Siirry sisältöön
Moi

Toivoisin että otatte kantaa tähän asiaan ja kerrotte omia kokemuksia.

Olen läski 96 (minulla on huono omatunto..) ja diabetes voi tulla kohta vastaan ellen laihdu,
(kuntoilen syön kunnolla ja olen saanut puolessa vuodessa 4 kiloa pois) menkkojen oisi pitänyt alkaa jo 13-vuotiaana eikä niitä näy ja olen käynyt gynekologilla (muuen olen kehittynyt oikein)

En tiennyt miten aloitan kirjoittamaan joten aloitin näin. Ensinnäkin haluan sanoa kun nyt olen 9. luokalla ja muistelen
7. luokkaani sillon olin ihan eri ihminen.(hauska,sekopää mutta kuitenkin rauhallinen, ujo mutta uskalsin sanoa mielipiteeni tai yleensäkkin avata suuni. Mutta nyt olen aivan erilainen ihminen olen ujo, arka, rauhallinen, en uskalla sanoa asioita vaikka asia olisikin ihan pieni.)

Kaikki alkoi kuitenkin lomareissun jälkeen (toin kaikille hienot tuliaiset joista olin ylpeä), kaverini välttelivät minua koska olin muuttunut hiljaisemmaksi. Ei mennyt montaakaan viikkoa kun välttely alkoi he nimittelivät minua muiden kanssa ja kerran kun tulin bussiin, määränpäänä oli koulu niin kaverini ei päästänyt minua viereensä istumaan piti vain reppuaan siinä ja käski mennä takana olevalle penkille istumaan näin kun kaverini nauroivat minulle, ja kun bussi saapui koulun pysäkille jäin heidään taaksen he vaan nauroivat ja kuiskivat edessäni. Sinä päivänä murruin ja lähdin muka kipeänä kesken koulupäivän…

7. luokalla mulla oli kavereita vaikka muille jakaa, mut ei oo enää kun kerroin pienen totuuden pahan puhumisesta kun mira kysyi sitä minulta ”onks sanna ikinä puhunu musta pahaa?” (muutin nimet ja olin vähän hienovaraisempi kielenkäytössä)vastasin myöntävästi mutta seuraavana päivänä kuitenki kaverini kysyi parhaalta ystävältäni mietteliäänä että onko asiat näin, kaverini valehteli koska minä olin kuullut sen elävästi kun kaverini puhuivat pahaa tästä henkilöstä, saman päivän aikana kaverini saivat selville että se olin minä joka oli sanonut näin miralle. Silloin kaikki kaveri suhteeni katkesivat kokonaan mutta mira jäi silti koska uskoi että puhuin totta.

8. luokka oli minulle todella raskas silloin minulla ei ollut kuin sama mira kaverina, koitin olla mukava kaikille mutta turhaan ei yhtäkään uutta kaverisuhdetta.

Olin helpottunut että kesäloma alkoi, kesällä oli kuitenkin ripari jonne en ollut mielellään menossa mutta onneksi menin sillä sain 3 uutta kaveria 2 uutta muuta tuttua ja muita ihmisiä… ehkä paras asia kesästä, muuten olinkin sitten yksin perheeen kanssa.

Nyt 9. luokalla ja tunnen vieläkin kaunaa 7. luokalta. Minulla on neljä kaveria ja niitä mukavia ihmisiä. Mutta yksi saattaa olla taas loppumassa koska en osaa avaa suuta.

Ja pidän myös kerhoa kahden vihaamani henkilön kanssa ja yritän tehdä töitä, vaikka autan heitä ja he eivät minua joudun siis tekemään töitä yksin aina omalla vuorollani. Enkä saa sanotuksi heille mitään vaikka mieleni tekisikin.

Olen liittynyt kivaan kouluun ja olen avautunut kahdelle opettajalle mutta tämä yksi opettaja joka huomasi että olen ulkopuolelle jätetty onkin tämän yhden vanhan kaverini äiti…

Sanon vielä tähän loppuun että teksti on aika epäselvää ja sanoja ei ole välttämättä kirjoitettu oikein…

Hemuli

Moi, oon seiskalla ja mä oon iha niinku sä sillo! Oikei hämmästyin! Mä oon ujo ja arka kamujen suhteen mut uskallan avata suuni. Mut en tarpeeks: Oon outo ja siks kaikki meiän luokkalaiset välttelee mua. On joitaki tuttuja mut neki välttelee. Kaipaisin neuvoja kamuasioihin, koska mä en ”osaa” ystävystyä. Auttakaa. Mä haluisin kavereita.

mellow :–)

Moi! Itellä ei oo mitään tollasii ond´gelmia, mut voin vaan kuvitella kuinka pahalta susta on tuntunu. Yleensä jos joku mun kaveriporukassa nauraa, niin luulen melkein aina että mulle nauretaan ja samoin jos jotku kuiskii. Se on vaan niin inhottavaa ku ihmiset puhuu pahaa ja mullaki oli yks tosi hyvä kaveri, joka nykyään vaan nauraa mulle jos koulussa meen sen ohi. Ehkä joillaki ihmisillä on vaan huono itsetunto tai jotain omia ongelmia ku pitää nauraa ja haukkua muista. ¨

Muista et jos välttelet sellasia esiintymis ym muita samankaltaisia tilanteita niin ujous vaan pahenee. Jos taas esiinnyt yms. vaikka jännittäisja pelottaiski niin joka kerran jälkeen uskallat olla hieman rohkeampi. Ei kannata pelätä mitä muut ajattelee, vaan kannattaa sanoo rohkeesti omat mielipiteet ja olla oma ittensä! Tsemppiä! ;D

Antti

Mutta kun on niin hiton hauska jättää ihmiset ulkopuolelle :<

Moi

Oon siis kutosel ja mun paras kaveri löys toisen ja sit mua alettii jättää ulkopuolelle

Vastaa aiheeseen: Ulkopuolelle jättäminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top