Siirry sisältöön
Mikasa

Olen kohta 13-vuotias tyttö, ja mulla on suoraan sanottuna ongelmia, jotka on mulle itelleni hyvin suuria, ja koen ne sellaisiksi, että tarvitsisin apua.
Mua on nimittäin kiusattu päiväkodista asti. Oon aina ollu se hylkiö, eikä kukaan oo välittäny musta. Oon tottunu olemaan yksin, ilman mitään erityisempiä huomioonottoja, muita kun pilkkaamista ym.
Mulla on nykyään kuitenki 3 parasta ystävää, joiden kaa oon, ja se on muuttanu mua ihmisenä jonkin verran, vaikka musta yhä kaiken sen jälkeen tuntuu, että oon arvoton, enkä ansaitse mitään. Tuntuu siltä, että oon hirviö, josta kukaan ei välitä. Ainoastaan pelinappula, jolla voi leikkiä niin paljon, kuin tahtoo. Kuitenkin ystävien kautta en tunne sitä tunnetta niin usein.
Ongelmanahan on nyt se, että oon rakastunu. Ja en vaan ihan pienesti, vaan en pysty edes nukkumaan kunnolla tän asian kanssa. Aina, kun oon tän tyypin lähellä, tekee vaa yksinkertaisesti mieli halata sitä, mutta toisaalta tuntuu, etten oo sen arvonen.
Kaiken lisäks kaverit heittää koko ajan läppää tästä tyypistä ja musta, mikä tekee sen suhtautumisesta muhun vähän erikoisen. Muut kyllä sanoo, että se on kiinnostunu musta, mutten oikeen pysty uskomaan sitä.
Mitä mun pitäis tehdä?

MLL Ylläpito

Hei,

Hyvä, että otit yhteyttä meihin, olit tosi rohkea. Kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Tietävätkö vanhempasi ajatuksistasi? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on myös esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? -osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14–20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17–20.

Ethän jää ajatustesi ja huoliesi kanssa yksin, olemme mielellämme tukenasi!

Aikuinen

Kiusaaminen on aina väärin ja ikävä asia. On ikävää että olet joutunut kokemaan sitä. On kuitenkin ihanaa kuulla että et ole jäänyt yksin vaan sinulla on kuitenkin kavereita. Kaverit ovat tärkeitä. Uskon että nämä kaverisi välittävät sinusta aidosti. Ole rohkeasti oma itsesi heidän kanssaan. Sinä et ole arvoton, kaikki me olemme arvokkaita ja ihania persoonia omalla tavallamme. Kerrot että olet rakastunut, rakastuminen on ihana tunne ja kuuluu jokaisen elämään jossain vaiheessa. Voisitko ajatella kertovasi tälle vastapuolelle mitä tunnet? Jos kertominen tuntuu vaikealta kasvokkain voisitko kirjoittaa hänelle vaikka kirjeen? Ole rohkea oma ihana itsesi, vain näin voit tietää mitä vastakkainen henkilö sinusta ajattelee ;)

Vastaa aiheeseen: Ujous yhdistettynä rakkauteen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top