Siirry sisältöön
Jokuihminen…

Joo. Ei sitä paremmin voi sanoa.

Oon jo pitkään ollu ulkopuolinen, koska mulla ei oo Snäppiä niin kuin kaikilla, kirjaimellisesti KAIKILLA muilla meidän luokkalaisilla. Ei mulla oo myöskään kavereita, joille voisin snäpätä, mutta ois vaan ihan periaatteesta helpompaa, jos mulla ois se. Vaikka en sitten erityisesti käyttäis sitä.

Miten saan mun vanhemmat suostumaan? Tai lähinnä äidin, koska asun sen kanssa ja en saa ladata mitään ilman sen lupaa. Ja se ei oo antanu jostain syystä lupaa. Mitä voin tehdä?

Hanska

Mulla ihan sama homma. Mua on kiusattu nyt jo monta vuotta sen takii että oon ”lapsellinen koska en käytä snäppiä”. Meijän luokkalaisilla on snäpissä ryhmä ja tietysri oon ainoo joka ei oo siel nii oon aina ihan pihalla kaikesta mitä tapahtuu. Oon yrittäny selittää äidille miten voisin saada snäpin kautta ihan meijän koulusta jotain uusii kavereita ja että ei mun tarvii snäpätä tuntemattomille (se pelkää että ostan snäpin kautta jotai huumeita yms.) vaan voin ihan meijän koululaisille snäppää. Oon yrittäny myös vedota siihen, miten kätevä snäppi on ja että esim. kaverit ei enää käytä whatsappii ja näitä kun on vaa snäppi. Sitte kun äiti sanoo että laittappa nyt sille kaverille viestiä että mitäs jos nyt näkisitte tässä viikonloppuna nii sitte se suuttuu kun kaveri ei vastaa kun laitan sille tavallisen tekstarin, kun ei se jaksa lukee mitää SMS-viestejä. Nää vetoamukset ei oo ainakaa hirveemmin viel tuottanu tulosta, äiti vaan sano että sitte kun muutan pois kotoo nii voin tehä puhelimel ihan mitä haluan. No, muutama vuosi täytyy viel ootella. Toivottavasti saat sun äidin suostumaan, tästä mun kirjotuksesta nyt tuskin mitään apua oli kunhan vaan kirjottelin :) ja ite jossain kohtaa latasin snäpin salaa mun puhelimeen mutta sitten äiti aina välillä alko kattoon mun puhelimesta esim. hakuhistoriaa niin en viitti käyttää enää salaa. Pitää vaan olla ilman :*(

SolarEclipse

Moiii!

Itse en someja käytä, joten ehkä mun ei pitäis tulla tänne neuvomaan, mutta kuitenkin…

Kysy äidiltäsi, että miksi ei. Whatsapp ajaa ihan saman asian, joten miksipä ei? Voit myös tehdä vaikka paperille listan ”plus ja miinus” – tyylillä. Eli listaat kaikki hyvät puolet snäpin hankkimisessa ja kaikki huonot puolet snäpin hankkimisessa. Jos plussia tulee väh. 3 enemmän kuin miinuksia (ole rehellinen…) kysy äidiltäsi, keksiikö hän asioita, jotka lisäisivät miinuksia. Tällä tavalla asia tulee mietittyä kokonaan.

En tiiä auttoko, toivottavasti!

– Solar

M [nimimerkkiä muutettu]

Sama

Sun (lempinimi)

Tein ite sen virhee et latasin salaa kosk en ois saanu lataa mut wit se sai selville

Älä tee samoin

Emmä osaa oikeestaa auttaa

Siis no perustele ja kysy et miks ei ja uos anoo et siks koska mä sanon nii ni sit sano et nii sanon mäki

Tsemppiii

Ooks oikeesti varma etdä tarviit s7tä et urittääks wu äiti vaa suojella sus

Tiiän rssittsvaa

💋CrazyGurll💋

Joo musta tuntuu väillä samalta, mutta usein en sitä haluakkaan. Oon huomannu kavereista sen että kun joku katkaisee streakit niin siitä suututaan jne. Sori en osaa auttaa tässä, iten en ees uskalla kysyä.

Jokutoinenihminen

Moi, mulla on kans sama tilanne, eli koen jääväni ulkopuolelle koska ei oo snäppiä. Saisin varmaa periaatteessa ladata sen, mut en oikeen jaksai ku ei oo ketään jolle sit snäppää… et joo. Ite vaa yritän pärjätä ilman ku sillee taas tavallaan en haluis ladata jotain mitä en ite tarvii vaan muiden takia (joo sekavaa) mut jos ite haluut snäpin nii kannattaa varmaa sanoo sun äidille et miten jäät ulkopuolelle sen takii et sul ei oo snäppii, luulisin et se ehkä antais sitte ladata?? Tai no en tiiä, mut vois ainaski koittaa :)

Lovey00u

MULLA ON SAMA. Se on kamalaa, vaikkei vanhemmat usko.

