yksityiskohtaisesti sillä eri lääkärit ja koulut toimii tässäkin niin erilailla, mutta yhteisiä piirteitä niissä varmasti on.

Lääkärintarkastus on siis yksityiskohtaisempi kuin normaali terveystarkastus, monesti kuunnellaan keuhkot ja sydän, jutellaan miten on mennyt ja onko mitään huolia, saatetaan tarkastaa jos on ollut jotain sairauksia (esim. diabeetikoilta saatetaan kysyä kuulumiset siihen liittyen) ja alushousuihin kurkataan kyllä yleensä mutta jos se inhottaa niin paljon niin voit sanoa siitä lääkärille, yleensä he ymmärtää ja toimii hienotunteisesti tai jotkut skippaa koko vaiheen, mahdoton sanoa varmasti mitä tapahtuu.
Ryhti muistaakseni katsottiin myös ja muita perusjuttuja, mutta et todellakaan kuole mihinkään näistä vaikka se jännittää tai jopa inhottaa ja silloin voi hiljentää tahtia, ei kukaan tee mitään tarkastusta ilman sun suostumustasi ja jos joku on tosi epämukavaa sano siitä suoraan :)

Muista myös että lääkärit näkee kaikenlaista, he ei naura tai häpäise sua siitä parista sekunnista mikä sua saattaa nolottaa!

Puhu vanhemmillesi jos et halua heitä mukaan, uskon että he ymmärtää ja harvoilla mun aikanani kellään tuli vanhemmat sinne ellei ollut jotain mistä piti keskustella erikseen (juurikin noi pidempiaikaiset/synnynnäiset sairaudet tai muut ongelmat koulussa tai kotona) mutta silloinkin he voi tulla vaikka myöhemmin, sen oikean tarkastuksen jälkeen.

Hyvää kesää ja siunausta, älä murehdi sitä nyt kesälomalla kun se on kuitenkin ehkä kymmenen minuuttia ja sitten ohi! :)

sini

Tää on varmasti myöhässä tai sit se on tää seuraava syksy, mut siis en haluu pelotella mut oli tosi noloa ku mun äiti oli siellä ja mun pikkusisko5v vaan nauro ku se sano esim. et tissit on jo vähän kasvanu…

JA REVI SIITÄ->MEILLÄ OLI MIESLÄÄKÄRIO.O

sini

Tää on varmasti myöhässä tai sit se on tää seuraava syksy, mut siis en haluu pelotella mut oli tosi noloa ku mun äiti oli siellä ja mun pikkusisko5v vaan nauro ku se sano esim. et tissit on jo vähän kasvanu…

JA REVI SIITÄ->MEILLÄ OLI MIESLÄÄKÄRIO.O

Susi

Ei siellä mitään alapää tutkimusta tehdä. Katsottiin ryhti, kuunneltiin keuhkot/sydän, kysyttiin ruokavaliosta yms muita kuulumisia.Minulle ei mainittu mitään tisseistä saati alapäästä, vaikka jo silloin minulla oli jo kohtuulliset rinnat. Oli mies lääkäri.Ja paidan joutui ottamaan pois toppia myöten kun ryhtiä katsottiin, mutta ei siinä muuta.

anna_saaranna

Joo, siis olen itse menossa yläkouluun, mutta jos kysytään, niin olihan se jännää kun joku muu tutkii kehittymistäsi! Minulle uudet tilanteet ovat tosi vaikeita, niin olin ihan (*_*)

sehän riippuu koulusta, millainen se on, ja minua peloteltiin että se työntäisi sormen sinne mihin tamponi työnnetään! Noh, se on vain ½-1 tuntia ja elämä jatkuu!

