Siirry sisältöön
p15

Hei,haluaisin teiltä neuvoa,olen ollut n. 1kk sitten kondomilla suojatussa yhdynnässä tyttöystäväni kanssa,jonka jälkeen tarkastin kondomin,ei ollut selkeitä reikiä/repeämiä, ja heitin sen pois. Tyttöystäväni on vasta alkuvuodesta alkanut saamaan kuukautis-vuotoja,mutta nyt koko kuukautena ei ole kuulunut mitään. Pitäisikö huolestua,ja mitä pitäisi tehdä?

Odotuselo

Moi!
En lähtisi vielä huolestumaan tuosta, sillä kondomi vaikutti ehjältä ja kun kuukautiset ovat tyttöystävälläsi olleet vasta verrattain lyhyen aikaa, ne voivat olla vielä hyvinkin epäsäännölliset ja jopa jäädä toisinaan kokonaan välistä monistakin eri syistä – vaikka stressistä tai rankasta urheilusta. Suosittelen että odottelisitte ihan rauhassa vain ja katsoisitte alkaako kuukautisia kuulumaan, mutta jos niin ei käy, tytölle ilmaantuu mutta raskausoireita tai haluatte ihan vain mielenrauhan molemmat, voi apteekista käydä ostamassa raskaustestin, jolla varmistua asiasta.

Azzie

Ensinnäkin arvostan, että huolehdit tyttöystävästäsi ja uskallat tosiaan puhua tästä aiheesta. Usein sitä kuulee, että ehkäisy olisi muka tytön vastuulla, mutta tämä osoittaa kypsyyttä ja aikuisuutta myös sinulta.

Viestissä ei mainita ikäänne, mutta yleensä nuorilla naisilla on hyvin epäsäännölliset kuukautiset muutenkin, joten en suoranaisesti lähtisi heti huolestumaan, mikäli kuukautisia ei ole samaan aikaan, kuin viime vuonna, joten vielä ei varmaan ole olennaista alkaa huolestumaan. Mutta on kuitenkin hyvä puhua tyttöystäväsi kanssa, jos todella olet huolissasi, ja jos jotain on tapahtunut, oli se sitten raskaus tai sukupuolitauti tai mitä tahansa, puhukaa siitä. Tietysti toivottavaa on, että kaikki on ihan hyvin, mutta silti on hyvä puhua, mikäli jotain tosiaan tapahtuu. Se lisää luottamusta sekä vastuunkantoa suhteessa.

Yeezyguy

siis, jos ne on alkanut vast viime vuoden lopul nii tietty kierto on epäsäännöllistä, jos olla paljo huolissaan nii ostakaa raskaustesti ja jos kortsu ei ollu rikki yms, nii ei on aihetta huoleen, koska menkkojen väliin jääminen saattaa myös johtua stressistä. Mut ainahan on riski raskauteen, mut tsemppii teille (;

kristallisusi 2

tyttöystävälläsi on epäsäännölliset. (tiedän kun oon itekkin tyttö ja mul on menkat ei se oo raskaana.)

Vastaa aiheeseen: tyttöystävän kuukautiset

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top