Sä voit luvata niille ettet roiku snäpissä koko ajan ja se ois sulle ihana juttu, ja jos se snäppi ois sulla kokeilussa ja sen kokeilun aikana oot kiltisti sen snäpin kaa. :) Nii sitte sun äiti saattais huomata et sä oot tarpeeks kypsä käyttääkses snäppiä <3

Bab Honey Girl 😍😈 ❤💜💙💛💖

Hellou! Siis haluutko sen ees??? Mä oon myös yks ainoimmista joilla ei oo Snapchattiä. Mut en oo ikinä kaivannukkaan sitä. Se on täysin turha sovellus. Ja siellä kuitenkin jotkut pojat lähettelee tyylii jotai peniksen kuvia…🙄
Ciaó!

Kisu

Moi:) Mulla oli toi sama ongelma noin vuos sitten. Kaikilla oli snäppi ja mulla ei niin mua pidettiin outona ja vanhanaikasena. Sain ladata sen vasta ku täytin 13. Latasin sen vaan sen takia etten ois ulkopuolinen. En oo kyllä vieläkään saanu siitä sovelluksesta ihan kaikkee irti kun vaan naama tai seinäkuvia kavereille. Toki siellähän voi hyvin tutustuu uusiin ihmisiin ja jutella mut. En tiiä. Kahella mun luokkalaisella ei oo snäppiä mut niitä pidetään silti ihan yhtä hyvinä.

nimimerkki

olin kerran yhdellä leirillä, ja tunsin vähän samoin koska kaikilla muilla siellä oli instagram ja tiktok mutta mun vanhemmat ei antanu mun ladata niitä. ne muut siellä kuvas tiktokkeja ja seurasi toisiaan instagramissa ja tiktokissa, ja mä vaan pelasin mun kännykällä jotain peliä (mulla on nyt instagram ja tiktok mun läppärillä mutta en oo paljon käyttäny niitä). mulla on jo pitkään ollu snapchat, mut mun isä haluu ottaa sen pois..

Sun kannattaa kertoa sun äidille että oot ulkopuolinen koska sulla ei oo snappii ja että et käyttäis sitä liikaa vaikka saisit sen

Gay & not so happy:D

Mullakaan ei oo snäppiä… ja ihan tosta samasta syystä.
Mulla on ”kavereita” joiden kanssa voisin jutella vapaa-ajalla, mut niillä kaikilla on parempii kavereita ku minä, enkä mä ees oikein tunne niitä, nii snäpissä olis paljon matalampi kynnys tutustumiselle.
Mulla ei oo mitään ideaa että miten äidit taivutellaan antamaan se lupa. Itse tässä odotan että täytän kohta 13. Koska mulle aina sanotaan että ”ei sitä voi nyt sellasii ladata ku sehän on yli 13-vuotiaille” Vaikka mun äiti kyllä keksii ihan heti jonku UUDEN syyn…
Eli mulla ei ole mitään neuvoja, vertaistukea vain, ja todiste siitä että et ole ainoa ihminen jonka äiti kieltää snäpin käytön:D

12vtyttöö

mulle on käyny samalla tavalla. olin ennenki halunnu snäpin ja kun mun yks kaveri sai sen tulin tosi kateelliseks ja itkin siit monta päivää. iskä oli sanonu mulle et saan snäpin mun synttäreinä mut sillon oli elokuu ja mulla on synttärit lokakuus. no iskää alko varmaa käydä sääliks kun itkeskelin paljon siitä et mul oli ulkopuolinen olo. voi myös olla et sun äiti ei tiiä mihin snäppii käytetään. voit sanoo et sulla on ulkopuolinen olo sen takia ja voit kertoo mitä snäpissä tehään ja kertoo et lisäät vaa niitä jota tunnet. tsemppii sulle :)

No snäpping

Ei mullakaan ole. Olen ulkopuolinen, kyllä, mutta en halua snapchattia. Suoraan sanottuna surkea sovellus ja kannattaa olla ylpeä, että tässä maailmassa on vielä ihmisiä jotka ei ole snapchatissa.

Ja jos kaveri ei jaksa vastata tekstiviestiin, se on kyllä ihan kaverin oma häpeä. En usko, että on edes todella kaveri. Kyllä pitäisi tajuta, että ei kaikki ole samanlaisia snäppiaddikteja kuin se.
Nykyään kun olen koulussa niin ei muuta teekkään kun ”oh snäppi. Voi että, mun on pakko vastaa tähän. Uuu snäpppiii”. Ole iloinen, sanon minä.

Voit toki tehdä +&- -listat, vaikka Power Pointissa. Minä tein (en sitä varten että saisinko sc:n).

Omasta mielestä, älä lataa sitä. [Osa viestistä poistettu] sovellus, pitäisi pystyä viestimään muuallakin. Et tule addiktiksi ja ruutuaikasi vähenee. Itselläkin ylisuojeleva äiti.

– 8 luokkalainen

Juu

Ei oo mullakaan. Olen 16. Alkuun oli juuri sama juttu kuin sinulla, en saanut lupaa, mutta nyt kun olen jo (ollut varmaankin muutaman vuoden? en muista onko se ikäraja 13 vai 16) sen ikäinen että saisin ihan itse luoda tilin ilman huoltajan lupaa, en edes halua. En jotenkin koe sitä tarvitsevani eikä siitä elämässä suurta haittaa ole ollut. Välillä joku kysyy snäppiä ja vastaan että ei ole, asia on sillä käsitelty ja kaikki on okei. Kyllä niitä vartaissuhteita voi muutenkin pitää yllä.

Vastaa aiheeseen: Ulkopuolinen, koska Snapchat.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top