(JA EI SE EDES SITÄ ALAPÄÄTÄ KATSO)

se kokeilee ne luut siitä alushousujen sivujen kohdasta!

muista, se on vaan tunti elämästäsi! Onnea tarkastukseen;-)

Röhönauraja

Kutian tosi herkästi. Multa kokeiltiin jotain hengitystä tai jotai MAHASTA ja mä nauroin koko ajan. Sit se lääkäri vaa sano et ”koitappas nyt olla nauramatta”, mutta nauroin tietysti vielä enemmän, ja KAUAN JA PALJON… Se oli niin noloa kun en voinut naurulle mitään. Toivottavasti ei pahoittanut mieltään tämä koululääkäri.

lammas

hei!
Itselläni on aikaa mennyt siitä kun olin viidennellä ja oli se ”pelätty” tarkastus mistä liikkui kaikenlaisia huhuja, mutta tuskin se on siitä paljoa muuttunut.
Itseni kohdalla keskusteltiin lääkärin kanssa miten menee, kuunneltiin keuhkot ja sydän, lääkäri kurkkasi housuihin ja katsoi oliko karvoitusta, ei mitenkään tutkinut alapäätä. Lisäksi taidettiin mitata verenpaine. Erikseen meillä oli sitten terveydenhoitajan perustarkastus.

Nimetön

Meillä vaan kysyttiin pari perusjuttua ja kuunneltiin just jotaan sydän ja keuhkot. That’s it

poika

meilä oulussa homma hoidettiin simppelisti niin että lääkäri vain työnsi kätensä ja hieman testaili kuulia.
muakin jännitti aika paljon, etenkin ku kaverit sano mitä siellä tehtiin, mutta jälkeenpäin ajatellen ei tuo edes niin paha ollut. mutta jos ei halua, niin vanhempaa ei ole pakko ottaa mukaan, ja jos se välttämättä änkeää,voit pyytää lääkäriltä, ettei se tarkista alapäätä, kenenkään nimittäine ei mielestäni ole pakko siihen suostua. ainakin näin olen kuullut.

bhveriokwp

Se riippuu tosi paljon lääkäristä. Yleensä jos se käynti siellä koskee kaikkia sun luokkalaisii nii siellä tarkastetaa näkö, kuulo jne. Että ei siellä yleensä ainakaa mitää alapäätä kattella ja mitä ne sillä tiedolla edes tekisi. Ja aika usein sä saat ite päättää tuleeks sun vanhemmat vai ei.

Kynttilä

Meillä oli aikalailla samanlainen kuin HotChocolatella. Lisäksi meillä oli nainen ja se vaan tunnusteli aluetta vähän ennen häpykarvoja. Ei sen kummempaa. Paita piti kyllä ottaa pois. Se ei oli kaikista epämukavinta.

Herkkäpippeli

Mulle tehtiin lääkäri tarkastus 5:llä luokalla se oli ”isojen poikien lääkärintarkastus” piti vetää housut alaas ja näyttää jos esinahka menee terskan yli mutta…. mulla ei mennyt ok no sit yläasteella mun jokaisessa lääkärin tarkastuksessa piti aina vetää housut alaas ja vetää esinahka niin paljo kun sai ei se vaan menny taakse no sit lääkäriin ja sain voiteen sieltä mutta en käyttänyt sitä damn pitäs käyttää jos oisin käyttänyt sitä niin pippeli ois toiminut nyt hmm…..

Herkkäpippeli

Sehän on hyvä että oot tyttö aattele jos poika menis lääkärin tarakstukseen ja pippeli seisois mitä sit pitää tehdä jos on poika pitääkö sanoo lääkärille ett tota joo kuule mun pippeli on erkitossa nyt vodaanko oottaa hetken ett se rauhoittuu/laskee mun tyttökaveri tykkää se on tosi söpöä kun seisoo iltaisin kun pussailen mun tyttöä voi että mä rakastan tätä tyttöä tapasimme netissä btw

Anonyymi

Älä turhaan jännitä! Siellä se lääkäri/terkka mittaa perus jutut, näkö, kuulo, pituus, paino, ryhti ja olikohan verenpaine. Sitten siellä tutkitaan sisäelimet (lääkäri painelee mahaa kun makaat selällään ja se myös saattaa kurkkaa housuihin) Eli ei siellä mitään alapää tutkimusta ole luvassa, enimmäkseen puhutaan murrosiästä ja vanhempi voi vissii osan ajasta odottaa ulkopuolella. Tietty varmaan riippuu lääkäristä mutta oikeesti se on nopee ohi ja ei se oo sen pahempi kuin muutkaan tarkastukset (:

Vastaa aiheeseen: Tyttöjen 5.lk lääkärintarkastus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top